Статус:
Повідом.: 2082
Повідом.: 2082
- 🟡 11:34 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Валовые расходы в нк
Хочу взять товар в кредит, работая на общей системе. Т.е. товар дают в рассрочку, но с процентами, если отдавать буду деньги не вовремя. Подскажите, получится ли записать эти проценты в валовые расходы по новому нк?
по этому поводу нашёл вот что
"витрати на погашення основної суми отриманих позик, кредитiв"
"витрат платника податку у разi сплати процентiв за борговими зобов'язаннями"
"витрати, пов'язанi з нарахуванням процентiв за борговими зобов'язаннями"
?
Хочу взять товар в кредит, работая на общей системе. Т.е. товар дают в рассрочку, но с процентами, если отдавать буду деньги не вовремя. Подскажите, получится ли записать эти проценты в валовые расходы по новому нк?
по этому поводу нашёл вот что
Стаття 139. Витрати, що не враховуються при визначеннi оподатковуваного прибутку.
139.1. Не включаються до складу витрат:
139.1.4. витрати на погашення основної суми отриманих позик, кредитiв (крiм повернення поворотної фiнансової допомоги, включеної до складу доходiв вiдповiдно до пiдпункту 135.5.6 пункту 135.5 статтi 135 цього роздiлу);
Чем отличаются эти витрати друг от друга:Стаття 141. Особливостi визначення складу витрат платника податку у разi сплати процентiв за борговими зобов'язаннями
141.1. До складу витрат включаються будь-якi витрати, пов'язанi з нарахуванням процентiв за борговими зобов'язаннями (у тому числi за будь-якими кредитами, депозитами, крiм фiнансових витрат, якi включенi до собiвартостi квалiфiкацiйних активiв вiдповiдно до положень (стандартiв) бухгалтерського облiку) протягом звiтного перiоду, якщо такi нарахування здiйснюються у зв'язку з провадженням господарської дiяльностi платника податку.
141.2. Для платника податку, 50 та бiльше вiдсоткiв статутного фонду (акцiй, iнших корпоративних прав) якого перебуває у власностi або управлiннi нерезидента (нерезидентiв), вiднесення до складу витрат нарахування процентiв за кредитами та iншими борговими зобов'язаннями на користь таких нерезидентiв та пов'язаних з ними осiб дозволяється у сумi, що не перевищує суму доходiв такого платника податку, отриману протягом звiтного перiоду у виглядi процентiв вiд розмiщення власних активiв, збiльшену на суму, що дорiвнює 50 вiдсоткам оподатковуваного прибутку звiтного перiоду, без урахування суми таких отриманих процентiв.
"витрати на погашення основної суми отриманих позик, кредитiв"
"витрат платника податку у разi сплати процентiв за борговими зобов'язаннями"
"витрати, пов'язанi з нарахуванням процентiв за борговими зобов'язаннями"
?
Останнє редагування: