Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Українська мова в Харкові. Ви вже на світлій стороні?

• Автор теми Автор теми stud85
  • Дата створення Дата створення

Вы будете переходить на украинский язык?

• Так.

Голосів: 70 28.2%
  • Вже перейшов :)

Голосів: 40 16.1%
  • Только русский, бле*ть!

Голосів: 138 55.6%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    248
практически техн.языка нет на украинском. Ну канадские ****осы пытаются чейто тама придумать в стиле новояза,но не котируется эта куйня. Пылесмок,гвинтокрыл и прочая поипень.

*****о, я закінчив 100% україномовну школу, де всі предмети викладались українською мовою. До ВНЗ готувався за україномовними підручниками і здавав екзамени українською (хімія, фізика, математика).

Тобто, вся термінологія з хімії, фізики, математики, біології, географії була українська.

І тільки у ВНЗ з"явились російськомовні підручники.

Якщо у подальшому, з розвитком нових технологій і понять, і з"являлись якісь нові терміни, то аж ніяк не з російської, а з міжнароної загальносприйнятної англійської. Так вони і в Африці однакові.

Тому, тільки ***** може стверджувати про відсутність української термінології.

Так шо, смикчи цюцюрку...

практически техн.языка нет на украинском. Ну канадские ****осы пытаются чейто тама придумать в стиле новояза,но не котируется эта куйня. Пылесмок,гвинтокрыл и прочая поипень.
А нафуя нам своя тeхнічна тeрмінологія - ми станeмe аграрною супeрдeржавою.

А нафуя нам своя тeхнічна тeрмінологія - ми станeмe аграрною супeрдeржавою.

Аграрна держава це:

1) Генетика і селекція нових сортів рослин
2) Хімія: добрива, пестициди, гербіциди, консерванти, барвники
3) Логістика: дороги, склади, елеватори, холодильники, морозильники, спеціальні транспортні засоби
4) Транспорт: річний, наземний, морський, повітряний
5) Машинобудування: сількогосподарська техніка всіх напрямків, обладнання до обслуговування логістичних завдань, транспортне машинобудування
6) ІТ технології для управління процесами.

Для вирішення цих завдань вся термінологія є. В тому числі і технічна.

Та можна в орeнду зeмлю здавати Заходу та жити на рeнту. Цe кращe, чим *****и живуть за рахунок газу - газ колись скінчиться, а зeмля будe навіки.

Все языки за исключением, в лучшем случае, первой десятки по количеству носителей умирают.
Не треба розповсюджувати зменшення використовування *****ського язіка на усі інші мови.

Вопрос здесь у лантухов не в технической терминологии, а патологической ненависти ко всему русскому, языку, людям и пр. И спорить с ними бесполезно, они воюют. Если китаец что-то хочет продать, а я купить, то мы найдем общий язык, потому что желания наши совпадают. А если не совпадают, то мне все равно есть он или его нет. Отак и с лантухами, они мне не интересны, их просто нет для меня. Но когда это государственная политика....
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Да и что там с "бандеровской идеологией"?

-----------------
опять-о как:D
не передергивай.Я задал вопрос и он прозвучал-
"ну тогда обьясни понятно ...ну например-скважность импульсов на спивучей. Да так чтобы хотя было понятно или ****у или гребаному ******у"
Где там было про русский язык? Ты мне захренячь это на спивучей и так чтобы понял кто нибуть еще кто нибудь ...ну к примеру **** или болгар.
Знаешь как на спивучей скважность?
-шпаруватість імпульсів
я когда работал в укртелекоме то старательно пытался понять мануал и что эти клопы новоиспеченные хотели сказать.Потом заипашил эту книжонку об стену и при помощи тестера и ослика сделал все за полчаса.
И боже избавь-читать вот эту куету.
Это потому что вы тупой *******т, плохо понимающий славянский язык.

Не пойму шось проблеми з термінологією. Кому немає технічних підручників українських? Яких термінів не вистачає?

fhecg4.webp

slide-21.webp

Меня? Безусловно, и даже моих детей, этот процесс длительный, но уже сейчас что-бы освоить многие сложные технические профессию украинского языка недостаточно (просто нет переводов). И ситуация будет только усугубляться.
.

"сложная техническая профессия", это на каком языке сказано? Как это словосочетание вообще понять?
.......................
*****ам никак не дойдет, что вся терминология науки, техники, медицины, экономики...в славянских языках вся заимствованная, ибо нынешнюю цивилизацию творили ангосаксы, германцы, греки, латиняне.

Курси з програмування -

Основи програмування на C#

Основи програмування на Java

Яких технічних терімінів не вистачає?

Курси програмування Python -

Шо цьому предуру не вистачає?

Пылесмок,гвинтокрыл и прочая поипень.

На русском я это все найду за 5 минут и бесплатно

Молодець. Це не значить що немає української термінології.

Взагалі всі англійською документацією користуються.

практически нет контенты

Мало, скажем так. Але це не від потенціалу української мови залежить, а від умов на ринку - ринок формує попит. Українська мова забезпечує повний обсяг передачі інформації, крім зовсім нових термінів. Ну вони в якій завгодно мові будуть наразі англійські.

Может, но спрос маленький поэтому материала практические нет.
Например я подписан на 8-9 ютуб каналов по программированию где-то 3-4 из них созданы гражданами Украины и только один из них на украинском(единственный канал который я видел о программировании на украинском, материал там базовый подписался просто что-бы слдеить за его развитием).
Догадайтесь на каком канале меньше всего просмотров?
Причем меньше на порядки.

Ну мені теж треба по 3D-графіці багато чого. Є російські навчальні матеріали, українських немає, але російських в сто раз менше ніж англійських. Тому кому треба російські точно так само або чекають коли переклад з'явиться через рік чи два, або починають розбиратися в англійських, що саме ефективне. :незнаю:

Назад
Зверху Знизу