4000 грн на місяць

Томос УПЦ (ПЦУ)

• Автор теми Автор теми Zerok
  • Дата створення Дата створення

Томос?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    339
Надання Православній Церкві України Томоса про автокефалію закарбували в пам’ятних монетах, якими НБУ поповнив серію «Духовні скарби України». Відтепер поряд із монетами, присвяченими 1000-літтю заснування Софійського собору, 900-річчю «Повісті минулих літ», Михайлівському Золотоверхому собору, Десятинній церкві, Пересопницькому Євангелію, Острозькій Біблії та іншим духовним скарбам нашої держави, маємо й монети на честь найвидатнішої для нас події – отримання Православною Церквою України Томоса про автокефалію.

Ця подія ознаменувала тисячолітній шлях української Церкви – від створення до здобуття незалежності. Томос, текст якого ухвалено синодом Вселенського Патріархату, офіційно затверджує канонічний автокефальний статус Православної Церкви України як однієї з 15-х помісних Православних Церков. Так зазначено в описі срібної пам’ятної монети номіналом у 50 гривень.

На аверсі монети зображені медальйони кафедральних соборів усіх помісних Православних Церков світу, а увінчана хрестоподібна композиція відбитком печатки Вселенського Патріарха Варфоломія. На реверсі закарбовано історичний момент для всіх українців, а саме: те, як 6 січня 2019 року Вселенський Патріарх Варфоломій передає Томос Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

До речі, автокефалії ПЦУ присвячені ще пам’ятні монети номіналами 5, 20 та 100 гривень. Пам’ятаймо та шануймо нашу історію!

bagf4j.webp

сам сувий мля)))

нахуя ты эту религиозную хуйню постишь?
получил томоса - вот и пользуй его по прямому назначению

Как же тебя корежит, иудей-украинофоб. :)

ты сплошная ложь как классический упоротый религиозник)
не факт что меня корежит
не факт что я иудей
не факт что я украинофоб. чего бымне Украины бояться?

может ты имел в виду иудея Вальцмана, когда говорил что его корежит от проигрыша на всех фронтах?

Я є прихожанин ПЦУ.
Хрещений в УПЦ КП....

Назад
Зверху Знизу