Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Уже есть результаты! (v. 2)

🔴 21:30 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 21:30 Повітряна тривога в Харків.обл.
ibigdan 27 июня, 13:00
Армию уничтожают
Юрий Бирюков:
Так выглядели наши дома и квартиры в 2014 году, когда всей страной мы экстренно одевали армию, таскали каски и броники, аптечки и форму. Казалось, что это уже в прошлом, казалось, что это уже позади.

11935016_original.jpg

Так вот. Это - казалось.

Следователи ДБР сегодня утром закончили обыски в Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Нет, они не нашли деньги или злата-серебра. Нет, они не нашли никаких компроматов. А они и не искали. Следователи ДБР изъяли оригиналы всей рабочей документации, всех технических условий (ТУ), все образцы-эталоны на основании которых производится контроль качества, все компьютеры с документацией на разработку.

С сегодняшнего дня Министерство обороны Украины не имеет права покупать или принимать на склады ни одного элемента вещевого обеспечения. С сегодняшнего дня Министерство обороны Украины не имеет право покупать каски и бронежилеты.

Совсем. Вообще. Точка.

Несколько недель выдача формы будет идти со складов, запасы есть. Да, за счет резерва, за счет того, что армия смогла воссоздать - ведь запасов на начало войны не было, все было распродано. А потом, господа-волонтеры, снова мы, снова мы. Начинаем готовиться.

Можно было сделать копии, благо МФУшки там были. Можно было запросить копии официально, и они бы были бы высланы. Можно было бы скачать документацию прямо с сайта МО, благо она там опубликована. Но нет, изъяли оригиналы, а это ключевое для объявления новых закупок или приемки уже закупленного раннее.

И еще один момент.

Некто Портнов написал вчера о том, что это его "привет Порошенко". Интересный привет - изъятие компьютеров со всеми материалами научно-исследовательской работы. Дальше эти все компьютеры... где... а материалы... россия (страна-террорист)?

За один месяц мы отброшены на 15 лет назад, и снова нашу армию готовят к капитуляции.

Вот тут я прошу репост.

Юрий Бутусов.
"По обыскам в МО. По данным источников Цензор.Нет сегодня Государственное бюро расследований провело серию обысков в Министерстве обороны - у заместителя министра генерал-лейтенанта Олега Шевчука, у начальника Главного управления развития и сопровождения материального обеспечения (ГУРСМО ВСУ) генерал-майора Дмитрия Марченко, а также у бывшего советника министра обороны и кандидата в народные депутаты Юрия Бирюкова, одного из активистов партии экс-президента Петра Порошенко, а также в офисах 10 компаний-поставщиков МО в сфере обмундирования и экипировки.
Как сообщают источники, предметом изучения следователей является два расследования. Первое - по качеству бронежилетов фирмы "Темп", которые поставлялись в ВСУ. Второе - по организации государственных закупок в МО. Следователи подозревают, что технические задания на закупки выписывались в интересах определенных компаний, надлежащий контроль качества отсутствовал, тендеры выигрывали "нужные" фирмы, цены при этом необоснованно завышались.

Читайте на "Цензор.НЕТ": "Европейская Солидарность" заявила про обыски у кандидата Бирюкова, назвав их "частью реванша"

Тема по качеству бронежилетов ранее уже поднималась, завтра мы эту ситуацию рассмотрим с одним из наиболее последовательных критиков закупок бронежилетов "Темпа". Но мне кажется, что доказательная база тут очень сложная, эти вопросы уже поднимались.

Тема по госзакупкам МО тоже не новая. Система допуска к госзакупкам в МО организована непрозрачно, только в Украине функции создания технического задания, организации закупки и контроля качества объединены в одном подразделении, ни в одной армии НАТО такого нет, никаким стандартам НАТО такая абсурдная централизация этих различных функций не соответствует. Источник:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Доброго вечора!:україна:

=======================================

И кто после этого 3,14...ст? Ляшко или шмаркля?

Да и вы сами увидели, что за 5 лет ухудшилось абсолютно всё, начиная от свободы слова. Единственное, что увеличилось это коррупция и производство зеленки.

А можно мнет увидеь то-же самое, только в цифровом віражении.

А то у меня такое впечатление шо кто-то сильно пиздит, только я не могу понять кто?

Пророссийскость упомянутых каналов не доказали даже заангажированная репрессивная система. Тупо закрыть их не позволила Европа, у которой Петро на жестком поводке.

Средневековая свобода для некоторых, не может считаться государственным достижением. Народ выразил решительный протест против такой свободы.

У тебя справка или доверенность от народа есть?

Если нет, то ...
О чем тогда пиздим?

зі. А в цей час десь у Мережі....

"ПреЗедент проти Ради, презЕдент проти МЗС, презедент проти арміїї... Питання, та нах.. взагалі такий прездюк?" (с)

Украина получила реальный шанс!!!!
Какой? Опять "задружить" с рахой, только теперь без части своих территорий?

==================================

Доброго дня всім, хто не сєпар та не москаль! :україна:

Пророссийскость упомянутых каналов не доказали даже заангажированная репрессивная система. Тупо закрыть их не позволила Европа, у которой Петро на жестком поводке.

Средневековая свобода для некоторых, не может считаться государственным достижением. Народ выразил решительный протест против такой свободы.

Про свободу интересно.
Хуйло тоже вчера заявил, шо свобода и демократия устарели. Типа туфта все это и нариды мира хотят жёсткой авторитарной руки. :D

Цирк в мире творится. Плыли, плыли и .... :D

:клас:

73 - лучше всякой справки и доверенности.

Я вам давно говорил, что народ против. А вы вместо прислушаться создавали ПАП информационные шоры. Пускай бы был у власти, но нормальным человеком. Перессорил Украину с целым светом. Выставил себя и страну на посмешище.

Ты дурак?

Кто, кого с кем поссорил?

Стосовно моряків
Такі цікаві позиції почув, прям надзвичайно.

Перша - "давайте погодимося з вимогами РФ, візьмемо моряків, а потім відмовимося виконувати умови РФ. Ну або будемо їх судити, і виправдаємо".

Цікава позиція. В РФ же ідіоти, вони ж сподіваються на те, що моряки будуть сидіти в українській тюрмі, це ж головна мета російського МІДу, щоб захвачені ними заручники сиділи в тюрмі, а в українській чи російській - то їм неважливо, правда? Так?

Або ні, все ж не так? Або все ж росіянам все рівно на цих моряків, вони для них заручники і товар, яким вони торгуються з нами та міжнародною спільнотою?

А якщо вони для росіян товар, то чому вони погоджуються віддати їх у нашу юрисдикцію, де їх зустрінуть як героїв, а взамін просять лише судити їх тут (нашими ахахаха баришівськими судами) за російськими законами? Знаючи, що для українських судів так само для російських немає різниці, за якими законами судити - за українськими, за російськими, за марсіанськими, просто скажіть який має бути вирок і він буде.

І знаючи це, росіяни згодні віддати нам наших моряків. Знаючи, що за російськими законами їх тут виправдають. Оце дурні росіяни які, матка боска ченстоховска, оце ми з кумом їх зараз кинемо, оце вони не чекали від нас такої смєкалочки многоходовочкі.

Або ні?

Або справа в тому, що приймаючи моряків разом з офіційною згодою судити їх за російськими законами за незаконний перетин морського кордону ми признаємо те, чого ніколи не признавали - морський кордон. І робимо Азовське море внутрішнім морем РФ, і відкриваємо двері росіянам для визнання Криму російським і шельфу російським, і міжнародні суди нас починають заворачувати по всіх справах, тому що все, хлопці, ви визнали що Крим їх, тепер давайте вже після свят.

І от тут починається якраз цікава позиція.

Цікава позиція заключається в тому, що А ВОТ У ІЗРАЇЛІ ОБМІНЮЮТЬ СТО К ОДНОМУ, ТИСЯЧУ К ОДНОМУ, ПРОСТО ОБМІНЮЮТЬ І ВСЕ, БО ГОЛОВНЕ ПОВЕРНУТИ ХЛОПЦІВ ДОДОМУ.

Ну так от. Обміняти хлопців на Крим - це отримати 24 людини і віддати 1,9 мільйонів людей мешканців Криму. Це віддати море. Це віддати Крим. Це програти міжнародні суди. А головне - це дозволити РФ повторювати такий фокус постійно.

Ізраіль готовий міняти своїх людей на чужих людей. В будь-якій пропорції. Це правда, і ми в захваті від Ізраїлю за таку позицію. Але Ізраїль не міняє своїх на своїх, і Ізраїль не міняє своїх на землю і море.

А головне - після обміну Ізраїль починає мститися терористам. Після обміну починаються операції на території арабів, ескалація і хтось платить кров'ю за ізраільських хлопчиків.

А тут після такого ганебного обміну запланована ескалація? Заплановані військові операції? Заплановані диверсії на території терористичної країни, яка змусила нас поступитися державним суверенітетом, захопивши заручників?

Нє?

Тоді ви не хочете бути як Ізраїль. Ви хочете, щоб вас обісцяли, лише не били. А в житті так не буває. І особливо з РФ так не буває. Якщо можуть обісцяти - то і обісцють і поб'ють, і море заберуть, і землю, і людей.

Тому не можна порушувати принцип. Людей на людей да, країну на людей ні. МІД РФ запропонував порушити. МЗС України відмовився. Зезидент розлютився, що йому не дали обміняти людей на державний суверенітет. А він хотів. Тому що він не та людина, яка скаже "відправляйте хлопчиків" і ініціює операцію "Ентеббе". Наш Сайерет Маткаль при ньому буде сидіти на жопі рівно.

Наступного разу йому це вдасться. Він прямо хочу відкупитися від Путіна частиною країни. І буде намагатися це зробити ще неодноразово. І одного разу йому пощастить.

Наша справа - зробити так, щоб це стало його останнім вчинком як президента і як людини.

Alex Noinets

До вранішньої кави вам - цікаве інтерв'ю з Оксаною Забужко. :кава:

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

...Окремо треба говорити про наш зруйнований і окупований невидимими зєльоними чєловєчкамі інформаційний простір. Це зрозуміло, 15 років, знаєте, про це говорю, і в тому самому «Музеї покинутих секретів» про це писала, на прикладі історії Дарини, – про те, коли і як Україна позбулася контролю за своїми медіа, не буду переказувати зайвий раз… І те, що маємо сьогодні, це результат не 5 останніх років, а, як мінімум, 15-ти. Але, якщо чесно, вся ця моя «усна публіцистика» передвиборчого чи міжвиборчого місяця, – бо я, зрештою, кричала і на Захід, погодилася написати есе для Frankfurter Allgemeine Zeitung, я не обламалася й пішла на телебачення, – це теж, знаєте, такий момент підігріву ззовні, коли мені люди почали писати: пані Оксано, ідіть на телебачення, говоріть, щоб люди чули, гріх зараз мовчати, – ну, гріх, то й гріх, я сумлінно зробила в цей місяць усе, що від мене залежало, таким ніби «усним постскриптумом» до «Танка», – але насправді, якщо чесно, у мене була дуже слаба надія, що нам вдасться уникнути ось цієї самої всесвітньої ганьби «Україна вибрала коміка», і я пояснювала технологію «вигравання виборів через серіали» не стільки на те, щоб людей зупинити, скільки – щоб попередити впадання в депресію. Щоб українці про себе не думали, що от, мовляв, повелися, бо дурніших за нас немає, заслужили на премію Дарвіна. Навіть у суботу 20 квітня, в наш «день тиші» вже, давала інтерв’ю RFIі, і вони питали: то що, українці такі наївні? А я казала: це всіх чекає, це завтра у вас буде, ми просто плацдарм для випробовування певних технологій, котрі мають насправді глобальне поширення. А вони кажуть: у нас уже. Маючи на увазі «жовті жилети».

Я недарма раджу всім фільм «Брекзіт». Британців ніби не назвеш найдурнішими в світі, Британія править світом, а, тим не менше, умовна місіс Робінсон кидає все й біжить голосувати за Брекзіт, бо їй сказали, що 70 мільйонів турків до неї приїде, а скільки там всього населення в Туреччині, їй не сказали. І так само наші еквіваленти місіс Робінсон, оті нещасні вчительки, – мені вчора дзвонили знайомі зі Львова, розказували – спостерігачка на дільниці, вчителька, 50 з гаком років, каже: так, я за Зеленського, він же нам зарплату 4000 доларів дасть. Розумієте? Вчителька! Плюс іще 39% чекають зниження тарифів. Ніби можна подумати: як ці люди вулицю переходять?

А з другого боку – перед тим їм рік з кожної ввімкненої праски Юлія Газпромівна вбивала в голову один і той самий мем: тарифи-зубожіння-тарифи-зубожіння, – і де те ЦВК, чи хоч яка-небудь контролююча інстанція, яка би їй сказала, що вона говорить не по темі, що вона фактично обманює виборців, коли обіцяє: виберіть мене Президентом, і я знижу тарифи? Що це брехня і маніпуляція, за яку треба знімати з виборів, бо в обов’язки Президента не входить зниження тарифів, це компетенція уряду! Рік тьотка бреше з кожного стовпа, з кожної праски, з кожної розетки, – і ніхто її не зупиняє. Чому ж наша «місіс Робінсон», чи Галя Петренко, рік оце все безперервно слухаючи, має думати, що її обманюють? Раз це говориться з телевізора, і ніхто не зупиняє й не обурюється, – ну, значить, це норма. І Галя Петренко іде голосувати за зниження тарифів, бо тарифи справді високі.

Я ясно бачила – навіть не технологію, а цей наперед вибудуваний сценарій упокорення, сценарій приниження нетямущого. Адже в чому підлість маніпуляції? Це все одно як скривдити дитину. Всякий шахрай використовує психологічну незахищеність жертви. Тобто жертвами маніпуляцій, як правило, стають якраз люди не найгірші – а навпаки, добрі й довірливі, несхильні думати про інших погано, на кожного дивитися спідлоба й думати «А чи не брешеш ти мені часом?». І от власне експлуатація добрих людських рис во зло – оце і є речі, неприпустимі за будь-якою шкалою цінностей будь-якого суспільства.

І тому мені залежало навіть не на тому, щоб застерегти про небезпеку – я не кидалася під танк, я розуміла, куди той поїзд їде, – але залежало якраз на тому, щоб ті, котрі небезпеку розуміють, не кричали нерозуміючим: ви – ідіоти! Розумієте? Що вирозумілі мали би проявити співчуття. Це дуже складний меседж, і його одна людина в форматі навіть годинного публіцистичного виступу донести, звичайно, не може. Тому що він йде проти течії, суперечить мало не всьому, що в цьому самому нашому-ненашому інформаційному просторі за майже 20 років було навальохано. Але в культурного народу такий меседж повинен бути, в сучасній цивілізації він має звучати.

Я цілу годину говорила на 5 каналі, і один комент на ютюбі до цієї програми мене потряс, переказую як запам’ятала: «людей не держать за лохів, а люди є лохами. Мізки не хакають, бо нема що хакать. Забужко – гуманістка, а гуманізм помер, тому гуманісти не здатні запропонувати жодних нових стратегій». І от від таких речей кров заливає очі, тому що я бачу людину недурну, розуміючу, але я бачу, як її, на ціннісному рівні, «підстрелили» – про це я писала в есеї «Майдан проти матриці»: що головне завдання «злого сценариста», того О’Браяна в Оруелівському «1984» – це якраз змусити тебе почати зневажати людей. І справа тут не в тому, чи гуманізм помер, чи ні – гуманізм у широкому сенсі ніколи не помре, 2000 років минуло, а Христос ще й досі актуальний, і можете вважати, шо він лох, як Юда вважав, – що дав себе розп’ясти, а все одно, рєбята, нічого ви проти нього не вдієте – більшого авторитета людство не виробило! Цей гуманізм може називатися християнським, може ренесансним, просвітницьким, нормативним, чи ще якось, але він БУДЕ! Бо якщо «гуманізм помер», тоді до побачення, гомо сапієнсе. Є в Кейптауні такий модний філософ, Девід Бенатар, який написав кілька книжок про те, що людство повинно вимерти. Це філософія антинаталізму: не треба народжувати, треба щоб людство вимерло як вид, бо, мовляв, життя – це суцільне страждання. І Шопенгауер про подібне говорив, і Еміль Чоран у 20-му столітті теж казав: мій прогноз щодо майбутнього людства настільки точний, що якби я мав дітей, я б їх негайно задушив. Бо з новими технічними можливостями відкриваються і нові можливості зловживання і закріпачення людини, яких не було раніше. І, відповідно, ми входимо в зону «нового жаху»: от досі в історії такого ще не було – а тепер дійсно можна хакати мозок, технології дозволяють… Значить, треба вчитися, як тому протистояти, – спираючись на ті самі «вічні цінності», які дотепер, хай там як, а таки забезпечували тяглість історії, ні? . Але ні фіга цьому не вийде протистояти, якщо вважати, що гуманізм вмер, що люди – лохи, дурне бидло й біомаса. А ті, хто готовий маніпулювати масами в інтересах отримання влади, саме так і вважають, – вони ставляться до людей як до ресурсу, до бидла. I’m very sorry, письменник за визначенням не може ставитися до людей як до об’єктів маніпуляції, письменник професійно зацікавлений в людині як у людині, і це єдина стратегія, яка дає шанс на перемогу. Крапка.

....і ще трішки

Треба настроїтися на медитативний лад і перестати вірити в стабільність світу

Історія №3: Письменниця розповіла, що словосполучення «Зеленський-президент» завелося в її родині з початку 2019 року. Новорічний ролик на каналі «1+1», в якому опівночі Україну привітав не Президент України Петро Порошенко, а фронтмен «95 кварталу» Володимир Зеленський, став приводом для сімейного мему. «Коли вранці я не могла прокинутися ні від кави в ліжко, ні від різних лоскотань, Ростик казав: «Вставай, Зеленський – твій президент», і кожного разу це був як холодний душ, я миттєво схоплювалася на рівні ноги. Я ще тоді казала Ростику (Ростислав Лужецький – авт.): будь обережніший зі словами».

— Пані Оксано, від вас як від візіонера чекають передбачень про пригоди Зеленського-Голобородька.
Я никомуничего не обещала (сміється). Завжди кажу: я розумію, що треба займатися просвітительством, бо 4 покоління моїх предків-народників до 50-х років 19 сторіччя у мене стирчать за плечима, і двох моїх дідів двоюрідних – бабусиних братів – розстріляли в 1934-му за членство в «Просвіті», тож нічого не можу з собою вдіяти, просвітительство в мене в крові, I’m sorry! Але ця ситуація безпрецедентна, ми зараз – випробувальний майданчик. Тут дуже важко щось прогнозувати. Ми з цієї ніші, куди нас загнали – тираж 3000 примірників, проданий за рік, ето тіпахарашо, а за межами цього самого тиражу, цієї бульбашки – 95 квартал. Я ж не їжджу міжміськими маршрутками, а виявляється, на всіх автобусах міжнародних, на всіх міжміських маршрутках роками крутили «Квартал», «Сватов», і що там ще – привчали «до обличчя», щоб здавалося рідним, «домашнім». Цей бар’єр, штучно створений між освіченим класом і «трудовим народом»…. Тут же справа не в Порошенку і Зеленському, – можна бути скільки завгодно критичним стосовно Порошенка, але йдеться про збереження інституту президентства в умовах іноземної аґресії! Для того, щоб це розуміти, треба як мінімум перебувати в тій зоні, де читають книжки.

— Я читаю книжки і моніторю телевізор, тому не з переказів знаю, що, як і на якому каналі інтерпретують.
А, то ви в курсі були, що Голобородько – це не поет-сімдесятник… Бо є люди, які тільки після виборів з подивом відкрили, що ті, хто згадує «Голобородька», зовсім, виявляється, не поета, високо цінованого Стусом, мають на увазі! Мене чоловік інформує, він теж телевізор моніторить і потім окремими дозами мені видає потрібну інформацію, такий ніби «амортизатор удару» виходить.

Я розумію, що завалюють нам інститут президентства, але не знаю, що воно буде і як воно буде, бо людський фактор – річ непередбачувана. Так, це війна, і дивно було б, якби ФСБ тут не зробило свої ставки, але взагалі, хто там править, під прикриттям новообраного, наразі невідомо – виглядає, що це семибоярщина насправді. Це погано, але можливі різного роду сюрпризи, – до нас тут ніхто не бував, ми експлорери зараз, власною шкурою пробуємо. Причому ми дуже погано до такого випробування підготовлені.

— А як ви себе бачите впродовж 5 наступних років?
Ну чому п’яти? Я не мислю в таких категоріях – від президента до президента, і взагалі ніхто не знає, що буде через 5 років. Трясця гряде глобальна, треба говорити «пристебніть ремені» у масштабі цілої цивілізації. У цьому світовому штормі, який триватиме принаймні до кінця 2020-х років, може бути світова війна, зрештою вона вже йде в якомусь сенсі, і різного роду рівень деструкції. Ми зараз ніби в реаліті-шоу, з якого не можемо вийти. Відповідно, треба настроїтися на медитативний лад і перестати вірити в стабільність світу.

Альо, рєбята, wake up and smell coffee, – нас чекає дуже змінний, плинний світ. Як там у Руданського: як вип’єте теє все, то там рибка буде. І треба цю всю цю трясцю пережити при здоровому глузді, при притомних змислах, а для цього треба робити ставку на якісь довготривалі цінності, про які точно відомо, що вони переживуть і 10 років, і 20, і 30, і 50.

Назад
Зверху Знизу