Статус: Офлайн
Повідом.: 84639
Повідом.: 84639

Телебачення Торонто
19 год ·Визнали винним та звільнили від покарання: суд виніс вирок Віталію Куколю, який замінував дорогу на шляху російських окупантів в березні 22-го.
Тростянецький районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк три роки. Разом з тим суддя постановив звільнити його від покарання з випробувальним терміном в один рік.
Контекст: Восени 2023 року мешканець Сумщини Віталій Куколь розповів Суспільному про те, як на початку повномасштабного вторгнення разом з односельцями готувався обороняти від окупантів Кам’янку.
Встановивши вибухівку, Віталій залишився біля неї і, очікуючи російські військові колони, просидів на позиції у холоді чотири ночі.
«Не дала мені держава зброї, а як я мав захищати свою родину, громаду? Пальцем знищувати ворога, так? Бабах, ти мертвий, так? Саме для цього я робив зброю – щоб захищати Україну. Що мали б робити поліцейські і ті, що повтікали. Тому шановний суд, я прошу винести справедливе рішення і виправдати мене».