Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Веха в языковой политике?

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення

Что должно быть в Украине?

• Гос.Двуязычие

Голосів: 239 46.4%
  • Моно язычие с защитой языка меньшинств

Голосів: 59 11.5%
  • Оставить как есть...

Голосів: 85 16.5%
  • Тотальная украинизация!

Голосів: 112 21.7%
  • Пофиг или свой вариант

Голосів: 20 3.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    515
  • Опитування закрито .
Смеркалося... огонь огнем
Кругом запалало,
Аж злякавсь я... «Ура! ура!
Ура!» — закричали.
«Цу-цу, дурні! схаменіться!
Чого се ви раді!
Що горите?» — «Экой *****!
Не знает параду.
У нас парад! Сам изволит /272/
Сегодни гуляти!»
«Та де ж вона, тая цяця?»
«Бон видишь — палаты».
Штовхаюсь я; аж землячок,
Спасибі, признався,
З циновими ґудзиками:
«Де ты здесь узялся?»
«З України». — «Так як же ти
Й говорить не вмієш
По-здешнему?» — «Ба ні, — кажу, —
Говорить умію,
Та не хочу». — «Экой чудак!
Я всі входи знаю,
Я тут служу, коли хочеш,
В дворец попытаюсь
Ввесты тебе. Только, знаєш,
Мы, брат, просвищенны, —
Не поскупись полтинкою...»
Цур тобі, мерзенний
Каламарю... І зробився
Я знову незримий
про мову і національну ідентифікацію

Теперь ваш черед ответить на ваш вопрос, почему во Франции нет государственного арабского и почему в Украине не может быть русский государственным?;)
Через те, що Франція найнаціоналістична держава в Європі й з цієї причини не ратифікувала (як і РФ) Європейську мовну хартію.

Я ж написав, наприклад. А так все вірно, бо таких прикладів можна навести чимало.

Странно. Странно, что Вы не ухватились за возможность подчеркнуть, что Жуковский - наполовину турок. Причём не как Пушкин, восьмушка арапа неизвестного происхождение, и уж тем более как Лермонтов, а самый натуральный сын расовой турчанки.
Ладно, Бог с ним. Итак, Ломоносов. Чем же отличается язык Ломоносова от языка Пушкина? Чем отличается поэзия - понятно.
А язык? Лексикой? Грамматикой? Ещё чем-то? В чём лингвистические отличия языка Пушкина от языка Державина?

:confused: Я никого не оскорблял, как вы. Что вам не по-нраву?

Не получается быть совершенными и исключительными?..
Плохо у вас с логикой!
Ви весь час займаєтеся провокаціями. Я подивився ваш профіль й усе стало одразу зрозумілим. Стільки провокаційних тем, скільки ви відкрили немає у жодного користувача. Ви цілими днями сидите на форумі й займаєтеся провокаціями. Таке може дозволити тільки людина, яка за це отримує гроші. Тим більше, що ваші провокації навіть на одній й тій же гілці повторюються по декілька разів, а це означає, що ви свідомо навмисно намагаєтесь втягнути у свої провокації юзерів, які раніше ці провокації не читали.

«Із города із Глухова

Полки виступали

З заступами на лінію,

А мене послали

На столицю з козаками

Наказним гетьманом!

О Боже наш милосердий!

О царю поганий,

Царю проклятий, лукавий,

Аспиде неситий!

Що ти зробив з козаками?

Болота засипав

Благородними костями;

Поставив столицю

На їх трупах катованих!

І в темній темниці

Мене, вольного гетьмана,

Голодом замучив

У кайданах. Царю! царю!

І Бог не розлучить

Нас з тобою. Кайданами

Скований зо мною

Навік-віки. Тяжко мені

Витать над Невою.

України далекої,

Може, вже немає.

Полетів би, подивився,

Так Бог не пускає.

Може, Москва випалила

І Дніпро спустила

В синє море, розкопала /276/

Високі могили —

Нашу славу. Боже милий,

Зжалься, Боже милий».

Та й замовкло; дивлюся я:

Біла хмара криє

Сіре небо. А в тій хмарі

Мов звір в гаї виє.

То не хмара — біла пташка

Хмарою спустилась

Над царем тим мусянджовим

І заголосила:

«І ми сковані з тобою,

Людоїде, змію!

На Страшному на судищі

Ми Бога закриєм

Од очей твоїх неситих.

Ти нас з України

Загнав, голих і голодних,

У сніг на чужину

Та й порізав; а з шкур наших

Собі багряницю

Пошив жилами твердими

І заклав столицю

В новій рясі. Подивися:

Церкви та палати!

Веселися, лютий кате,

Проклятий! проклятий!»
в тему про збагачення російської культури Шевченко

Я может попутал что, но ****ы в шароварах и вышиванках не оттуда?

Напомните, кто это был?;) Нет времени искать...
соромно не знати своїх земляків харків'ян, ще й африканцями їх обзивати

Зачем это? Ответь на вопрос и все!

А разжигать рознь я вас не провоцировал.... Мне это не присуще!
"рознь" не треба розпалювати, бо ми не разом з росією. ми різні були є і будемо, як би ви там не намагалися щось зробити. різні були за часів шевченка і зараз різні. ці тексти яким дві сотні років наочний приклад цього

Ви весь час займаєтеся провокаціями. Я подивився ваш профіль й усе стало одразу зрозумілим. Стільки провокаційних тем, скільки ви відкрили немає у жодного користувача. Ви цілими днями сидите на форумі й займаєтеся провокаціями. Таке може дозволити тільки людина, яка за це отримує гроші. Тим більше, що ваші провокації навіть на одній й тій же гілці повторюються по декілька разів, а це означає, що ви свідомо навмисно намагаєтесь втягнути у свої провокації юзерів, які раніше ці провокації не читали.

1. Я по зову души и денег с этого не имею...
2. Я патриот Украины
3. Вам голосовалка не нравится. Так я весь диапазон мнений перечислил. Обидеть не мог никого. ...принципиально
4. Мне нравится украинский, но русский больше. Фобиями не страдаю.
5. Я нужен на ХФ для баланса интересов. Я искренен и корысти не имею.
6. Мне хочется гордится Украиной

Странно. Странно, что Вы не ухватились за возможность подчеркнуть, что Жуковский - наполовину турок. Причём не как Пушкин, восьмушка арапа неизвестного происхождение, и уж тем более как Лермонтов, а самый натуральный сын расовой турчанки.
Ладно, Бог с ним. Итак, Ломоносов. Чем же отличается язык Ломоносова от языка Пушкина? Чем отличается поэзия - понятно.
А язык? Лексикой? Грамматикой? Ещё чем-то? В чём лингвистические отличия языка Пушкина от языка Державина?
1.Я ні за що не хапався, а просто пояснив Сєвє, що він не правий.
2. Особливості лінгвістики та стилю Ломоносова помітні, навіть, і не фахівцю при безпосередньому прочитанні його творів. Якщо ж вас цікавлять особливості конкретно, то раджу прочитати хоча б оце:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

соромно не знати своїх земляків харків'ян, ще й африканцями їх обзивати
Мне не трудно извиниться. Сути это не меняет ..Так кто там был все-же?...
"рознь" не треба розпалювати, бо ми не разом з росією. ми різні були є і будемо, як би ви там не намагалися щось зробити. різні були за часів шевченка і зараз різні. ці тексти яким дві сотні років наочний приклад цього

Глупость приемлемая и финансируемая кукловодами..
Вот вы как раз и оплачиваетесь, внушая эту фигню!

Теперь ваш черед ответить на ваш вопрос, почему во Франции нет государственного арабского и почему в Украине не может быть русский государственным?
бо ті хто приїздять до чужої країни мають асимілюватися та приймати порядок суспільства, а не ходити у чужий монастир зі своїм уставом. Україна ніколи не буде "малою росією", хоч щоб ви робили, хоч як би не викручувалися.

"рознь" не треба розпалювати, бо ми не разом з росією. ми різні були є і будемо, як би ви там не намагалися щось зробити. різні були за часів шевченка і зараз різні...
А кто хочет, чтобы такие все "вы" были вместе с Россией?! Вы нам такие не нужны! Нет-нет!
Это мы вместе с Россией на протяжении всей истории существования человечества на территории нынешней украины.

2. Особливості лінгвістики та стилю Ломоносова помітні, навіть, і не фахівцю при безпосередньому прочитанні його творів. Якщо ж вас цікавлять особливості конкретно, то раджу прочитати хоча б оце:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Ну там про стилистику в основном. И? В чём различие собственно языков? Разное количество падежей? Иные формы спряжения глаголов? Иной словарный состав, наконец?
... я могу назвать только одно отличие: у Ломоносова нет буквы "ё". Но и её придумал отнюдь не Пушкин.

бо ті хто приїздять до чужої країни мають асимілюватися та приймати порядок суспільства, а не ходити у чужий монастир зі своїм уставом. Україна ніколи не буде "малою росією", хоч щоб ви робили, хоч як би не викручувалися.

Значит аргументов нет...

Грустно!.. Нет пока в вас европейского подхода, "Орда" преобладает.

Если бы мы были пришлыми в период 1991-2012 то слова ваши были неоспоримы. Но ведь это не так! Пора иметь европейский взгляд...:клас::yahoo:

Значит аргументов нет...
Грустно!.. Нет пока в вас европейского подхода, "Орда" преобладает...
У них аргументов никогда и небыло.
Какой там эуроподход! У них особый, четко избирательный и больной украинский национализм, конечная задача которого - все русские, болтающиеся на реях.

Назад
Зверху Знизу