4000 грн на місяць
Статус: Офлайн
Повідом.: 159
Стамбул

Стамбул - моє улюблене місто, у ньому я відчуваю себе у центрі всього світу. Був я там не меньше стра разів, навіть порахувати не могу точно. З Харкова ходить літачок двічи на тиждень, але здається тільки влітку. Є два варіанта прибуття - у Азію, у аєропорт САБИХА, та у Європу, у АТАТЮРК ватися таксістами, це буде дорожче, ніж долетіти до Стамбула, спуйскайтесь додолу на нижньому поверсі Ататюрка є метро. Ціни у таксистів саме такі, що розраховані на таких ідіотів, що навіть цього не знають. Таксисти, вимагають від 50 до 150 евро до центру і будь-що викликають поліцію, яка буде не вашому боці, це стільки за дві-три станції метро.
Якщо ви прилитіли до Сабихи, то шукайте бас до майдана Таксім, звідси ходить бас до центру, а якщо спуститися пішки (або на фунікулері) до порта ферібота, то з цього міста ходить трамваї по всьому Стамбулу. Але потрібно купити транспортну карту, водій автобуса, на відміну наприклад у Німетчині (де у кожному автобусі можна купити квиток) - у Стамбулі транспортних карт у автобусах не продають, їх потрібно придбати заздалегідь.

Є дві точки з яких я завди починаю відвідування Стамбула. Поперше - Мост Галата. Ось вона.

Звідки я завджи беру прогулянку по Босфору. Коштує вона усього пару євро, але це найприєміша справа. Я брав цю прогулянку кожний, коли був у Стамбулі, мабуть разів десять ії записав на камеру. Ось пару моїх відео, зо я зараз знайшов у себе.

Можна взяти ще прогулянку по Золотому Рогу, але вона не настільки цікава.

Далі, рекомендую вам поїхати цо центра - до Блакитної мечеті, з того місця ідуть туристичні маршрути по Стамбулу. Ну щоб ви зрозуміли що це таке, ось вам пару турів, які я записав.

Населення Стамбула - 14 млн, але всі єксурсоводи кажуть що 30, не знаю як вони рахують, мабуть по пропісці та скільки людей є реально у місті. З такого великого та багатого міста як Стамбул уся підарастія, разом зі Москвією здається лише невеличким пригородом. Цікаво, що на прямой лінії з Хуйлом, трахнуті в мозок росяне періодично просять Хуйло повернути Стамбул та всю Туретчину у состав Росії. Могу знайти це єпічне запитання Хуйлу, росіяне усі псіхопати та божевільні, ну ладно ми, но Стамбул був всесвітньою імперією, коли по московії ще бігали мавпи. От наприклад вражаюче відое - Цістерна. Вона була побудована ще до нашої єри, це басейн де збиралася вода з гір, а потім з цього резервуара подавалась у місський водопровід. Подивиться на розміри цієї споруди і зрозумійте коли вона була збудована.

Ну в Хаватаже - згоден, Хаватаж ходить с Сабіхи, там зрозуміло що можна. А в звичайному басі, наприклад які ходять з Отогари? там неможно ніяк - так? тобто потрібно потурбуватися за транспортну карту заздалегідь. Бо турки-меняли - це сволота ще та, особливо на Отогарі.

Ну в Хаватаже - згоден, Хаватаж ходить с Сабіхи, там зрозуміло що можна. А в звичайному басі, наприклад які ходять з Отогари? там неможно ніяк - так? тобто потрібно потурбуватися за транспортну карту заздалегідь. Бо турки-меняли - це сволота ще та, особливо на Отогарі.

Платил водителю, лиры снять в любом банкомате можно

в минобусе только наличные берут :незнаю:

Назад
Зверху Знизу