Тривають жорстокі бої на значній території прикордонної смуги — Зеленський про ситуацію на півночі Харківщини

Статус: Offline
Реєстрація: 11.01.2007
Повідом.: 35402
Тривають жорстокі бої на значній території прикордонної смуги — Зеленський про ситуацію на півночі Харківщини

vlcsnap-2024-05-12-19h23m23s416.png


Тривають жорстокі бої на значній території прикордонної смуги — Зеленський про ситуацію на півночі Харківщини Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Особлива увага — Харківщині. Тривають оборонні бої, жорстокі бої на значній частині нашої прикордонної смуги. Є села, які фактично із «сірої зони» стали зоною ведення бойових дій, і окупант намагається в частині з них закріпитись, частину просто використати для подальшого просування. Я хочу подякувати нашим воїнам, які втримують позиції та знищують окупанта. Артилерія, дрони — усі, хто задіяний, і задіяний влучно, — я вам дякую. Завдання наше очевидне: треба завдати окупанту якнайбільших втрат», — сказав президент.

За словами Зеленського, на околицях Вовчанська ситуація — надзвичайно складна.

«Місто під постійним російським вогнем. Тривають контрударні дії наших військових в місті, місцевим мешканцям допомагають. І дуже важливо, щоб максимум ефективності був проявлений зараз кожним, хто безпосередньо саме там, на Харківщині у військових силах, у силах безпеки, у місцевій владі, в громадах. Все залежить від того завжди у війні, на що ти сам здатен, що ти сам здатен зробити, чи можеш витримати удари і втримати позиції, щоби всі так само змогли. Головне — наша стійкість та український результат в боях», — сказав глава держави.

Задум окупантів на Харківщині полягає в тому, щоб розтягнути сили ЗСУ та підважити моральну, мотиваційну основу здатності українців захищатися, вважає президент.

Тяжкі бої тривають на Донеччині — 30 бойових зіткнень за добу на Покровському напрямку.

«Також жорсткі Лиманський, Времівський напрямки, Краматорський, Куп’янський», — сказав Зеленський.

За його словами, українська армія робить все можливе і неможливе, щоб стримати окупантів.

Автор:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Назад
Зверху Знизу