Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Українська мова в Харкові. Ви вже на світлій стороні?

• Автор теми Автор теми stud85
  • Дата створення Дата створення

Вы будете переходить на украинский язык?

• Так.

Голосів: 70 28.2%
  • Вже перейшов :)

Голосів: 40 16.1%
  • Только русский, бле*ть!

Голосів: 138 55.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    248
Треба українцям вимагати право на українську мову в Україні у всіх сферах життя.

;)

c01e9e8919627a986.webp

Да потерпи чуть-чуть. Уже скоро вступит в силу "закон" обязывающий всех говорить на мове.
С конца января начнется цирк, когда озабоченные начнут доставать врачей, продавцов, парикмахеров и т.д. за мову.

Памятаю діалог з місцевим, у Луганську 2013 рік.
Будут заставлять разгаваривать по украински.
А що ти не розмовляєш українською.
Розмовляю, но будут заставлять...:рл:
___________________________________________________________________________________
Я не знаю українця який не володіє російською (плоди загальної русифікації мають результат), а от серед завезених маємо занадто багато калічних з аномальною щелепою.

Да потерпи чуть-чуть. Уже скоро вступит в силу "закон" обязывающий всех говорить на мове.
С конца января начнется цирк, когда озабоченные начнут доставать врачей, продавцов, парикмахеров и т.д. за мову.

Гоша, а чем вы озабочены в нашей стране?

Можна не силою вимагати, а економічною вигодою. Наприклад, для тих, хто розмовляє українською, зменшити тарифи на газ та електрику, а - *****ською, то їм збільшити.
Як миленькі перейдуть на солов`їну - я так думаю.

Подчёркиваю, там НЕ ЗАСТАВЛЯЮТ, там это сложилось исторически. У нас так не сложилось и в ближайшие годы не сложится.
Госслужба да, ОБЯЗАНА, остальные нет.

Та невже, то що не було примусової русифікації з часів російської імперії то по наш час?
Держава повинна не примушувати, а створювати комфортні умови для бажання спілкуватись державною мовою.

Можна не силою вимагати, а економічною вигодою. Наприклад, для тих, хто розмовляє українською, зменшити тарифи на газ та електрику, а - *****ською, то їм збільшити.

Дурниці кажете, не перейдуть. А збрешуть, що перейшли.
Таке вже було, наприкінці 1920-х.
Держава мусить допомогти в цій справі. Створювати і підтримувати громадські осередки, де розмовляють українською, відкрити безкоштовні курси укр. мови і т.п.

Дурниці кажете, не перейдуть. А збрешуть, що перейшли.
Таке вже було, наприкінці 1920-х.
Держава мусить допомогти в цій справі. Створювати і підтримувати громадські осередки, де розмовляють українською, відкрити безкоштовні курси укр. мови і т.п.

Слухай, вчорашній комуняка-русифікатор, я тебе в ігнор послав, а ти все одно читаєш мої пости. Ти за гроші на ХФ орудуєш?

Можно ещё попробовать соловьиномовным оплачивать по украинским тарифам, а собачомовным - по российским.
Если серьёзно - меры принуждения в государстве, считаюшем себя демократическим, малоэффективны.
Но они дешевле обходятся, поэтому и имеют место.
Создавать условия - гораздо более затратный путь.
В янаре вся мисцэва сфера обслуживания типа должна перейти на мову.
Но в том же январе она, сфера обслуживания. большей частью удёт на локдаун.
Отаке.

И кто туда будет ходить? Лучше открыть такие курсы по английскому, немецкому, польскому наконец. Вот там желающих будет много.

Ті хто вимушений тут жити вчитимуть, хто вирішили здриснути ті будуть вивчати інші мови в залежності від того куди вони напрям триматимуть.
Одним із факторів бажання вивчати мову країни перебування є комфортне проживання у тій країні.

В янаре вся мисцэва сфера обслуживания типа должна перейти на мову.
Но в том же январе она, сфера обслуживания. большей частью удёт на локдаун.
Отаке.
То їй випала нагода згадати мову, як засіб спілкування у державі Україна.

Мне достаточно того, что я понимаю то что мне говорят или пишут, а для этого вполне достаточно школьных знаний мовы. Мне вполне комфортно.
То у змозі спілкуватись на мові країни перебування? Не калічний, маєш нормальну щелепу?

Можно ещё попробовать соловьиномовным оплачивать по украинским тарифам, а собачомовным - по российским.
Керманичам потрібно згадати Конституцію, так там як наче написато що надра належать народу України, та почати продавати газ власної добичі населенню по реальній ціні, а не по схемі якийсь "Ротердам+".

Керманичам потрібно згадати Конституцію, так там як наче написато що надра належать народу України, та почати продавати газ власної добичі населенню по реальній ціні, а не по схемі якийсь "Ротердам+".
Целиком согласен.
Не знаю как кому, а мне одинаково не подходит, когда меня обворовывают
чи обкрадають, незалежно вiд того, якою мовою.

Спилкуватысь нет. Когда пытаюсь "розмовляты" (или как там правильно?) все лежат на полу от смеха.
А челюсть у меня нормальная. Нормальная настолько, что может говорить ещё на двух языках, кроме русского. Немецкий отлично, английский- хорошо.

Тобі самому не дивно, що саме так сталось, ти не володієш мовою корінного населення країни твого перебування?:рл:

Слухай, вчорашній комуняка-русифікатор, я тебе в ігнор послав, а ти все одно читаєш мої пости. Ти за гроші на ХФ орудуєш?

Ти тому *******, що нерозумний,
а на розумних людей кидаєшся як собака,
бо вчитися не хочешь... :ганьба:

:україна:

А чему удивляться? Язык средство общения между людьми, и если нет с кем общаться на этом языке, то он не нужен. Ты же не выучил латынь?
А по поводу языка коренного населения, так я ним владею в совершенстве. Я почти всю жизнь прожил в Киеве- укроязычных контактов до десятка, третий год живу в Харькове- укроязычных- ноль (харьковский суржик не в счёт). Так какой язык у коренного населения?

Может в Харькове украиноязычные с вами избегают общаться?
Из гордости.

Назад
Зверху Знизу