Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Старый и очень старый Харьков

• Автор теми Автор теми JurashZ
  • Дата створення Дата створення
Здравствуйте! Безусловно бесценный материал! и не избитый.Мне очень понравилось содержание и подписи.Не понравилось обилие переходов, обычно этим болеют новички, ну и музыку можно подобрать .И в том и другом я могу помочь.С вашего позволения , я размещу Ваш ролик на своем сайте, величать-то как? Можете в лс что то добавить.Спасибо!
Отправила лс

Подскажите, что это за здание?
тут есть немного инфы
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

надо как то туда заехать, в студенческие года любимый двор был, когда общался с нефорами разными, в лапландии тарились и потом бухали во дворе. эх сколько времени там было проведено и во внутреннем дворе и в том что собственно от дома саламандры в сторону сумской выходит. классные места, вот только дупля не могу отбить в каком углу там это флигель.

У кого есть, дайте карты дореволюционной Журавлевки. Очень надо.
Ничего не гуглится, куча хлама по Черниговской обл, Белгороду и тд.
Помогите пожалуйста.

Меня интересует Журавлевка.
1) Может кто подскажет, где раньше находилась дорога, соединяющая Журавлевку и Б. Даниловку? Это нынешняя ул. Шевченко?
2) Первая церковь Журавлевки? Петра и Павла? Или до них была еще какая-то церковь?
3) Первое кладбище Журавлевки? Журавлвке 350+ лет. Каждое село имело свое кладбище, но на Журавлевке есть три кладбища, 2е, 13е и часть второго за "Пиротехникой". Все условно молодые.

ходил тут по центру, и наткнулся на такой вот дом, на улице чичибабина. удивила большая надстройка без окон, размером с один этаж - это точно. кто-то подскажет какой смысл она несет?

Вкладення

• IMG_20200129_132525.webp
    IMG_20200129_132525.webp
    216.9 КБ · Перегляди: 709
  • IMG_20200129_132519.webp
    IMG_20200129_132519.webp
    154.7 КБ · Перегляди: 337
ходил тут по центру, и наткнулся на такой вот дом, на улице чичибабина. удивила большая надстройка без окон, размером с один этаж - это точно. кто-то подскажет какой смысл она несет?

Техэтаж, видимо

Судя по годам его постройки и внешнему виду, там была пыточная НКВД.

Судя по годам его постройки и внешнему виду, там была пыточная НКВД.
я думал пыточные в подвалах)

я вот даже не знаю зачем надо было кирпич штукатурить, голый бы выглядел гораздо опрятнее. думаю тогда считали что проще время от времени делать мелкую косметику, а сейчас попросту забили

я вот даже не знаю зачем надо было кирпич штукатурить, голый бы выглядел гораздо опрятнее. думаю тогда считали что проще время от времени делать мелкую косметику, а сейчас попросту забили
Думаю, все дело в конструктивизме. Мода на голый бетон тогда была как сейчас на какие-нибудь хай-тек фасады из нержавейки и стекла.
Бетона на все не хватало, красный кирпич выглядел ретроградски, а белого силикатного тогда еще не было. Попробуй представить Госпром из красного кирпича - то-то и оно.

Ось і гілка трамваю в бік нинішньої Озерянської. Цікаво було б побачити розворотне коло в кінці Кузинського мосту.

с фейсбука

0d7ef5b21ebf571deb0441.webp

Здесь дома уже снесли

0a7bf0daa83219e7.webp

Здесь дома уже снесли

0a7bf0daa83219e7.webp

Вот шо странно - есть же фотка военных времен, когда домов уже нет (вроде как), а перед ДК на месте памятника Котлову на асфальте две "аннушки" стоит параллельно.
Ищу ту фотку и ломаю голову, как такое могло быть. Разве шо ракурс откуда-то сверху, с дома Бергенгейма, что-ли.

Фото віддзеркалене. Не певен, що це Харків як мінімум з 2-х причин:
1. Будинок (сталінка) з кутовим (чи як воно правильно?) розташуванням під'їздів. Щось не пригадую такого ніде по трасі тодішньої десятки (на клочківському узвозі та пр. Свободи такого розташування будинків немає, інші ділянки не мають складного рельєфу)
2. Напрямок кривої, ще й у свіжій виїмці, по якій прямує трамвай.

Фото віддзеркалене. Не певен, що це Харків як мінімум з 2-х причин:
1. Будинок (сталінка) з кутовим (чи як воно правильно?) розташуванням під'їздів. Щось не пригадую такого ніде по трасі тодішньої десятки (на клочківському узвозі та пр. Свободи такого розташування будинків немає, інші ділянки не мають складного рельєфу)
2. Напрямок кривої, ще й у свіжій виїмці, по якій прямує трамвай.

Ну как же? Это же современный пр. Независимоти, 5

9ca99b267a19b52273d912ce72e944a52270b2f8.webp

Ну как же? Это же современный пр. Независимоти, 5

9ca99b267a19b52273d912ce72e944a52270b2f8.webp

Деяка схожість є, але - ні. Ось правильне фото
Як бачимо, що вагон їде вниз по "правій" кривій. Такий ракурс зйомки і розташування кривої можливі лише з приблизно цієї точки
Тоді будівля на знімку повинна бути держпромом. А біля пр. Незалежності 5 трамвай вже їде по "рівнині".

На фото трамвай идет напротив дома №7 по пр. Правды.

Добре, вважаємо, що на фото пр. Незалежності 7 (можна і 5). Тобто фото робилося з +- цієї точки

Тоді постає питання - і де ж там виїмка, в яку заїжджає вагон? А те, що трамвай рухається "вниз", думаю заперечити складно.

Деяка схожість є, але - ні. Ось правильне фото
Як бачимо, що вагон їде вниз по "правій" кривій. Такий ракурс зйомки і розташування кривої можливі лише з приблизно цієї точки
Тоді будівля на знімку повинна бути держпромом. А біля пр. Незалежності 5 трамвай вже їде по "рівнині".

А якщо точка з'йомки - сучасний пам'ятник засновникам міста (козаку Харко)?

Дуже багато співпадінь.

- №10 "Кільцева" - кільцева хто? Мабуть "марка". Де ще маршрути марками називали та щоб №10 був кільцевий?
- №10 рухався по кільцевій за годинниковою стрілкою. Проти годинникової рухався №11.
- Тінь від трамваю говорить про те, що він прямує в східному напрямку. Як раз в районі перехрестя з пр. Науки буде такий напрямок.
- Будинок на 100 % співпадає з будинком пр. Незалежності, 5. Вікна, балкони, кількість та розташування під'їздів. І це не якась типова будівля. Архітектор С. М. Кравець. Таких саме точно більше ніде нема.
- Ліворуч від трамваю одноповерхові будинки. На аерознімку як раз у цьому місці видно одноповерхову забудову.

Залишається під питанням тільки виїмка ґрунту. Можна припустити, що там був якийсь пагорб. Якщо рухатись від Сумської до пр. Науки перед самим проспектом дорога йде вниз, а праворуч, де медуніверситет якраз є невеличкий пагорб. Як на мене, тут немає сімнівів.

Добре, вважаємо, що на фото пр. Незалежності 7 (можна і 5). Тобто фото робилося з +- цієї точки

Тоді постає питання - і де ж там виїмка, в яку заїжджає вагон? А те, що трамвай рухається "вниз", думаю заперечити складно.

Спочатку зробили виїмку під трамвай, а потім взагалі вирівняли це місце. Щодо "вниз" - не впевнений. Просто ракурс з'йомки такий.

Назад
Зверху Знизу