Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

І хрін би з тим, якби російськомовні українці були рускімі тьотками лише для *****ів. Для західного світу теж так.
Пересічні западноєвропейці, даже с престижним в/о не отлічают на яком ми разговарюєм. Вапще. Жителі стран бувшого варшавского договора 45+ отлічают, бо рус яз у школах був обізатєльний. Младші - не отлічают тоже. 🤷‍♀️
Якшо агресують (як це було в метро Києва, коли чувак почув мою з донькою розмову українською і саркастично доєбався до мене на тему понаєхалі тут панімаєш бандери)
А када це було? Бо я наоборот замітила. Ну і родичі-знакомі києвські всі приципіально перешли на укр мову 😳

Не поверите - знаком с депутатами (правда, уже прошлого созыва) Верховной Рады. Академиками, докторами наук и прочим научным людом.

В том числе и со спецами, названными выше. Но вы продолжайте восхищаться профнепригодным чиновником-нарциссом. Которого, не будь военное положение, послали бы далеко и надолго.

Впрочем, далеко - не надо. В Израиле, например, президентов судят. Что там завещал Ли Куан Ю? (вот с ним незнаком :D )
Не поверю, конечно) Но вы свободно можете сказать, что сам академик. :цехф:
Вы наивны как младенец.

Да вы что... правда ???
У нас уже свободна земля , как станом на 23 февраля 2022 года ???
Иначе про какой "загнал обратно" вы толкуете ?
это всё образно говоря, как и про телефон.
если вы не поняли, речь шла про период после осени 2022, когда всу отстояли наступление русни, а потом оттеснили их в ходе двух операций.. вот тогда и можно было останавливать всё, ещё был такой шанс в 2023 после контрнаступа , имхо..... но решили идти дальше...

тигр вырвался из вольера в феврале 2022, тогда работники зоопарка помогли мужику загнать его обратно, но мужик решил что может тигра добить и полез в вольер..вся суть в том, что мужик тигра голыми руками не добьёт, а помогать ему это сделать особо никто не хочет.. к тому же с другой стороны вольера работники зоопарка этого тигра сами же подкармливают, это их работа и от этого зависит их заработок.. вот и стоит вопрос как быть..
Не помню месяц, но в 1654 году это было.

Після 1654 року московія почала наступ на мову, віру і освіту.
Взявши в свої руки освіту, вона відірвала нас від Європи і перетворила в "адиннарод".
Дякуючи Торі, я купила і прочитала Хмари Нечуй-Левицького. Там це переконливо описано - процес зміни ідентичності.
Майже 400 років втовкмачували це в голову. Ще й Дмитрій Ліхачов надав останню версію адиннарода.
У нас немає 400 років на зворотній процес. На жаль.

Враження від прогулянки.
1. Вбив би :(
До дореволюційного будинку на Сковороди зразу за площею Поезії, де кафе чи ресторан Глорія, якийсь чорт прибудував щось своє і зруйнував архітектуру.
Ще страшніше з того ж боку утворили з будинком, де ресторан Пушка. Там взагалі залишився шмат від колишнього особняка.
Спотворили дитсадок, потім філію Укртелекому на розі Скрипника і Сковороди. Його вже не взнаєш. Комусьь віддали мабуть. Поки що не для житла.

2. Зраділа, що з моїм інститутом нічого не сталось страшного. Бо після вчорашнього пішли чутки. Обійшла, нового не побачила.
Натішилаась цеглою на Дівочій. Хоч будинок, у якому винаймав помешкання Валентин Катаєв - "на углу Девичьей и Черноглазовской, что может быть только в Харькове" у такому занедбаному стані, що йой. :(
Зате будиночок, де як кажуть народився Борис Савінков, просто пестить очі.
Харків - найкраще місто у світі. Аж плакати хотілось від цього почуття.

Мій любимий пляж. Наступав я на ті горіхи :курю:

3. Насамкінець.
Поплелась у сад Шевченка. Який же він зараз гарний! А з ліхтарів фортепіанна мінорна музика. Фортепіано мабуть електронне, трішки інший звук.
З'їла у Кристалі морозиво Білочку, випила філіжанку кави. Обдивилась нижню частину саду. Підійшла до Гепо-каскаду, подивилась у бік своєї ями.
Оцей сундук знизу вже більш-менш пристойно виглядає, бо пофарбований гарно. :) чи це весна так діє?
А оскільки я вже там, то пішла до Зоопарку. :)
Зразу за входом постояла біля пам'ятника нашим чудовим ******кам. Держпрому вже нема, але Гектор, Роза та Дезі просто неймовірні.
Ходила колами по периметру, трішки по місткам... години 2-3 не присідала. Палити не дозволяється, чого ж сідати?
Сила силенна люду. Всіх потягнуло до звірей після учорашніх чортів.
Хай їх шляк трафить.
Двох левів бачила, одного тигра. І діждалась слона, двічі обійшовши Зоопарк.
Жирафа тримають у вольєрі. Ось чому, питається? Чи сам не хоче?
Величезний тигр ходив за склом, придивлявся до людей. Питаю - і хто тобі до вподоби? Кого б з'їв? Не відповідає. :(
Деякі тварини порозлягались на сонці, сплять. Мо' після обстрілу. У них слух більш тонкий, аніж у мене. Я вночі виспалась.

как вообще в Черкассах жить? от Харькова сильно отличается?
Дивлячись яка у тебе професія і відповідно робота. До війни місто було дешевче ніж Харків, зараз - дорожче. З роботою складно. Оренжа житла дорого.
Але є і свої плюси - наприклад опалювальний сезон вони запускають за два дні. Гарячу воду відключають для профілактичних робіт на 3 дні. Якщо на 4 то місцеві дуже невдоволені))

Дивлячись яка у тебе професія і відповідно робота. До війни місто було дешевче ніж Харків, зараз - дорожче. З роботою складно. Оренжа житла дорого.
Але є і свої плюси - наприклад опалювальний сезон вони запускають за два дні. Гарячу воду відключають для профілактичних робіт на 3 дні. Якщо на 4 то місцеві дуже невдоволені))
знакомый был в 2022 там , говорит как будто бы вернулся на 20 лет назад... есть такое?

Якшо агресують (як це було в метро Києва, коли чувак почув мою з донькою розмову українською і саркастично доєбався до мене на тему понаєхалі тут панімаєш бандери)
про Київ здивувало. Саме там завжди удосконалюю свою розмовну українську. Жодного дивного погляду, тим більше агресії.

Враження від прогулянки.
1. Вбив би :(
До дореволюційного будинку на Сковороди зразу за площею Поезії, де кафе чи ресторан Глорія, якийсь чорт прибудував щось своє і зруйнував архітектуру.
Ще страшніше з того ж боку утворили з будинком, де ресторан Пушка. Там взагалі залишився шмат від колишнього особняка.
Спотворили дитсадок, потім філію Укртелекому на розі Скрипника і Сковороди. Його вже не взнаєш. Комусьь віддали мабуть. Поки що не для житла.
А де там дитсадок?

Назад
Зверху Знизу