Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Уточню чтоб не попасть впросак (2 группа - 10 или 20%)

• Автор теми Автор теми БУСИ
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 480
Уточню чтоб не попасть впросак (2 группа - 10 или 20%)

Я ФОП.
Торгую женскими вещами. Получаю заказы, отшиваю и рассылаю по Украине.
Точки у меня нет (торговой точки или павильона или....). Только инста и инет заказы.
Прописка и живу в Ха. Отшиваю на дому.
Вопрос - мне платить 10% или 20% от минималки.
Вроде как деятельность в Ха, но заказы то по всей Украине.
+ ООО хочет брать на реализацию товар (партии по 15-20 штук -- типа эксклюзив платья - минимальный тираж, но ООО в Киеве).

Заранее спасибо за ответ.

p/s а если я параллельно шью + продаю + уборка (например), то это уже больше одного вида деятельности и мне по любому на 20%? Или имеется ввиду, что если у 1 и 3 видов деятельности ставка 10% , а у 2 - 20%. То мне платить 20? А если у всех 3х 10% - то в итого 10%

Я ФОП.
Точки у меня нет (торговой точки или павильона или....). Только инста и инет заказы.
+ ООО хочет брать на реализацию товар (партии по 15-20 штук -- типа эксклюзив платья - минимальный тираж, но ООО в Киеве).

p/s а если я параллельно шью + продаю + уборка (например), то это уже больше одного вида деятельности и мне по любому на 20%? Или имеется ввиду, что если у 1 и 3 видов деятельности ставка 10% , а у 2 - 20%. То мне платить 20? А если у всех 3х 10% - то в итого 10%

293.6. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ****** єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

293.7. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, застосовується максимальний розмір ****** єдиного податку, встановлений цією статтею для відповідної групи таких платників єдиного податку.

ПыСы кстати, черкни в личку, где можно фото моделей глянуть и ценовую. Если интересно, у меня магаз женской одежды- посмотрим, поговорим. Может, и найдем общий язык.

293.6. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ****** єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.
Ну вот тут как бы - если каждый КВЕД отдельно 10%, то в итого -10%

293.7. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, застосовується максимальний розмір ****** єдиного податку, встановлений цією статтею для відповідної групи таких платників єдиного податку.
В итого - я же территориально в Харькове. Это же товар едет по Украине.

И если в итого таки 20%, то платить 20 и просить чтоб доначислили за те 3 месяца, когда платил 10?

Эх...старожилы бухи не отвечают ((((

Я ФОП.

Ваша діяльність у Харкові, незалежно від того де знаходяться ваші покупці. Тобто ви провадите діяльність на території однієї міської ради. Тому застосовується ставка, яку встановлено Харківською міською радою - 10% МЗП. Цю ставку встановлено для всіх видів діяльності на відміну від випадків встановлення диференціальних ставок за видами діяльності на території інших рад. Отже, незалежно від отримання доходу від декількох видів діяльності, у вашому випадку застосовується єдина ставка 10%.

Если есть вид деятельности торговля в интернете, то это не только в Харькове, а по всей Украине, налоговая, как правило, не дает 10% на этот КВЭД

проходили уже. Я тоже сижу ровно на **** в Харькове торгую запчастями. Вроде как 10% без вариантов. Ан нет.Налоговики считают что если ты отправляешь товар по Украине то это торговля по Украине и все-20%. Т.е. если ко мне заехал дальнобой из Луцка и взял чек который оприходовал у себя в Луцке, то по их *****ьной логике я торгую по всей Украине.

Ваша діяльність у Харкові, незалежно від того де знаходяться ваші покупці. Тобто ви провадите діяльність на території однієї міської ради. Тому застосовується ставка, яку встановлено Харківською міською радою - 10% МЗП. Цю ставку встановлено для всіх видів діяльності на відміну від випадків встановлення диференціальних ставок за видами діяльності на території інших рад. Отже, незалежно від отримання доходу від декількох видів діяльності, у вашому випадку застосовується єдина ставка 10%.

неправда ваша. У меня был официальный ответ - 20%. причем был и из нашей налоговой и из Киева. причем киевляне сначала менжавались а потом четко ответили.

2 VJ:
Можно увидеть эти официальные ответы?

неправда ваша. У меня был официальный ответ - 20%. причем был и из нашей налоговой и из Киева. причем киевляне сначала менжавались а потом четко ответили.

Правда в законі, а не в мене чи в податковій інспекції. Не вірити мені на слово - то ваше право і розумний вибір. Мене це аж ніяк не ображає)).

Читайте закон (Податковий кодекс України) і так будете впевнені в правдивості отриманої інформації.

У податковій інспекції, звісно, навішають локшини на вуха. Їхнє завдання - отримати від платників податків якнайбільше грошей, виконати та перевиконати план. Тому вони брехні розповідають. Вірити податківцям - себе не поважати. Вони збрешуть навіть якщо спитати "котра година?".

В нас абсолютно безпроблемний досвід з таким розумінням норми закону, як я сказав. Поясню як це працює. На запит вам дадуть відповідь, що 20%, тому що грошей більше отримають. Але коли буде справа з конкретним платником податків, то вони будуть виходити з того, що все таки 10%, адже розуміють повну безперспективність своїх "20%".

Не вірте податківцям і будьте успішні! :)

Вкладення

• 96.webp
    96.webp
    38.5 КБ · Перегляди: 408
Правда в законі, а не в мене чи в податковій інспекції. Не вірити мені на слово - то ваше право і розумний вибір. Мене це аж ніяк не ображає)).

Читайте закон (Податковий кодекс України) і так будете впевнені в правдивості отриманої інформації.

У податковій інспекції, звісно, навішають локшини на вуха. Їхнє завдання - отримати від платників податків якнайбільше грошей, виконати та перевиконати план. Тому вони брехні розповідають. Вірити податківцям - себе не поважати. Вони збрешуть навіть якщо спитати "котра година?".

В нас абсолютно безпроблемний досвід з таким розумінням норми закону, як я сказав. Поясню як це працює. На запит вам дадуть відповідь, що 20%, тому що грошей більше отримають. Але коли буде справа з конкретним платником податків, то вони будуть виходити з того, що все таки 10%, адже розуміють повну безперспективність своїх "20%".

Не вірте податківцям і будьте успішні! :)

шановна я нізащо не вірю податківцям, бо багато років робив у сфері з ними напряму пов"язаній, АЛЕ, то була аргументована відповідь з Київського юрвідділу ДФС. так що вважайте що то була офіційна версія. А ви потом можете доказувати протилежне у суді.

А у Вас збереглась ця відповідь? Можна прочитати?

ответа нет. На тот момент я понял позицию налоговой и выкинул. И так масса бумаг. если интересно позвоните на горячую линию.

шановна я нізащо не вірю податківцям, бо багато років робив у сфері з ними напряму пов"язаній, АЛЕ, то була аргументована відповідь з Київського юрвідділу ДФС. так що вважайте що то була офіційна версія. А ви потом можете доказувати протилежне у суді.

Шановна :D я сказав те, як це відбувається на практиці саме у Харкові і саме без суду. В інших територіальних громадах може бути інакше в залежності від рішення місцевого самоврядування щодо ставок єдиного податку.

Як не бачити змісту того документу, то не можна уявити про який саме випадок там йшлося.

Питання було про Харків і відповідь я дав саме про Харків, відповідно до норм ПКУ та рішення ХМР про ****** єдиного податку. А загалом, кожний сам вирішує чим йому керуватися, нормою закону чи думкою якогось напівміфічного податківця. Особисто я обираю закон. Дорече, таки справно працює. :)

Re: Уточню чтоб не попасть впросак (2 группа - 10 или 20%)

Шановна :D я сказав те, як це відбувається на практиці саме у Харкові і саме без суду. В інших територіальних громадах може бути інакше в залежності від рішення місцевого самоврядування щодо ставок єдиного податку.

Як не бачити змісту того документу, то не можна уявити про який саме випадок там йшлося.

Питання було про Харків і відповідь я дав саме про Харків, відповідно до норм ПКУ та рішення ХМР про ****** єдиного податку. А загалом, кожний сам вирішує чим йому керуватися, нормою закону чи думкою якогось напівміфічного податківця. Особисто я обираю закон. Дорече, таки справно працює. :)

а я мабуть живу на місяці. Відповідь була по Харкову. Можете вірити можете ні.

а я мабуть живу на місяці. Відповідь була по Харкову. Можете вірити можете ні.

Не важливо де ви живете. І в питаннях оподаткування немає місця вірі. Тут місце знанням та практичному досвіду. Маю це, оскільки практикую в галузі оподаткування та права вже 25 років поспіль.

Ще раз зауважую: моя відповідь щодо застосовної ****** 10% є вірною, ґрунтується на нормах права та практиці їхнього застосування.

Поясню докладно свою відповідь по суті питання ТС.

1. У Харкові немає диференційованих ставок єдиного податку для платників 2 групи. Ставка єдина 10%, тому застосовується саме 10%. В деяких територіальних громадах різні ****** для різних видів діяльності, тобто є певний діапазон від мінімальної до максимальної. Якщо два види діяльності під різні ******, то застосовується саме максимальна з тих, що встановлені органом місцевого самоврядування. У Харкові такого немає. Тож 10% онлі.

2. Місцем провадження діяльності КВЕД 47.91 є місце виконання договору. Місцем виконання договору купівлі-продажу є місце поставки. Якщо з договору купівлі-продажу не випливає обов'язок продавця доставити товар або передати товар у його місцезнаходженні, обов'язок продавця передати товар покупцеві вважається виконаним у момент здачі товару перевізникові або організації зв'язку для доставки покупцеві (ч. 2 ст. 664 Цивільного кодексу).

Наголошую: обов'язок продавця передати товар покупцеві вважається виконаним у момент здачі товару перевізникові або організації зв'язку для доставки покупцеві.

Місцем провадження діяльності за КВЕД 47.91 є місце здачі товару перевізникові або організації зв'язку для доставки покупцеві.

Якщо ФОП здає товар для доставки покупцю тільки у Харкові, то місцем його діяльності за КВЕД 47.91 є лише Харків.

Якщо ФОП здає товар для доставки покупцю тільки у Харкові, то місцем його діяльності за КВЕД 47.91 є лише Харків.

Значення має лише місце здачі товару, а не місце доставки товару, тобто місце розташування відділення Нової пошти, з якого відправляється товар. Тож, якщо здаєте товар у будь-якому харківському відділенні Нової пошти, то незалежно від місця одержання товару, діяльність буде у Харкові. Місце знаходження покупця не має значення.

Я ФОП.

комментарий прежде чем дать товарный чек нужно оформить недвижимость т.е. перевести в нежилой фонд и по всем инстанциям согласовать иначе в случае чего вся ответственность на вас (это по поводу работы с 000)ну и соответственно иметь товарные чеки на сырье а лучше чтобы спать спокойно написать письмо в налоговую с вопросами

Назад
Зверху Знизу