Ваша реклама могла б бути тут!
1 млн переглядів на місяць!
Google Page Rank: 5

У Харкові стартував дитячий конкурс ?Книгоманія? (відео)

🔴 02:28 Повітряна тривога в Харків.обл.
Статус: Offline
Повідом.: 204515
Адреса: Харків
  • 🔴 02:28 Повітряна тривога в Харків.обл.

16.04.2019 15:01

Близько 50 учнів 7 класів змагаються за перемогу

The post
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
appeared first on
.

Близько 50 учнів 7 класів змагаються за перемогу.

Назару В’юннику – 12. Він із Краснокутського району. Каже: захоплюється грою у футбол та малюванням, але найбільше полюбляє читати. Улюблений письменник хлопця – Осип Назарук. Підліток запевняє: прочитав усі твори цього автора.

Назар В’юнник, учасник конкурсу “Книгоманія – 2019”
В мене є улюблена книга – “Роксолана”. Автор – Осип Назарук. Народився на Тернопільщині там, де і Роксолана. Там розказано дуже багато. Я люблю коли книжки великі. Вона взагалі такого десь розміру. Мені подобається те, що там не так багато пригод, мені подобаються описи.*

У Харківській обласній бібліотеці для дітей стартував конкурс “Книгоманія”. Близько півсотні семикласників цьогоріч беруть участь в обласному етапі та демонструють свої улюблені книги. Розпочався конкурс з театральної вистави за твором Квітки-Основ’яненка “Сватання на Гончарівці”.

Всеукраїнський конкурс “Книгоманія” проходить з 2005 року. За весь час він об’єднав близько мільйону школярів. Цьогоріч вперше на конкурс приїхали діти з підконтрольної території Донецької області.

Роман Драган, заступник директора ОКЗ “Харківська обласна бібліотека для дітей”
*Дуже дітям подобається. Їм дуже хочеться поділитися цією радістю. Ми радіємо за них. Це не тільки улюблені книжки і свято читання, але це і спілкування перед усім з дітьми, такими як і вони. Багато вражень!*

Серед журі конкурсу – Марія Сердюк, авторка дитячих книжок. Жінка каже: література за шкільною програмою є досить складною. Саме тому вона вирішила створити серію біографічних нарисів та кулінарних рецептів для дітей. Марія вважає, що сам ці теми є найбільш цікавими та пізнавальними для дітей цього віку.

*Марія Сердюк, дитяча письменниця
Взагалі, це дуже крута ідея. Оскільки популяризація читання серед підлітків. Особисто я вважаю, що це надважливо. Оскільки 21 сторіччя діти постійно в смартфонах, постійно в YouTube. Мені дуже боляче, що вони не читають паперові книжки. Цей конкурс спрямований на те, щоб популяризовати читання, щоб діти читали, ділилися своїми думками. Оскільки це важливо.*

Переможці конкурсу поїдуть до Львову на читацький форум.

The post
appeared first on
.

Назад
Зверху Знизу