Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

🔴 21:29 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 21:29 Повітряна тривога в Харків.обл.
Я пару лет плотно с въетнамцами работал
я працював з в"єтнамцями в мене їхніх бальзамів різних штук п"ять... і зараз десь пляшечки лежать. мажуть віскі, або при нежиті під носом. але пахне приємніше за Зірочку і сильніше... іреально працює.

я працював з в"єтнамцями в мене їхніх бальзамів різних штук п"ять... і зараз десь пляшечки лежать. мажуть віскі, або при нежиті під носом. але пахне приємніше за Зірочку і сильніше... іреально працює.
Та и нормальная звездочка работает.Когда-то нос был забит наглухо.На ночь его намазал и виски.Пробило аж бегом.Утром проснулся весь в соплях.Засохших:ги:

Та и нормальная звездочка работает.Когда-то нос был забит наглухо.На ночь его намазал и виски.Пробило аж бегом.Утром проснулся весь в соплях.Засохших:ги:
Можно при желании даже теоретически начать рассматривать протоколы лечения. :)
Но когда я проснулась в прошлом году в начале марта с температурой, соплями, дикой головной болью и ломотой во всех мышцах, то просто открыла холодильник и посмотрела, чо там лежит.
Начала с фармацитрона (парацетамола), вьетнамской звезды, банок фирмы Верес со всяким разным - лимон с имбирем, малина, смородина Ну и настроилась на победу, потому что в аптеках были 3-часовые очереди за тем, что может привезут, а может и НЕ привезут.

Я теряюсь в цифрах Тереха :( Где у него много, где мало, а где в самый раз.
Идет "битва" за отрезанные куски бюджета , не более того.
Вспомните новость о том, что воен.налоги больше не будут поступать в городской бюджет,
вот с того момента и начался "вой" нам 4млрд не хватает :рл:

Идет "битва" за отрезанные куски бюджета , не более того.
Вспомните новость о том, что воен.налоги больше не будут поступать в городской бюджет,
вот с того момента и начался "вой" нам 4млрд не хватает :рл:
Меня бесплатный транспорт убивает. 171 млн в месяц. Можно весь город остеклить и кое-что отстроить. Не прошлый ведь год. Я бы согласилась, чтоб льготы сняли. Заодно тетки перестанут рисковать ради полтинника и ездить на Конячий.
Еще здесь, мне кажется, распил и схематоз. Кричат, денет нет в меньшем размере.

Меня бесплатный транспорт убивает. 171 млн в месяц. Можно весь город остеклить и кое-что отстроить. Не прошлый ведь год. Я бы согласилась, чтоб льготы сняли. Заодно тетки перестанут рисковать ради полтинника и ездить на Конячий.
Как раз с транспортом это понятно и нормально, а тетки ваши как ездили так и будут ездить на конный, при любых раскладах, уж поверьте,
со стеклами другой момент, не такой прямой(там важнее даже не остекление, а консервация разрушенного, чтобы хуже не становилось)
Хуже со "стройками века" и прочим расп**м, типа вагонов в метро за 45млн евро

У меня из посёлка как был платный автобус, так и остался. Раньше 8 грн, сейчас 20. В один конец.

Просто тем, кто это помнит. я не видела, от меня далеко. Но где-то на ХФ вспоминали.

Посилання видалено

Самолет с игровыми автоматами . Стоял на перекрестке улицы Харьковских дивизий и проспекте Героев Сталинграда, тогда еще Байрона, в парке " Зустрич" , тогда парк " 50-летия СССР", возле кафе " Петушок" , на месте нынешнего клуба "Меркурий" .
Демонтирован в 1994 году. Интересно, что этот же самолет до списания был запечатлен в одной из сцен кинофильма "Королевская регата".
27 августа 1973 года передан в МАП на Харьковский авиационный завод . После списания 5 февраля 1976 года, установлен в парке.
Мы, маленькими ходили туда , автоматы были по 15 копеек. Даже можно было в кабину пилотов зайти. В самолёте витал какой -то странный необычный запах, самолетный.
И в шасси нужно было залезть обязательно всем, даже девчонкам. Домой приходил

nc_ohc=iij3idnNNDkAX8xNnJ5&_nc_ht=scontent.fdnk1-3.jpg

И это Харьков.

Посилання видалено

Те, кто остался..
Масло, холст. 2023

nc_ohc=YtDLQx2EcYIAX-JS7r_&_nc_ht=scontent.fdnk1-4.jpg

Відео про харків'янку.

Вчера забавная история со мной приключилась в парке Юность.
Бабах застал меня около детских аттракционов, я остановилась, тут завыла сирена, и вижу метрах в 10 от себя детскую коляску, от которой отбегает мальчик лет 4-5 на вид и бежит под какую-то лестницу.
Я обалдела - кроме меня и коляски никого. :( Идут секунды до возможного второго бабаха.
Бегу к коляске, вдруг там младенец, а больше и некому бежать.
Ффух, младенца в коляске нет.
Я отошла на лавку отчитываться в тему об обстрелах и пропустила момент, когда мама с мальчиком вернулись. :)

Сегодня обратила внимание, что таких уже больших детей мамы часто возят в прогулочных колясках.
Во-первых, прогулка + магазины (багажник), во-вторых. с коляской легче бежать в случай чего, если ребенок там, а не на руках у матери или за руку.

Заробітна плата харківських вчителів середніх шкіл зменшилась.

Зараз їм не виплачують надбавки за додаткове навантаження. Про це KHARKIV Today на умовах анонімності розказала вчителька однієї зі шкіл Основ'янського району.

"Ми не отримаємо купу надбавок: за класне керівництво, перевірку зошитів і не тільки. Чому на нас економлять?", — обурююється освітянка.

За словами вчительки, деяких її колег ще на початку жовтня попросили написати заяви про те, що вони беруть відпустку за власний рахунок на час осінніх канікул.

Директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко спростувала інформацію про те, що вчителів масово відправляють у неоплачувані відпустки. Але вона підтвердила той факт, що вчительські зарплати стали меншими. Педагоги отримують зарплату за рахунок державної субвенції, а вона у цьому році зменшилась на 25%.

"Я об'їхала всі райони і виступала перед учителями. Те, що ми зараз затягуємо пояси — це наш вклад у перемогу. Ми не можемо жити на широку ногу так, як раніше — мати 100% надбавки, всі виплати. Наша основна мета — забезпечити перемогу, зайвий дрон придбати, снаряд зробити. Вчителі до цього ставляться з розумінням", — розповіла Ольга Деменко.

За словами чиновниці, в рамках економії вона змушена була звільнити чотирьох із 28 співробітників департаменту освіти — з листопада вони вже не працюватимуть. Вчителів шкіл та вихователів дитячих садочків скорочувати не будуть, але вихователі отримують зараз дві третини від зарплати, бо садки не працюють.

Посилання видалено

Виставка артоб’єктів, створених з уламків зброї та техніки

Той самий під'їзд.
Дбайливо зроблений заборчик. Все як у людей.
А то - не люди.

IMG_20231021_215730.jpg

Принесло в спогадах пост про долю кримської родини, з фб-сторінки Акіма Галімова.

Мої батьки переїхали до Криму в 1994-му. З Узбекистану. Вони народилися в маленькому містечку Алмалик, в 50 кілометрах від Ташкенту, там видобували уран, і це не була їхня рідна земля. Середня Азія була визначена Кремлем як нова «домівка» кримських татар і не лише їх після депортації з Криму.

В 94-му батьки вирішили повертатися на батьківщину мого діда і рідну землю нашого народу, до Криму.
Перші років десять в Криму не були легкими. Люди, що жили на той момент в Криму в тому числі в будинках виселених колись кримських татар, вважали цю землю «споконвічно» своєю, до кримських татар ставилися як до чужинців.

По факту в 40 років батькам довелося починати все заново. Будувати будинок, шукати роботу та своє місце під сонцем. Вони впорались, і життя в Криму в 2000-х стало добрим. Поки не настав 2014 рік. Вони ще намагалися прожити там кілька років, та зрештою не змогли, це було важко морально.

Тоді вони переїхали…в Ірпінь. В 60 років вони знову починали все заново. Але цього разу знайти роботу було вже не просто. Коли в тебе в паспорті роком народження значиться 1958, для багатьох роботодавців, нажаль, це означає, що поїзд їде на кінцеву. Разом з тим, коли закриваються одні двері, десь обов‘язково відкриються інші.

Так мої батьки започаткували бізнес. Тато знайшов в Ірпені кіоск, і вони вирішили продавати випічку і каву. Кіоск отримав назву Баліш, по назві татарської перепічки, яку випікала і продавала мама. Потрохи збільшувалася клієнтура і воно пішло! Знайшли класних постачальників кави, і кава в тому кіоску була дійсно найсмачніша на районі.

А потім, росія догнала їх втретє.
В кіоск прилетіло і він був знищений повністю, вони самі ледь встигли виїхати.
Вони їхали на захід, поки не зупинилися в Ужгороді. Тато казав, що вони мають тут щось робити, по-перше, щоб забезпечити себе, по-друге, щоб платити податки.

В 65 вони знову починають все спочатку.
Досвід запуску кав‘ярні вже був, і він почав шукати місце. Я не знаю як, але в якісь день він сказав, що знайшов в місцевому парку старий трейлер, він був у жахливому стані і якщо чесно я не дуже вірив, що з ним щось можна зробити, а батьки повірили.
Так почалася їхня ужгородська історія. Мені здається, що після Ірпеня в них з’явилося усвідомлення, що почати можна будь що і будь де, навіть з кількома тисячами гривень в кишені, навіть в чужому місті, де ти нікого не знаєш. Від цього усвідомлення зникає страх і апатія, натомість з‘являється план. А план - це завжди добре.

Переїхавши в Ужгород в кінці лютого, в травні вони запустили нову кав‘ярню, в Боздошскому парку, вона називається дуже просто «Ірпінь-кафе». В них там на трейлері є їхня історія у фото, і це завжди привертає увагу вимушених переселенців, таких самих як вони. Біда одна, спільна на всіх, схожі історії, і тут за кавою можна про це поговорити. Цікаво, що їхні клієнти стають друзями, мама завжди розвідає про них. «Ось Діма з дружиною з Херсону, в них там те і те», «А он ті, з Харкова, що завжди приходили з собачкою, вже повернулися назад, заходили вчора попрощатися», таке справжнє комьюніті.

За цей час вони стали рідними і для багатьох ужгородців, в них дуже смачна кава від того самого постачальника, а ужгородці люблять смачний еспресо і розбираються в каві. І дуже смачні вафлі з лососем і філадельфією. Ну і їхня історія потрохи ширилася містом.

Вчора колеги з ужгородське телебачення скинули мені лінк. Про батьків зняли мініфільм! 13 хвилин нашої історії.
Пишаюся ними, для мене вони приклад того, що у всіх нас є сила робити щось. Адже в житті може трапитися будь що, ми українці тепер знаємо про це як ніхто інший, але це «будь-що» - не привід розкисати. Навіть в 40, 60 чи 65. Головне бути живим.

Тож бережіть себе і рідних і заходьте до батьків на каву і вафлі, як будете в Ужгороді!

Фото: Ірпінь; вагончик в Ужгороді до і після
1698042169843.jpg

1698042184736.jpg

1698042194813.jpg

Какой парень позитивный! Очень рекомендую послушать.

Останнє редагування:
Ось так і з'являються найліпші наречені

"Я об'їхала всі райони і виступала перед учителями. Те, що ми зараз затягуємо пояси — це наш вклад у перемогу. Ми не можемо жити на широку ногу так, як раніше — мати 100% надбавки, всі виплати. Наша основна мета — забезпечити перемогу, зайвий дрон придбати, снаряд зробити. Вчителі до цього ставляться з розумінням", — розповіла Ольга Деменко.
Там и так нищенская з/п, с нее еще и %% сняли. Что интересно, в нек-рых других областях (Киев, Львов) не затягивают учительские пояса, инфа от родственников в теме, так сказать...

Назад
Зверху Знизу