Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тема для велофлуда

Поставил новые роторы(диски).
Задолбали мои Хейзы 180 звенеть на поворотах. Прочёл что диски на пауках не звенят. Ради эксперимента заказал на Али эти, тоже 180-е, покупать для проверки Хопы глупо ИМХО.
Ну что, ничего не звенит, тормозят не хуже брендовых, качество очень даже, всё подогнано идеально, не кривые.
Вот уже крамольные мысли закрались в голову - их оставить и не переплачивать "за имя" покупая новые.
Це не на павуках, це так звані плаваючі диски( floating discs). Їх можна побачити на будь-якому спортивному байку( моті) та будь-якій техниці, що передбачає дуже активне гальмування.

Сенс в тому, що диск при гальмуванні гріється. Але паралельно доволі активно охолоджується повітрям, переважно за рахунок обертання. При чому охолоджується нерівномірно, результатом чого є нерівномірне теплове розширення та відповідні напруги десь посередині диску, що призводять до йолго деформації. І виражене це тим більше, чим активніше гальмування та більші швидкості. Подивіться на мотах та авто - там немає таких тонких лепестків роторів, ротори цільнякові - для кращої теплопровідності, щоб зменшити еффект нерівномірного охолодження.

Цей диск має по суті окремий павук та гальмівний вінець, які з'єднані не жорстко. Вінець розігрівається, розширюється, починає "плавати" на павуці, але так як навантаження при гальмуванні спрямоване в одну сторону, то пох. Межі холодно/гаряче немає = немає напружень = немає деформації.

Якщо гальмує нормально, то навіщо щось міняти?

В мене теж китайські ротори на одному велі. Всілякі "експерти" розповідали казки, що поведе їх на першому нормальному схилі, але вже два роки катаю та все ок.
А в "експертів" 500км за сезон та штирі на ашанах за 180грн:D

Ну тут треба визначитись що тобі треба - гроші або м'який підседіл. Я їзджу багато, тож і їздити як прийдеться та на чому прийдеться не можу.
Конкретно що до сабжу, я нереально відчуваю потребу в "м'якішій посадці". Мій головний вел - двопідвіс, їздити на цьому хардтейлі для мене той ще квест, він лише для походів, де без повноцінного багажника не обійтись. І хоч трохи м'якіша посадка мені вкрай важлива.

До того ж є ще феншуй - з цим підседілом вел виглядає цікавіше, мене сьогодні багато питали за нього.
Звичайне розуміння того, що твій вел став кращим, теж важливе.

А ще один рідкісний уєбан на цьому форумі колись сказав хоч одну правильну річ в своєму житті - гроші кудись треба витрачати ;)
Я стабільно купую купу всіляких шняг на алі, в тому числі для вела. Сабж є однією з реально крутих та корисних.

Майже такі ж, але гальмівний вінець жорстко приклепаний внахлест до павука.

Приїхали нові магурівські обідні колодки. Нарешті в мене нормальні гальма на туристичному велі.

Погано гальмували. Напевно матеріал колодок з часом старішає. Це ж не диски, тут якийсь поліуретановий гальмівний шар.

Погано гальмували. Напевно матеріал колодок з часом старішає. Це ж не диски, тут якийсь поліуретановий гальмівний шар.

Как-то на СШ поставил колодки с барика за 20 грн :) Одна сорвалась до метала за 1,5 часа :)

Он знает толк в свете... :)

hjfhg9.webp

За останні кілька днів проколів більше, ніж днів - тобто більше одного проколу на день. Все по місту або дуже поряд.

Как-то на СШ поставил колодки с барика за 20 грн :) Одна сорвалась до метала за 1,5 часа :)

Колодки для обідної магури просто так не купиш. Були б звичайні вібрейки - давно б щось купив. А так вибір вкрай обмежений. Навіть не так - немає вибору.

Он знает толк в свете...
***, часто біля пілігриму їзджу, треба дивитись що там припарковано. А припарковано там завжди щось, і цікавих персонажів в підгорнутих вузеньких штанцях багато буває :D
А ще саме там я єдиний раз бачив старий скотт дженіус з хитромудрим амортом як в мене.

І нафіга це тут?

Завтра в новій водолазі велодень. Туди їде бригада, яка потім збирається єбєнями через шматово їхати в харків. Стан грунтів сьогодні після вчорашніх дощів мені дуже неподобається та завтра я вирішив тупо поасфальтити. План - своїм ходом в нову водолагу по сімферопільській трасі. 41км від перехрестя гагаріна з ландау, буду там о 6.30. Назад асфальтами по маршруту водолага - спасів кіт - соколове(сосисинг+пивасинг) - зміїв - харків.

В місцевих "велосипедистів" є чудова нагода таки трошки поїздити:)
Дощ та погане небо мене шуганули та поки я нікуди не їду.
Але ніби обіцяють, що розпогодиться годинам к 10. Тоді маршрут залишається незмінним Харків-Борки-Спасів Кіт-Соколове-Зміїв-Харків з легким сосисинг-пивасингом в соколовому. Якщо пізніше розпогодиться - зкорочу. Якщо взагалі сум з погодою буде - буду на форумі педалі крутити.

Коротше з-за дощу вранці всі очканули, в результаті вийшла чудова сімейна покатуха, в водолагу вже не заїзджали.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

zv64yyyw

Внимание! 26.06.2017 с парковки ТРЦ "Экватор" по улице Широнинцев 101/99 был украден белый велосипед "Kinetic lector" (фото вверху). Если вы видели его, или знаете где он, просьба позвонить на номер 0661686406. Вознаграждение!
Тех, кто намерен позлорадствовать или пофлудить в теме, заранее прошу проходить мимо!

Не важно какой замок, нормальный велосипед что пристегивай что отставляй так. Велозамок - самообман. Обычный можно перекусить за 2 сек, над крутым ты помучаешься 5 минут. Если захотят украсть велосипед пристегнутый - украдут.

На печеніги/салтів завтра хтось хоче?

кто на триатлон на журавлевке?

Назад
Зверху Знизу