Звичайно, я з радістю поділюся рецептом торта "Наполеон". Це класичний російський торт, який складається з шарів тонких пластівців з рум'яних бісквітних коржів та крему з вершків та масла.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 3 стакани борошна
- 2 пакети масла (або 400 г маргарину), при кімнатній температурі
- пів стакана холодної води
- 1 яйце
- 1 жовток
- 1 ч. л. соди
- 1 ст. л. оцту
- цукор та сіль за смаком
Для крему:
- 2 склянки вершків (35% жирності)
- 1 склянка сметани (20% жирності)
- 200 г вершкового масла, при кімнатній температурі
- 1,5 стакани цукру
Інструкції:
1. Для тіста розтерти м'яке масло з борошном за допомогою кухонного комбайна або руками, додати цукор та сіль. Розділіть яйце на жовток та білок, додайте жовток до масла, а білок відкладіть на віддаленій місці. Додайте до тіста холодну воду та пересипану соду, розбавлену в оцті.
2. Повітряно збийте відкладений білок, додайте до тіста та перемішайте до однорідності. Розділіть тісто на 15-20 кульок, розкатайте кожну на тонкі пластівці на приблизно 1 мм товщини та випікайте на плоскій грилі або у духовці на середньому рівні при температурі 200 градусів Сельсія протягом 5-7 хвилин на кожній стороні, доки коржі не стануть золотистим кольором.
3. Для крему взбийте вершки відразу зі сметаною до щільності. Додайте вершкове масло та цукор і знову взбийте все разом, доки крем не буде м'яким та пухким.
4. Зіберіть торт, розміщуючи коржі на кружальниці або на тарілці наперегонки з кремом. Зберігайте торт в холодильнику впродовж декількох годин до того, як подавати.
Це є класичний рецепт торта "Наполеон". Але, якщо бажаєте, можна змінювати кількість коржів чи крему за згодою чи додати свій власний штрих у формі украшення чи декорування. Смачного!