• Автор теми Автор теми Barabas
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 758
Суд с Визиром...

Собственно хлопнули меня на обратном пути из Коктебеля. В частной беседе 50 грн брать отказались, сказали, что получили указание наполнять бюджет Тюльке на выборы...
Залупу на воротник этому караваю с ушами.
Сегодня отнес иск...

До ******* районного суду м. Харкова

Позивач: Перейра Себастьян Барабасович,
що мешкає за адресою: *******
телефон: *******
електронна пошта: *******

Відповідач: Відділ Державної Автоінспекції з обслуговування адміністративної території
м. Феодосії автомобільно-технічної інспекції при УДАІ ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим
Адреса: вул. Кочмарського, д. 17
м. Феодосія
Автономна Республіка Крим, 98100

Адміністративний позов про скасування постанови по справі
про адміністративне правопорушення

Пунктом 3 ч.1 ст.288 Кодексу України про адміністративні правопорушення прямо передбачено право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

30.08.2009р. близько 16:00 двигаючись на автомобілі Skoda Superb держ.№ ******* по автотрасі Кировський-Певромайський, що в Автономній Республіці Крим зі швидкістю 73-75 км/год, на в’їзді в с.Первомайський мій автомобіль було зупинено ІДПС Феодосійського взводу ДПС сержантом міліції ******* нібито за порушення п 12.4 Правил дорожнього руху (обмеження швидкісного режиму в населеному пункті). Про що сержантом ******* було складено Протокол про адміністративне правопорушення серія АК № ******* та винесено Постанову в справі про адміністративне правопорушення серія АК № *******.
Вважаю вищевказані Протокол та Постанову такими, що не відповідають обставинам справи, вимогам закону та підлягають скасуванню з таких підстав.

Для фіксації порушень ПДР сержантом ******* було використано вимірювач швидкості «Візір» № *******, про який відомо, що згідно із «Методичних рекомендацій по роботі з радіолокаційним відео записуючим вимірювачем швидкості «Візір»» цей прилад забезпечує відеозапис (фотографування) порушень швидкісного режиму або інших ситуацій як в стаціонарному, так і патрульному режимі роботи, управління приладом здійснюється багатофункціональними кнопками та перемичками, усі настройки приладу є “умовними” і потребують настроювання приладу кожен раз під конкретний тип автодороги. Функцій автоматичного приведення приладу в дію, передачі даних та їх одночасної автоматизованої обробки вимірювач швидкості «Візір» не містить. Крим того у відповідності до п.13.2 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС України (затверджено Наказом МВС 13.11.2006 № 1111), до використання спеціальних засобів нагляду за дорожнім рухом допускаються лише співробітники, які вивчили інструкції та склали заліки з використання цих приладів. Такого допуску сержантом ******* не було пред’явлено.

Натомість він показав мені екран вимірювача швидкості «Візір», на якому можна було побачити мій автомобіль, що рухається у потоку попутних та зустрічних автомобілів, не обганяючи нікого. При цьому цифри, що указують швидкість ніби то мого автомобілю весь час хаотично змінювались – 22-45-73-34-50-82. На моє питання, – а де ж саме швидкість мого автомобілю?, – сержант ******* мені відповів, що він краще знає, яка в мене була швидкість і почав складати Протокол. На мій погляд все це свідчить про непідготовленість сержанта ******* до користування вимірювачем швидкості «Візір» та/або про відсутність необхідного настроювання приладу під конкретні дорожні умови, оскілки мій автомобіль рухався зі швидкістю 73-75 км/год, а в Протоколі та Постанові фігурує швидкість 87 км/год. З преси широко відомо, як при використанні ненастроєних вимірювачів швидкості «Візір» непідготовленими співробітниками міліції навіть нерухомі об’єкти (дерева, стовпи, заправочні станції) починають “рухатись” із порушенням швидкісного режиму. Хочу також зазначити, що фототаблиці до протоколу мені надано не було з причин відсутності принтера в патрульному автомобілі сержанта *******

Крім того, при здійсненні сержантом ******* контролю за дотриманням водіями ПДР та документуванні їх порушень, було порушено вимоги Розпорядження міністра внутрішніх справ №466 від 21.05.2009 «Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису», а саме пп 1.2 та 1.4 даного Розпорядження, яки прямо забороняють вести такий контроль із місць, закритих для візуального огляду учасникам дорожнього руху (об’єкти дорожнього сервісу, зелені насадження тощо) та документування порушень встановленого швидкісного режиму руху транспортних засобів на в’їздах у населені пункти на відстані меншій ніж 1000 метрів від його початку. Натомість сержант ******* здійснював ці дії ховаючись за кущами в 100-150 метрах від знаку початку населеного пункту с.Первомайський. Це може підтвердити свідок, який знаходився зі мною в машині – Перейра Кончита Ивановна, що мешкає *******.

Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено. Про що я зазначав у протоколі.

За вказаних обставин взагалі відсутня подія адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП, а відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутністю події адміністративного правопорушення;
Відповідно до ст.ст. 287, 288 КУпАП постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено особою, щодо якої її винесено в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом.
Відповідно до ч. 4 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Відповідно до ст. 18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 247, 268, 287, 288 КУпАП, ст.ст. 6, 18, 104-106 КАСУ,

ПРОШУ:

1. Скасувати постанову серія АК № ******* ід 30.08.2009 року по справі про адміністративне правопорушення, що була винесена ІДПС Феодосійського взводу ДПС сержантом міліції *******, про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 300 грн. за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

2. Закрити справу про адміністративне правопорушення за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

3. Призупинити виконання оскаржуваної постанови на період розгляду справи судом.

Додатки:

1. Копія Протоколу про адміністративне правопорушення серія АК № ******* – 2 примірники.

2. Копія Постанови в справі про адміністративне правопорушення серія АК № ******* – 2 примірники.

3. Копія позовної заяви – 1 примірник, всього на 2 аркушах.

8 вересня 2009 року

Поглядим...

Заведомо проигрышный иск-1.подия обставин присутня и очевидна-это превышение в населенном пункте, 2.Рекомендации к работе есть всего лиш рекомендациями и работу с визирем не отменяют. 3. Скорость задокументирована, хоть в потоке хоть без потока-против документа не попреш. 4.Принтер и таблица не обязательны. - Где действительно весомые аргументы ,типа обгоняющей заправки??? И к "додаткам"-пошлину проплатил?

Заведомо проигрышный иск-1.подия обставин присутня и очевидна-это превышение в населенном пункте, 2.Рекомендации к работе есть всего лиш рекомендациями и работу с визирем не отменяют. 3. Скорость задокументирована, хоть в потоке хоть без потока-против документа не попреш. 4.Принтер и таблица не обязательны. - Где действительно весомые аргументы ,типа обгоняющей заправки??? И к "додаткам"-пошлину проплатил?

Відповідно до ч. 4 ст. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Остальное - говорю ж - поглядим...
По крайней мере за время суда 300 грн инфляция съест... :ги:

А, почтовое обеспечение?????????????????????????????? Понятно, что не спешить платить, тянуть до ТО, а там действительно или инфляция или ище че по хуже.

А, почтовое обеспечение??????????????????????????????

Ниибет - иск приняли, сдавал непосредственно в суде...

Понятно, что не спешить платить, тянуть до ТО, а там действительно или инфляция или ище че по хуже.

Отож... Не догоню - так согреюсь... :ги:
В принципе в запасе есть еще вариант:
Посилання видалено

А чё его жалеть? Знаешь, скока он бабла подымает на трассе? ;)

Не подымает, я ж нормальный человек, сразу предложил на месте порешать - он говорит не могу, нажал уже кнопку "сохранить", а кнопку "удалить" только командир батальона может нажать. Да плюс я ему еще с полчас мозг трахал пока протокол составляли... Его старший напарник даже переспросил, а ты точно нажал сохранение? :ги: После чего и поведал грустную историю о том, что их отправли бюджет наполнять... Кстати, пока до Харькова доехали жена насчитала 16-17 постов (со счета сбилась)... Спасибо на остальных встречные вовремя предупреждали... Мне и там помигали, но я уже очень близко был, поздняк метаться... :ги:
Когда в ту сторону ехал - тоже хлопнули на подъезде к Новомосковску - там автострада заканчивается и начинается дорога для автомобилей, а я так и ехал 149... :ги: Там нормально без протокола за 50 грн разбежались - давал сперва 20, но начали сильно на кризис жаловаться... :ги:

Перейра, мне тебя жаль. Так насиловать себя мовой... :D

Это еще что :) Вы мою кляузу в ГАИ Полтавы не читали. Обоссаться можно, в каждом слове - 2 ошибки. А мне пофиг, на держмове написано? Да. Ашипки дело такое :)

Не подымает, я ж нормальный человек, сразу предложил на месте порешать - он говорит не могу, нажал уже кнопку "сохранить", а кнопку "удалить" только командир батальона может нажать. Да плюс я ему еще с полчас мозг трахал пока протокол составляли... Его старший напарник даже переспросил, а ты точно нажал сохранение? :ги: После чего и поведал грустную историю о том, что их отправли бюджет наполнять... Кстати, пока до Харькова доехали жена насчитала 16-17 постов (со счета сбилась)... Спасибо на остальных встречные вовремя предупреждали... Мне и там помигали, но я уже очень близко был, поздняк метаться... :ги:
Когда в ту сторону ехал - тоже хлопнули на подъезде к Новомосковску - там автострада заканчивается и начинается дорога для автомобилей, а я так и ехал 149... :ги: Там нормально без протокола за 50 грн разбежались - давал сперва 20, но начали сильно на кризис жаловаться... :ги:

Гм. Знакомая история. :)
Меня в Запорожской области хлопнули на радар 117 кмч. 50 гривен отдал, хуле, виноват.
А потом на автостраде пытались развести, мол, не положено тут 150 ехать. А прикол в том, что за три недели до этого в том же месте те же менты тормозили нас, только за рулем не я был, а водитель с нашей фирмы (я его до Севастополя довез, а сам в Алупку поехал, назад ехал - подобрал). Дык в первый раз парень с ГАЕм минут десять беседовал, ГАЙ аж ручкой в своей машине швырялся от психов, но нихера не снял. Так и я: говорю, нифига ты меня не разведешь, ученый я уже. Либо составляй протокол, где я все напишу, что думаю про такое вымогательство, либо отдавай права. ГАЙ мне правила тыкал, знаки показывал, потом отпустил.
Кстати, когда меня тормознули, я остановился как раз под знаком "дорога для автомобилей". На это и напирал: мол, 110 кмч только после этого знака действует. До него могу ехать 130+20 и похуй, какого цвета указатели (разводка такая от ГАЯ была, мол, знаки не зеленого цвета, поэтому не автострада). Знак "начало автострады" был, знака "конец автотрады" не было и ниибёт. :)

я остановился как раз под знаком "дорога для автомобилей". На это и напирал: мол, 110 кмч только после этого знака действует. До него могу ехать 130+20 и похуй, какого цвета указатели (разводка такая от ГАЯ была, мол, знаки не зеленого цвета, поэтому не автострада). Знак "начало автострады" был, знака "конец автотрады" не было и ниибёт. :)

Я тут благодаря этому сержанту хоть тему слегонца изучил:
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
21.05.2009 м. Київ № 466

Про організацію роботи підрозділів ДАi з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису

...
1.4. Виключити випадки документування порушень встановленого швидкісного режиму руху транспортних засобів у зонах дії дорожніх знаків, що обмежують максимальну швидкість, на в´їздах у населені пункти на відстані меншій ніж 1000 метрів від його початку.

А я когда в ту сторону ехал вообще провтыкал, где началась дорога для автомобилей, поверил на слово гаеру, хуле, благодушный был, на отдых ехал... :ги:

ну время покажет проигрышный или нет. я думаю шансы есть.

Заведомо проигрышный иск-1.подия обставин присутня и очевидна-это превышение в населенном пункте,

спорный вопрос, который НЕОБХОДИМО оспаривать :)

2.Рекомендации к работе есть всего лиш рекомендациями и работу с визирем не отменяют.

а нах они тогда нужны, если необязательны к исполнению?

3. Скорость задокументирована, хоть в потоке хоть без потока-против документа не попреш.

техническая особенность визиря такова что он фиксирует скорость и картинку отдельно. если на фото есть поток, то где доказательство что зафиксирована скорость именно этого авто а не предыдущего или следующего?

Где действительно весомые аргументы ,типа обгоняющей заправки???

в СМИ, инете. а где весомый аргумент что фото было распечатано именно с визиря без доработок в фотошопе. тем более конкретно зафиксированая скорость предьявлена "правонарушителю" не была. эт получается - "ты нарушил, а доказательства я потом нарисую"?

Пошли они нахуй. :) Вначале года письмо шло с ГАИ в котором дата установлена "2 недели" а письмо шло больше месяца. Ну не пидары?

В суд пошел с документами. И началось... Подойдите через неделю. Потом ещё через не делю. Потом опять через неделю.

Позвонил другу - он сказал послать всех нахуй. Никуда не ходить. Ничего не платить. У него уже 5 повесток от ВИЗИРа, а на самом деле через друзей в ГАИ посмотрел - в компе ноль!!!

Перейра, ты машину продаешь? Если нет, тебе не похуй что где-то что-то возможно(!) лежит???
Пол года назад курс был 7.5 щаз почти 9. Чем оно там дольше лежит - тем меньше оно стоит.
При оформлении все знакомые говорят что в ГАИ решается за 100-150 грн

Пошли они нахуй. :) Вначале года письмо шло с ГАИ в котором дата установлена "2 недели" а письмо шло больше месяца. Ну не пидары?

В суд пошел с документами. И началось... Подойдите через неделю. Потом ещё через не делю. Потом опять через неделю.

Позвонил другу - он сказал послать всех нахуй. Никуда не ходить. Ничего не платить. У него уже 5 повесток от ВИЗИРа, а на самом деле через друзей в ГАИ посмотрел - в компе ноль!!!

Перейра, ты машину продаешь? Если нет, тебе не похуй что где-то что-то возможно(!) лежит???
Пол года назад курс был 7.5 щаз почти 9. Чем оно там дольше лежит - тем меньше оно стоит.
При оформлении все знакомые говорят что в ГАИ решается за 100-150 грн

Ну да, но гораздо приятнее выебать гайцов официально, через суд. А потом, если остановят - как бы между прочим показать им решение суда. Чтоб понимали с кем имеют дело :)

Назад
Зверху Знизу