Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тема про мобілізацію (Без флуду!)

Я бы хотела собрать вместе все эти кусочки одного интервью,
и тогда - послушать, все вместе, прямую речь, а не домыслы и трактовки.

Так понимаю, что спрашивали разные журналисты
и каждый записывал все, но выложил свой отрывок.
Вместе бы все это собрать, да.

Поліцію, депутатів і прокурорів мобілізують, а ловити злочинців і голосувати закони будуть ніхто.
А ведь если дело так в негативном плане пойдет, то придется кое кому вдохновлять "делай, как я!", "кто любит меня- за мной!" Вообщем -личным примером.
Ведь ничего не изменилось с времен архаики. Сколько мы фильмов посмотрели и книг прочитали, когда перед битвой , особенно когда уже ропот в войске - вождь(король, царь, предводитель и т. д.) не только словами вдохновлял массу, но и сам чуть ли не первым шел вперед...
Думаете много поменялось в человеческой сути?
В ****е- много зомбакопослушных рабов, которым десятилетиями срали пропагандой в мозги и, будучи в нищете, им нечего будет терять, когда их будет вести под лживым лозунгом на убой... Поэтому им даже личного примера вождя на боевом коне впереди войска не надо..
Мотивация у мужчины должна быть не менее того, как будто он в прямом смысле - здесь и сейчас идет защищать свою мать, жену , детей. Причем не где то там есть опасность и какой то парень авось справится, а смертельная опасность уже ломится в его дом... И вот тут возникают вопросы и моменты- индивидуальные у каждого на фоне понятного и естественного для всех страха за свою жизнь на войне в ЗСУ и за жизнь своих, оставленных одними близких...
У каждого это осознание по разному приходит. Я не беру тех , кто сразу все "осознал", но только для того, чтоб спасти себя и своих путем бегства, предательства и т.д. - под разными названиями и оправданиями своих поступков.

Останнє редагування:
Я бы хотела собрать вместе все эти кусочки одного интервью,
и тогда - послушать, все вместе, прямую речь, а не домыслы и трактовки.

Так понимаю, что спрашивали разные журналисты
и каждый записывал все, но выложил свой отрывок.
Вместе бы все это собрать, да.
Тут еще стоить помнить об извечной борьбе политиков и военных. Военные всегда будут говорить дайте нам пару миллионов и тысячи танков и тогда у нас будут шансы на успех, а политики им - вот вам 5 танков и 1000 человек + 1 ойвенго (но он пойдет последним) и вперед отвоевывайте, только чтобы потерь поменьше, а то избиратель пугается.

Останнє редагування:
Отако.
Хабарі гребли вагонами, зате професіонали.

Залужний прокоментував рекрутинг і мобілізацію: звільнених військкомів назвав професіоналами....​

"Його (процес мобілізації) просто потрібно повернути на ті рамки, в яких вони працювали раніше", - додав Залужний.
На запитання про те, як вплинуло звільнення обласних воєнкомів на ефективність мобілізації, головком зазначив, що "це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає".
У некоторых икона на глазах рушится. Хотя Арестович его сильно хвалит и с гордостью говорит, что это он способствовал получению текущей должности Залужного. А про военкомов, Люся, переводит стрелки на власть типа какая страна такая и мобилизация.

То поміняйся зі мною місцями.
Шнурки вам не погладить, не ?
Ваше направление - за кораблем. :клас:

Не, вы только посмотрите, сколько у этого "бойца" времени, а
сутками на форуме висит и еще хватает наглости что-то ляпать

Шнурки вам не погладить, не ?
Ваше направление - за кораблем. :клас:

Не, вы только посмотрите, сколько у этого "бойца" времени, а
сутками на форуме висит и еще хватает наглости что-то ляпать
Вам не надаело на лай троллей обращать внимание, этот Айвенго по стилю общения сильно напоминает Бублера он же Икс-Рей, мерзкий такой тип, думаю это он и есть.

) Сейчас опять побежит девушкам в Задзеркалля жалітися
як його сіромаху зла Сефідка ображає :D

О Шо Арестович написал :D- скоро все женщины взбунтуются!
Инициативы с постановкой на воинский учет женщин и запрет им на выезд за границу, крайности мобилизации, инициативы о конфискации имущества выехавших...
Наша Система не просто не адекватна - существующим вызовам, каждый из которых способен нас всех похоронить.
Она крутит все гайки сразу - и максимально беспредельным образом.
Не умея использовать должным образом имеющиеся ресурсы, Система, как молох, требует все новые, и новые.
Это означает, что до срыва резьбы осталось немного, и первыми взбунтуются, скорее всего, женщины (а это - страшная сила).

Ти уявлення не маєш де я сижу, не на катері вася.
Как это не имеем ?
Очень даже имеем ! :ідея:

Вчора зайшов в МахДональс, замовив замовлення на екрані,
тільки сів, тут повітряна тривога, всіх виперли з приміщення, і
я лишився без замовлення.
Але в мене є чек. Потім піду скажу хай віддають.

Вперед меня в макдональдс?
Зачем в мак ?
Можна на каву. :D
Пʼю каву

IMG_2332.webp

Вот бы Капюшону или баньщику или ганджубасу или пахе
подсказать, в каком-таком блиндаже такой ох**ый сервис, а.

И ты расстроился? Не расстраивайся.
Странно такое слышать от г-на Буданова, ведь в его словах звучит явное противоречие. С одной стороны, он говорит, что мотивированные пришли в армию сами, в первые полгода широкомасштабного наступления.
С другой утверждает, что "КПД от немотивированных почти равно нулю".
То есть, следующие полтора года воевали немотивированными мобиками, и никого это не ****о. А тут не знает что и делать...
Ну так я подскажу, если кому-то непонятно.
Следите за новынами из Конгресса США. Если масоны и илюминаты сумеют договоряться с ящерами о выделении нам бабла на тот год, то пани Безуглая и Ко намотивируют столько народа, сколько надо.
Если не договорятся, то будет как в пестне "когда нет денег - нет любви".
Тут подождать осталось месяцок, и всё станет понятно. Пока оливьешечка, икра, салатики, водка, туда-сюда, там уже и кутя. А там и планы на 24 год прояснятся, бо они в тумане.
А может, у Буданова уже прояснилось, пэтому и запел...

Давай говорить честно у нас изначально с планами не очень было и это к сожалению не проблема Зеленского/Буданова/Залужного. Задача просто дождаться пока *****ам надоест и по максимуму их перемалывать. На другое у нас нет ни людей ни ресурсов.
Конечно, я расстроился, потому что вот вышло одно из лучших интервью за всю войну, как по мне, где реальный боец и командир рассказывает, что работает: https://www.kharkovforum.com/threads/ti-abo-vojujesh-abo-trenujeshsja-oleksandr-jabchanka.5450144/

Другий фактор ефективності — це технічне забезпечення, зокрема, «очі». Третій фактор — комунікація. Уявімо, що я піхотинець і веду оборону конкретного рубежа чи бліндажу. Зі мною на зв’язку завжди командир, або він зі мною у бліндажі. У нас постійно «пташка» в небі, інколи не одна. Оператор на планшеті бачить виведені зображення з усіх коптерів, він знаходиться в одному відеочаті з керівниками інших необхідних підрозділів: артилерія, командири рот, командири сусідніх батальйонів. Тобто, нарада з ведення бойових дій не припиняється ніколи. Командний склад має інформацію — я маю з ним контакт. Я противника можу не бачити, але знаю, де він є, і туди веду вогонь.

Так само мені повідомляють, коли ховатися, тому що починається артилерійська підготовка або працює наша «арта» по противнику. А як воює противник? Вони [росіяни — ред.] стріляють по нас з артилерії — це так звана артилерійська підготовка. Далі йде штурм наших позицій, що ввійшло в народну творчість, як «мʼясні штурми». Вони починають повільно рухатись у наш бік. По них працює наша артилерія. Коли вороги підходять до нас близенько, мені про це каже командир. І тоді вже не потрібні жодні накази — я все розумію. Ми ведемо вогонь у напрямку супротивника, і він починає відходити. Тоді ми ведемо по них вогонь навздогін. Зазвичай після штурмів росіяни ще більше починають навалювати з артилерії, і кожен такий штурм з їхньої сторони супроводжується значними втратами.
В нашому бліндажі були хлопці з підрозділів, які втратили боєздатність, їх до нас «прикомандирували». Вони побачили, як ми воюємо, що в нас постійно в небі «очі», що я постійно на звʼязку зі своїм командиром, що як тільки закінчується БК [бойовий комплект — ред.], то його моментально хтось принесе. Тобто, все працює як єдиний механізм. Вони кажуть: «Нічого собі ви запаковані».
Я опишу, як це відбувалося з нами. Ми оголошуємо набір. Наприклад, коли ми переходили з Сил спеціальних операцій у піхоту, чисельність підрозділів мала відповідати штатному розпису. Перед виконанням завдань обовʼязково має відбутись «бойове злагодження». Його проходять у складі укомплектованого підрозділу.

Ми дали оголошення, що група «Гонор» відкриває набір. Тоді людина заповнює анкету і проходить співбесіду, якщо є потреба, ще якісь додаткові моменти: фізпідготовка, і так далі. Ті люди, які пройшли попередній відбір, потрапляють на КМБ — курс молодого бійця. Після того, як декілька тижнів людина провчилась, ми усі разом відправлялись на бойове злагодження: і ті, які воювали від початку, і нові рекрути. За час бойового злагодження ми, перш за все, перезнайомились між собою, хлопці зі здивуванням для себе побачили, що ніхто зверхньо на них не дивиться. У «Гонорі» ще з часів громадського активізму так не заведено. Тим більше ми дуже поважаємо людей, які самі пішли воювати. Це такі самі люди, як я, різниця лише в тому, що я вже маю досвід. І ми передаємо цей досвід, бо завтра нам з цією людиною бути в одному бліндажі. Відповідно, яка може бути зверхність? Важливо те, що кожен із них зробив вибір і пішов служити. Те, що я цей вибір зробив на початку війни, а він зараз, не змінює суті. Він такий самий доброволець, як і я, в моїх очах. Це вразило рекрутів.

На момент, коли ми оголосили набір, у мене було враження, що всі, хто мав бажання воювати, вже на війні. Яким же було моє здивування, коли на наше бойове злагодження прийшов той самий «Гонор», тільки на 10 років молодший! Це не просто одиничні випадки, це ціле молодше покоління, і воно таке саме як ми. Я був здивований тим, стільки вмотивованих людей у нас ще є. Потім я переконався в цьому безпосередньо на війні. Звісно, бувають винятки, але більшість тих, хто поїхав на війну, поводилися у найвищому ступені гідно.
Найголовніше, яку картину реальності ти малюєш собі: якщо він, бачачи смерть поруч, вимальовує собі картину, що це кінець, тепер всі загинуть, то він вже не боєць. А ти йому цю картину показуєш по-іншому: «Так, це війна, так буває. Але це не означає, що так має бути зі всіма. Помремо ми, чи не помремо, залежить від того, будеш ти робити якісь дії чи не будеш». Людина геть по-іншому дивиться тоді на усю цю конфігурацію.
І, звичайно, нікому не хочеться бути

втратами тих підрозділів, які воюють діаметрально-протилежно. Тобто вони йдуть без якоїсь підготовки на позиції, їх там знищують, а командири лишаються живі.

Главный вывод (совпадающий со словами Залужного, кстати):

Успішність контрнаступу залежить від одного фактору: буде він вестись ефективним способом чи неефективним, тобто радянським.

Минулого року ми несподівано проявились як країна, котра добре воює. Ми протистояли ворогу, який був у рази сильніший за всіма показниками. Це стало можливим завдяки двом факторам. Перше — професіоналізм, а друге — сміливість, самопожертва. Якщо в нас буде тільки друге — це не діло.

Біда в тому, що українські підрозділи теж тим грішать, а маленька «радянська» армія ніколи не переможе велику «радянську» армію. Їх просто банально більше, тому ми не маємо права так воювати. Я не кажу навіть про те, що це абсолютно нелюдський спосіб. Ми — республіка, і найважливішим для нас є громадянин — одиниця республіки. Ти маєш його берегти, як зіницю ока, а не відправляти на безглузду смерть.
И интересное, прямо из будущего:

Отже, нас вбивала тільки артилерія. «Да Вінчі» теж загинув від касетного боєприпасу. Відповідно, друге, що ми маємо зробити — це сховати людину з зони, де її може вразити артилерія, тобто, забирати з окопу. Проблема тут в тому, що якщо ти забереш людину з окопу, в той окоп рано чи пізно заповзе якийсь «вагнер». Щоб цього не сталось, там має бути людина або робот зі зброєю. І оце якраз є наша турель. Ми вже з ними воювали, і вони непогано себе проявили. Поки що ці турелі я беру від волонтерських осередків. Тому що люди, які їх створюють — це інженери-волонтери. Я щиро сподіваюсь, що ця волонтерська ініціатива буде мати розвиток.

Українці вміють створювати мережі — «нетворкінги»: ти роби те, ти роби це, ти вирізай деталі, я буду складати, ти дістанеш деталі, а ти знайдеш мені програмне забезпечення. Я мав зустрічі тут, у Львові, щодо цих турелей, і бачу потенціал, що ми тими турелями зможемо потихеньку засипати лінію зіткнення. Сподіваюсь, це будуть сотні, а потім і тисячі. Потрібно, на мою думку, ставити їх на озброєння. Це має бути обовʼязковий інструмент, як БпЛА. Зараз без безпілотників вже мало хто воює. Те саме має бути з турелями. Піхотні підрозділи мають собі дозволити сховати піхотинця хоча би в бліндаж, накритий деревʼяними брусами. Я вже не кажу про те, щоб він був схований в гарному бетонному бліндажі. Турель має «очі», камеру, і вона стріляє краще за кулеметника. А кулеметник гарно схований в захищене місце, з якого веде прицільний вогонь. Отже, ідея турелі нам ціннісно підходить.

Назад
Зверху Знизу