Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Стамбул

Статус: Офлайн
Повідом.: 159
Стамбул

Стамбул - моє улюблене місто, у ньому я відчуваю себе у центрі всього світу. Був я там не меньше стра разів, навіть порахувати не могу точно. З Харкова ходить літачок двічи на тиждень, але здається тільки влітку. Є два варіанта прибуття - у Азію, у аєропорт САБИХА, та у Європу, у АТАТЮРК ватися таксістами, це буде дорожче, ніж долетіти до Стамбула, спуйскайтесь додолу на нижньому поверсі Ататюрка є метро. Ціни у таксистів саме такі, що розраховані на таких *****ів, що навіть цього не знають. Таксисти, вимагають від 50 до 150 евро до центру і будь-що викликають поліцію, яка буде не вашому боці, це стільки за дві-три станції метро.
Якщо ви прилитіли до Сабихи, то шукайте бас до майдана Таксім, звідси ходить бас до центру, а якщо спуститися пішки (або на фунікулері) до порта ферібота, то з цього міста ходить трамваї по всьому Стамбулу. Але потрібно купити транспортну карту, водій автобуса, на відміну наприклад у Німетчині (де у кожному автобусі можна купити квиток) - у Стамбулі транспортних карт у автобусах не продають, їх потрібно придбати заздалегідь.

Є дві точки з яких я завди починаю відвідування Стамбула. Поперше - Мост Галата. Ось вона.

Звідки я завджи беру прогулянку по Босфору. Коштує вона усього пару євро, але це найприєміша справа. Я брав цю прогулянку кожний, коли був у Стамбулі, мабуть разів десять ії записав на камеру. Ось пару моїх відео, зо я зараз знайшов у себе.

Можна взяти ще прогулянку по Золотому Рогу, але вона не настільки цікава.

Далі, рекомендую вам поїхати цо центра - до Блакитної мечеті, з того місця ідуть туристичні маршрути по Стамбулу. Ну щоб ви зрозуміли що це таке, ось вам пару турів, які я записав.

Населення Стамбула - 14 млн, але всі єксурсоводи кажуть що 30, не знаю як вони рахують, мабуть по пропісці та скільки людей є реально у місті. З такого великого та багатого міста як Стамбул уся *****астія, разом зі Москвією здається лише невеличким пригородом. Цікаво, що на прямой лінії з ***лом, ****нуті в мозок росяне періодично просять ***ло повернути Стамбул та всю Туретчину у состав Росії. Могу знайти це єпічне запитання ***лу, росіяне усі псіхопати та божевільні, ну ладно ми, но Стамбул був всесвітньою імперією, коли по московії ще бігали мавпи. От наприклад вражаюче відое - Цістерна. Вона була побудована ще до нашої єри, це басейн де збиралася вода з гір, а потім з цього резервуара подавалась у місський водопровід. Подивиться на розміри цієї споруди і зрозумійте коли вона була збудована.

Пара замечаний, из Харькова Пегасус летает в Стамбул каждый день.
И в Хаваташе таки можно прямо водителю заплатить.

Ну в Хаватаже - згоден, Хаватаж ходить с Сабіхи, там зрозуміло що можна. А в звичайному басі, наприклад які ходять з Отогари? там неможно ніяк - так? тобто потрібно потурбуватися за транспортну карту заздалегідь. Бо турки-меняли - це сволота ще та, особливо на Отогарі.

Ну в Хаватаже - згоден, Хаватаж ходить с Сабіхи, там зрозуміло що можна. А в звичайному басі, наприклад які ходять з Отогари? там неможно ніяк - так? тобто потрібно потурбуватися за транспортну карту заздалегідь. Бо турки-меняли - це сволота ще та, особливо на Отогарі.

Платил водителю, лиры снять в любом банкомате можно

в минобусе только наличные берут :незнаю:

Назад
Зверху Знизу