Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Вопросы по субсидии

🟢 21:40 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
  • 🟢 21:40 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Так почему же работники соцзащиты сразу не предложили, а потом вдруг перезвонили, зная о моих тех же доходах ещё полгода назад?

Значит, пол года назад, в планы государства не входило поиметь Вас таким образом:D

• 🟢 21:40 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Я с мужем и ребенком живу в мамином доме,прописана в нем только я и ребенок 2,4 года,мама выписана и живет в другом городе ,муж тоже не прописаный в этом доме могу ли я оформить субсидию на оплату ЖКУ и нужна ли справка о доходах мужа?

В сельском совете требуют справку о доходах мужа!В том году оформили скрипя зубами,а теперь вот нашли выход...

Останнє редагування:
нужно разобраться.....

Останнє редагування:
В каком пункте декларации указывать его доход?Он не зарегистрирован в этом доме..

В декларації необхідно вказати:
- відомості про власника житла (П.І.Б., місце реєстрації, контактний телефон);
- відомості про осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, та членів їх сімей, що проживають окремо (дружина, чоловік, неповнолітні діти) (П.І.Б., ступінь родинного зв’язку, дата народження, ідентифікаційний номер);
- всі види доходів осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні за період, необхідний для розрахунку субсидії;

нужно разобраться.....
Мне объяснили, что требования в этом году поменялись,но я стала искать информацию о оформлении...и ничего не нашла???Вот теперь не знаю что делать,у кого спрашивать,звонить в р-н и там узнавать о новшестве?

Останнє редагування:
Пусть в отделе субсидий не просто скажут, что требования поменялись, а еще и покажут тот пункт закона или постановления, которым они руководствуются

Я с мужем и ребенком живу в мамином доме,прописана в нем только я и ребенок 2,4 года,мама выписана и живет в другом городе ,муж тоже не прописаный в этом доме могу ли я оформить субсидию на оплату ЖКУ и нужна ли справка о доходах мужа?

В сельском совете требуют справку о доходах мужа!В том году оформили скрипя зубами,а теперь вот нашли выход...
берете 2 листа бумаги и чернила. пишите заявление что Вы там хотите. относите. получаете на 1 экземпляре печать, дату, подпись ответственного лица. ждете официального письменного ответа. очевидно, в письменном варианте Вам никто не напишет требование о справке.

пункт 7 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затв. пост. КМУ від 21 жовтня 1995 р. N 848, Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким
нараховується плата за житлово-комунальні послуги.
Пунк 6: в окремих випадках на підставі рішень районних, районних у містах Києві і
Севастополі державних адміністрацій та виконавчих органів міських районних рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов сім'ї субсидія може призначатися іншій особі, зареєстрованій у житловому приміщенні (будинку).
Т.е. требуют незаконно (просто путают с различными помощами, в т.ч. и на ребенка), Ваш случай - через комиссию. Боритесь.

Cпасибо Всем большое за консультацию.
Я позвонила в наш с/совет и предупредила, что буду обращяться в выше стоящие инстанции и узнавать у них....на следующий день они уже позвонили и сказали что можно приходить оформлять и справка о составе прописаных уже была готова)))....,а справка мужа не нужна.
Еще раз всем огромное спасибо,я не думала что кто-то откликнется.
Эта субсидия мне нужна т.к в холодные месяцы нагорает на 1000-1400грн...

Вечер добрый,опять 25. Звонят мне сегодня из с\с и опять требуют справку мужа,еду в р-н в соц.страх.Они отвечают что опираются на акт об осмотре жилья местных депутатов,они пишут что муж проживает со мной.А что он прописан не в доме и платит камунальные услуги по месту прописки не важно....Говорят чтоб в течении месяца принесла справку о доходах мужа и изменила справку о составе семьи????Как его туда в эту справку запишут,на основании чего,слов комисии,которая даже не ходила????Написала заявление начальнице управл.соц.страха :на какой закон они опираются,требуя справку? Теперь не знаю(((

акт об осмотре жилья местных депутатов
слов комисии,которая даже не ходила
Форма акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї передбачена Наказом Міністерства праці та соціальної політики України 28.04.2004 N 95 та в ній передбачено, крім іншого й підпис представника сім'ї.
Так, что общайтесь с советом, "что ж они вносят недостоверные сведения в официальные документы", нарушая еще и установленный порядок их составления (опять же подпись), которые еще и предоставляют в иные органы.

Добрый день,у меня создается впечетление, что они хотят мне любым путем не датьсубсидию и ищут выход.Теперь мне вроде говорят что будет субсидия,т.е решение будет принимать конфликтная комисия ,но нужно прийти в с/с с документами и переделать справку о составе семьи.Но я не пойму справка о составе семьи и справка о зарегестрированных в доме это разные вещи или одно и тоже.А требуют о составе семьи.....

Но я не пойму справка о составе семьи и справка о зарегестрированных в доме это разные вещи или одно и тоже.А требуют о составе семьи.....
абз. 6 п. 13 Порядка, на который Вам уже неоднократно указывалось: " про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях - житлово-експлуатаційні організації або інші органи, визначені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування; у сільській місцевості - сільські (селищні) ради"
Наказом Мінпраці та соцполітики України від 22.07.2003 N 204 передбачена форма ДОВІДКИ про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб.
Это одна и таже справка.
решение будет принимать конфликтная комисия
Какая КОНФЛИКТНАЯ комиссия.
п. 5-1 Порядку: Виходячи з конкретних обставин, що склалися, на підставі рішень районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій та виконавчих органів міських і районних рад або утворених ними комісій органи праці та соціального захисту населення можуть призначати субсидії, як виняток, у разі наявності умов, зазначених у пункті 5 цього Положення. Рішення про
призначення (непризначення) субсидії в таких випадках приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї. Форма акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї затверджується Мінсоцполітики.
Речь идет о том, что если у Вас имеются "условия" для отказа в назначении субсидии, предусмотренные в п .5.
Неужели трудно открыть и прочитать? Хотя бы чтоб знать свои ПРАВА и о чем с ними разговаривать, тем более доказывать свою правоту.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Я ходила лично вместе с девочкой которая сдает с нашего поселка дела в соц.страх.В одном кабинете доказываю,отправляют выше,они мне всё твердят что он мне муж....Я им про регистрацию,а они мне про право передвижения и свободный выбор места проживания.Мол если его мать ,захочет тоже субсидию оформлять и напишет заявление о непроживании его по прописке и подпишут соседи,то где его доходы тогда учитовать...Волнуются о доходах...Написала заявление как писала выше,на какой закон ссылаются,ответа пока нет,обещали почтой.Но вчера пришла депутат улицы и показала мне бумажку в которой соседи подтверждают что муж живет вместе со мной,но я там не подписывалась.
Просто интересно почему тогда они не пишут отказ...

Звонила на горячую линию по поводу субсидий.Там оформляют заявку при отказе.Теперь получается ждать отказ надо..

У нас в селе были аналогичные ситуации и люди не оформляли субсидию....

Останнє редагування:
Субсидия на жилое помещение по договору безвозмездного пользования

кто знает можно ли оформить субсидию в таком случае.

Квартира является совместной собственностью родственников.
Человек, проживающий там пользуется своей долей, а также долей родственников, проживающих в другом городе и предоставивших ему
по договору безвозмездного пользования свою долю в этой квартире.
Может ли он оформить субсидию на всю квартиру?

Субсидию оформили!!!!!

Нужна консультация-не дают оформить субсидию

Здравствуйте. Нужна помощь в разрешении следующей ситуации. У меня есть малолетний ребенок от первого брака, по решению суда он проживает с отцом, бывший муж подал на алименты и по совету адвокатов между нами было заключено мировое соглашение, согласно которому я должна выплачивать на содержание ребенка ежемесячно 500 грн, что я собственно и делаю (даже будучи в дикрете, не имея др. дохода). Я вышла второй раз замуж, на данный момент воспитываю грудного ребенка.Сейчас я оформляю субсидию на комунальные и в совбесе просят принести справку из исполнительной службы о том, что я не получаю алименты.Казалось все вроде просто, но в исполнительной службе мне отказывают в выдаче такой справки для получения субсидии, ссылаясь на мое мировое соглашение, мол если вы оформили мировое,значит добровольно согласились выплачивать алименты, то не имеете права на субсидию. Так это или нет я хочу узнать у вас, заранее спасибо.

13. Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає органу праці та соціального захисту населення довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінсоцполітики, або індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5), видані органом Пенсійного фонду України.

У органі праці та соціального захисту населення громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінсоцполітики.

Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані поштою органу праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника.

Громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

На запит органів праці та соціального захисту населення відомості для нарахування субсидій надають:

про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях - житлово-експлуатаційні організації або інші органи, визначені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування; у сільській місцевості - сільські (селищні) ради;

про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами за формами, затвердженими Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, - житлово-експлуатаційні організації, житлово-будівельні (житлові) кооперативи, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та організації, що надають житлово-комунальні послуги, у п'ятиденний строк з дня отримання запиту;

(пункт 13 доповнено новим абзацом сьомим згідно з
*постановою Кабінету Міністрів України від 14.07.2010 р. N 621,
у зв'язку з цим абзаци сьомий - десятий вважати
*відповідно абзацами восьмим - одинадцятим)

про фактичне витрачання за попередній період газу, води, електричної та теплової енергії за наявності засобів обліку - організації, які надають ці послуги.

Для нарахування субсидії можуть використовуватися відомості про доходи та розміри платежів у вигляді списків, довідок, даних на технічних носіях інформації, одержаних від Пенсійного фонду, служб зайнятості населення, житлово-експлуатаційних та інших підприємств і організацій.

Органи праці та соціального захисту населення мають право робити запити та безоплатно отримувати у строк до 15 календарних днів від органів державної податкової служби, підрозділів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, Держфінінспекції, її територіальних органів, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій та проведення перевірок достовірності даних, отриманих від осіб, які звертаються за призначенням субсидій.

У разі коли відомості, викладені в заяві, не підтверджено належно оформленими документами, субсидія призначається починаючи з місяця подання (відправлення) заяви за умови, що відомості будуть підтверджені в установленому порядку протягом місяця з дня подання (відправлення) заяви.

Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви та отримання відомостей, визначених абзацами п'ятим - восьмим цього пункту.

Кстати, в почтовых отделениях сейчас есть админуслуга по оформлению субсидий. Если Вы можете правильно заполнить документы и не хотите общаться в управлении соцзащиты - пользуйтесь почтой, тогда дата подачи заявления будет зафиксирована (что обычно невозможно в собезе)

Останнє редагування:
в совбесе просят принести справку из исполнительной службы о том, что я не получаю алименты
Они просто перекладывают выполнение своих обязанностей на Вас.
Органи праці та соціального захисту населення мають право робити запити та безоплатно отримувати у строк до 15 календарних днів від органів державної податкової служби, підрозділів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, Держфінінспекції, її територіальних органів, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій та проведення перевірок достовірності даних, отриманих від осіб, які звертаються за призначенням субсидій.
100%.
При этом невидно "логики". требуют справку, что Вы не получаете алиментов, а в исполнительной говорят про алименты, которые Вы платите. При этом "умничая" о праве на субсидию.
Совбез просто хочет перепроверить Ваши доходы от которых зависит назначение субсидии и ее размер.
Попробуйте объяснить в совбезе показав решение суда, что ребенок проживает с отцом, что исключает получение Вами на него алиментов. Покажите им мировое соглашение и "заверение" его судом.
"Умным исполнителям" объясните какую именно справку Вы хотите получить и что вопрос о субсидии не им решать. Если не дойдет обратитесь к ним письменно с отметкой на втором экземпляре (можете "помочь" в рабете совбезу и взять соответсвующий запрос от них в исполнительную, при этом они будут должны у Вас уже принять соответсвующие документы).

Совбез-это совет безопасности ООН,а собес- отдел социального обеспечения!!!!!!!

Оформить субсидию

Подскажите пожалуйста как оформить субсидию??
Живу в однокомнатной квартире (в пригороде) с женой и ребёнком (ребёнку 2 мес)
Жена в декрете Прописана в этой квартире
Я официально не работаю прописан в Чернигове
Можно ли оформить субсидию и если да то к кому обращаться???

Назад
Зверху Знизу