Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

В Харькове появится памятник Шолом–Алейхему

Шо ты несёшь? какая разница на каком языке он писал? Какие языки знал на таких и писал, главное что он писал о тех кто живёт на Украине, действия всех его произведения происходили на Украине. В его романах, частичка истории и культуры Украины,а не какой то другой страны...

Шолом-Алейхем

Народився у місті Переяславі (тепер Переяслав-Хмельницький Київської області) у родині дрібного крамаря. Дитячі роки минули у невеличкому містечку Воронкові Полтавської губернії. Навчався в хедері — єврейській початковій релігійній школі. Згодом під впливом єврейської просвітницької літератури займався і загальною освітою, навчався у повітовій школі.

З 1876 року працював домашнім вчителем у єврейського магната Елімелеха Лоєва. У 1880-82 роках Шолом-Алейхем працював громадським рабином у Лубнах. Після одруження з донькою Лоєва у 1883-87 жив і працював у Білій Церкві.

У 1887-90, 1893-1905 жив у Києві (він називав його в своїх творах Єгупцем), де займався торговельними справами. Після єврейських погромів у жовтні 1905 року в Києві переїхав до Львова.

Шолом-Алейхем багато подорожував, відвідав Женеву, Лондон, Варшаву, Вільно, Берлін та інші міста світу, де виступав перед своїми читачами. В 1907-14 роках жив в Італії та Швейцарії. У 1915 році переїхав до Нью-Йорка, де і помер. (Энциклопедии умалчивают что Шолом-алейхем уехал из Украины в связи с участившимися еврейскими погромами)

Творчість письменника забарвлена українським колоритом, у творах подано описи української природи, використано українську лексику, фольклор.

Шолом-Алейхем написав десять романів, двадцять п'єс, сотні повістей та оповідань, багато статей. Твори письменника перекладені на десятки мов світу.

У Переяславі знаходиться садиба-музей Шолом-Алейхема на теріторії музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, відкритий в 1978 році на честь 120-річчя із дня народження письменника. У 1997 році у Києві було відкрито пам'ятник письменнику, а в 1999 році Кабінет Міністрів України затвердив рішення Київської міської державної адміністрації про створення музею-квартири Шолом-Алейхема в українській столиці. Відкрили його 2 березня 2009 року по вулиці Великій Васильківській, 5а. Водночас сам заклад увійшов до Музею історії Києва.
(Википедия)
Посилання видалено

сразу видно, чья нация прославляет своего "ВЕЛИКОГО" писателя.
без коментариев!

Не надо мне тыкать, я с Вами детей не крестил!

И чего так кричать, я понимаю, что Вы своих защищаете, я ничего не имею против :) Вот у нас, украинцев, нет такой всплоченности, а плохо.

Не надо мне тыкать, я с Вами детей не крестил!

И чего так кричать, я понимаю, что Вы своих защищаете, я ничего не имею против :) Вот у нас, украинцев, нет такой всплоченности, а плохо.

:фінгал:
виноват, исправлюсь...
и у нас - иудеев, детей не крестят..:rolleyes:

А сплочённости у вас(нас) нет именно потому что делите людей на своих и чужих, и проблемы у нас у всех общие, а ведь мы все украинцы, и Шолом-Алейхем был украинцем и в своих произведениях описывал Украину, а не Израиль(древний или будущий). Надо научиться чтить своих предков и ближнего своего и тогда всё будет пучком. Знаете у евреев молодое ***** не будет хамить в транспорте старику, тока за то что тот попросил уступить место... А ведь с этого начинаются все проблемы, ... с отсутствия уважения и доброжелательности...

Назад
Зверху Знизу