Тут могла бути Ваша реклама!

Уважаемые юристы, ответьте пожалуйста на один мааленький вопрос

🟡 05:19 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область

Zinulik

Привіт!
Статус: Offline
Повідом.: 12
  • 🟡 05:19 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
///

Останнє редагування:
  • 🟡 05:19 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Одинокі матері - матері, які не перебувають у шлюбі, якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька дитини або запис про батька проведено у встановленому порядку за вказівкою матері.
(ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" від 21.11.1992 N 2811-XII)
Т.е. для приобретения статуса одинокой матери имеет значение не лишение отца родительских прав, а запись об отце в свидетельстве о рождении ребенка.
Таким образом, Вы ни при каких обстоятельствах уже не имеете права на приобретение статуса одинокой матери, поскольку на момент рождения детей состояли в браке.

А лишить родителя родительских прав не так уж и просто, тем более, что для этого нужны веские основания, круг которых очерчивает ст. 164 Семейного кодекса:
1. Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:
1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;
2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини;
3) жорстоко поводяться з дитиною;
4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;
5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;
6) засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.

У меня двое сыновей - 4 и 8 лет, с мужем в разводе. Муж никаких денег надетей не дает и не видится с ними. (Правда официально я на алименты не подавала). Если я подам на лишение его отцовских прав, могу ли я рассчитывать на финансовую помощь от государства как мать-одиночка?
Давайте лучше займемся алиментами. Звоните.

Давайте лучше займемся алиментами. Звоните.

Да уж, деловой, 100% :D. Но боюсь, "выбить" алименты будет очень сложно с неработающего нигде официально человека, к тому же больного игроманией и вообще ведущего разгильдяйский и совершенно безответственный образ жизни. Думаю, при таком раскладе, услуги адвоката мне обойдутся дороже, чем алименты за год :D
AdvokatСH, поправьте меня, если я ошибаюсь ;)

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу