Ты кнопка б....ь

Статус: Offline
Реєстрація: 16.02.2010
Повідом.: 39543
Ты кнопка б....ь

У Верховній Раді запрацювала система голосування з використанням сенсорної кнопки. Її встановили там ще 2008 року, а почали використовувати тільки через 13 років. Чи допоможе нова система запобігти "кнопкодавству"?
"Кнопкодавство" - давня хвороба українського парламентаризму, вилікувати яку може кнопка для персонального голосування депутатів Верховної Ради. Про це останні 13 років говорять в Україні як експерти, так і самі політики, але до реального її запровадження всі ці роки так і не доходило. Але у вівторко, 2 березня, народні депутати скликання таки почали голосувати за допомогою сенсорної кнопки, яка може багато чого змінити в українській політиці. "Ми обмежили кнопкодавство як законом, так і технічними засобами, тому не лишаємо цьому ганебному явищу жодних шансів у стінах Верховної Ради", - заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Історія сенсорної кнопки триває з 2008 року
Вперше сенсорну кнопку на робочих місцях депутатів у сесійній залі Верховної Ради встановили ще 2008 року, коли спікером парламенту був Арсеній Яценюк. Її спроєктував Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, який також є розробником системи для голосування "Рада". Депутат мав однією рукою під час 10 секунд голосування затискати сенсорну кнопку, а іншою - тримати кнопку "за", "проти" чи "утримався". Тільки у поєднанні роботи цих двох кнопок система спрацьовувала, і голос депутата зараховувався.

Ukraine Parlament Parlamentssprecher Arseni Jazenjuk Regierungskoalition
Історія сенсорної кнопки триває з 2008 року, коли спікером Ради був Арсеній Яценюк
Але депутатів Ради кількох скликань це не влаштовувало, і вони щораз знаходили приводи, як відмовитися від нової системи голосування. Парламентарі нарікали на те, що система начебто недосконала, не має сертифікатів безпеки, не гарантує персональне голосування тощо. Ще тоді депутати продемонстрували, як обійти систему персонального голосування, натискаючи обидві кнопки однією рукою, а іншою таким же самим чином голосуючи за сусіда. Проблему тоді врахували розробники і перенесли сенсорну кнопку далі від інших, аби однією рукою затиснути її і кнопку для голосування було неможливо. Але систему так і не запустили в роботу.

Друга спроба запровадити сенсорну кнопку
Наступного разу до сенсорної кнопки повернулися 2013-го, за президентства Віктора Януковича, коли "кнопкодавство" стало надзвичайно поширеним. І знову безрезультатно. Щоб показати недосконалість системи, нардепи "заклинювали" її звичайними зубочистками та жуйками, мовляв, вона уразлива. Тож депутати не погоджувалися її використовувати.
 
Re: Ты кнопка б....ь

нардепи "заклинювали" її звичайними зубочистками та жуйками, мовляв, вона уразлива. Тож депутати не погоджувалися її використовувати.
Пидарасы, бля!!! Перевешать бы всю Раду на Хрещатике, так там столбов не хватит
 
Re: Ты кнопка б....ь

Ящетаю, в духе времени, и как учил великий вождь, депутаты должны голосовать пенисами....
 
Re: Ты кнопка б....ь

Сейчас же другие депутаты
Всех, перевешать нахуй, начиная от первого правления Кучмы, и до сегодняшних! Чтобы другим неповадно было идти в депутаты только для того, чтобы красть как не в себя, разворовывать Украину и нас с вами! А при Кравчуке Рада была ещё более-менее нормальная, там были и писатели, и учёные, и поэты. Хотя и там были пидарасты! Помню как сейчас, первое заседание первой Рады при Кравчуке. Страна на распутье, нету ни государственного Гимна, нету Флага, нету Герба, та Конституции ещё нету!!! Нету вектора развития, нихуя нету... А нардепы на первом же заседании Рады стали обсуждать свои зарплаты, льготы, пенсии себе в будущем, привилегии и прочее.... Короче, и тех вешать надо!!!
 
Re: Ты кнопка б....ь

Продам ДУ для сенсорной кнопки
 
Re: Ты кнопка б....ь

Зачем ДУ?
Очень просто.
Ампутировать каждому по пальцу
и в ёмкости с формалином сдать главе фракции.
 
Re: Ты кнопка б....ь

Ты шо их своим ДУ взрывать будешь?
Так он жу тебя того ж качества, шо и дишефраторы в 90-м! Наверное из оставшихся запчастей!
:D

Дешифраторы в 90-х были надёжными кстати, так шо нинада нагаваривать!
 
Re: Ты кнопка б....ь

А при Кравчуке Рада была ещё более-менее нормальная,
Хуй там нахуй!
А кто Черноморское пароходство разворовал? Уж не сам ли Кравчук совместно с папиком нынешнего свинорылого сывочолого гетмана?
 
Re: Ты кнопка б....ь

Ящетаю, в духе времени, и как учил великий вождь, депутаты должны голосовать пенисами....

:клас:
Кожній бляді - по пенісу! Системі розпізнавання пенісів - Зелене світло! :yahoo:
 
Re: Ты кнопка б....ь

по отпечатку пальца.Только так .Каждая кнопка должна иметь свое имя и каждый депутат свою кнопку. Они должны быть единым целым
 
Re: Ты кнопка б....ь

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявляє, що сенсорну кнопку, яка використовується при голосуванні в парламенті, "можна обдурити".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

"Я купив... таку подушечку, яка нагрівається. І просто ставиш теплу подушку і вона працює, ця сенсорна кнопка", - зазначив депутат.

На уточнення, чи означає це, що депутати таким чином можуть "кнопкодавити", Качура сказав: "Я однозначно впевнений в тому, що, не знаю як "кнопкодавити", але сенсорну кнопку можна обдурити



Детальніше читайте на УНІАН:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Законы хуены.Главное кнопку наебать
 
Re: Ты кнопка б....ь

Ящетаю, в духе времени, и как учил великий вождь, депутаты должны голосовать пенисами....
А нынешний даже продемонстрировал, что им можно не только голосовать, но и на пианине играть.
 
Re: Ты кнопка б....ь

по отпечатку пальца.Только так .Каждая кнопка должна иметь свое имя и каждый депутат свою кнопку. Они должны быть единым целым

Там минимум двойная верификация. Отпечаток подделать - как два пальца абасфальт.
Сетчатку сложнее, но тоже можно.

Тут хоть бери и как в др. греции - весы и всем камушки раздать, чёрные и белые. и контролировать визуально кто пришел голосовать и что у него только один шарик.

тогда резко возрастет спрос на фокусников-иллюзионистов в нардепах и придётся заставлять их голосовать голыми, чтобы шарики негде было прятать.
 
Re: Ты кнопка б....ь

Не важно как реализовать технически момент голосования. Важно как карать неотвратимо тех, кто придумает обход системы и не за себя будет жать кнопку. Вот и все.
 
Назад
Зверху Знизу