Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Сравнение Харькова и Львова

Откуда во Львове культурное население? Во Львове в семейных отношениях матриархат. Любое действие без разрешения Католической церкви запрещено. Мужики все затюканые, ничего из себя не представляют.
В итоге:
- С соседями общаться запрещено без разрешения старшей женщины в семье;
- С женщинами общаться запрещено без разрешения старшей дамы в семье;
- Каждые выходные мужики " в ****о", пьяные гонки с полицией обеспечены;
- Обязательная явка в Греко - католическую церковь с отчетом
- Полное неуважение водителей к пешеходам (лучше задавлю чем остановлюсь);
- Полное неуважение водителей к водителям (лучше машину разобью, но не пропущу);

Остальные пункты еще хуже. Знание Украинского языка (сельско-польский суржик). Каждая зрелая мадам обязана научить тебя как правильно жить... И далее, далее, далее..
Вам приз за самий тупий коментар в темі...

Во Львове в семейных отношениях матриархат. Любое действие без разрешения Католической церкви запрещено.
Да, но ПаПа ето всегда мужчина, правда есть история о некой папессе Иоанне, которая плохо ******а, но и всё. И среди кардиналов есть афроватиканцы, лица разных ориентаций, но всё же мужского пола. Кафолическая церква матриархат не поддерживает, даже наоборот...

Да, но ПаПа ето всегда мужчина, правда есть история о некой папессе Иоанне, которая плохо ******а, но и всё. И среди кардиналов есть афроватиканцы, лица разных ориентаций, но всё же мужского пола. Кафолическая церква матриархат не поддерживает, даже наоборот...
Вроде написал, что матриархат в семье.

Все що за оперним , ну там Чорновола , Шевченка , Липинського, Спартак , Мазепа - то не Львів . То галімая Левандівка. Недивно , що вам звідти Львів не подобається . Запам'ятайте , Львів то перехрестя стрийської і наукової , площа ринок і Сокільники
Добрый день, вот прожив во Львове уже больше года , как коренной Харьковчанин (образованное-***** с Комсмической, 109й школы) могу поделиться своими мыслями и опытом
Бэкграунд такой
1) меня не перестает удивлять почему "во Львове" или на укр так же "зi Львова" , а не "в Львове" , прям новое исключение из правил произношения какое-то. но это такое, типо "для затравочки"
2) Я жил в предместье https://www.google.com/maps/place/Konopnytsya,+Lviv+Oblast/@49.8565444,23.8484061,12.48z/data=!4m6!3m5!1s0x473ae10193359fc5:0x1ef7a5bae55c9b60!8m2!3d49.8144782!4d23.8614345!16s/m/0134887g в элитном-дачном поселочке типо Малой Даниловки и сейчас живу на Сыхове - место типо Алексеевки или СС - спальный район построенный в конце 80х , хорошо представляю себе что такое Сокольники , которые упоминает ТС,
3) семья их 3х человек ,
4) Я специально прочитал всю эту тему

так вот,
Глобально, если вы - взрослый мужик, который ходит на работу, оторван от семьи, без недвиги, то в целом ,можно жить и там и там , вам вообше все-равно), только во Львове - дороже, по крайней мере сейчас
Сказать, что тут нет *****- не правда, есть, только другое, рагули с гор, а не пролетарское с заводов

если прям сравнивать в лоб, без политки и географии
из Львовских Смаколиков
1) Климат - тут не жара летом, редко больше +29, зимой нет морозов, мало снега
2) Рядом Карпаты, 80км до водопада Камянка или Сколе, там уже можно снять отель и зависнуть на выходных хоть летом, хоть зимой, грибы - походы- лыжи - мотик- велик
3) Евпропа рядом, проще улететь в куда-то, много польских товаров.
3) не знаю как описать - какой-то матриархат, религиозность, семейные-традиции, чувствуется менталитет(+)

из несмаколиков
1) расплата за мягкое лето/зиму - постоянные дожди, через день, (это не шутка), Осенью 22года было такое, что дождь шел 2 недели подряд, круглосуточно , медленно, монотонно сутками
2) Дорого, жить тут дорого, все дороже
3) менталитет(-) - местные гуцулы на праздники и выходные - не работают, бог отдыхает. Бесит жутко, Это касается и сервисов и обешаний тоже - опоздать с открытием магазина на полчаса-час - это норм,
мы как-то ждали хозяйку квартиры с 13 до 14, она пришла к 14 15 и была удивлена и недовольна, что мы ее не дождались и ушли в магаз
4) нет метро , все наверху, а там дороги - это просто *****, более неудобного я еще не видел, если надо ехать через центр - ****ец, брущатка плохо уложена, узкие улицы, постоянно вверх-вниз , высокие рельсы, бывают повороты 60 градусов , места для парковки мало, бывают большие пробки
в тоже время если жить на науковой и работать на ней - этого минуса нет, тебе просто не нужно ехать куда-то еще , тут все есть

дальше поток мыслей
Дальше если все-таки смотреть на географию и политику- к сожалению, мне не хочется этого признавать, но Ха был транспортным хабом на ****осию, сейчас это станет углом у стены и как мне кажется "неу дел" ( я не эксперт, просто мне так кажется), Львов станет большим хабом на Европу и перспектив в будующем у него больше. Не знаю что измениться если он перестанет быть хабом, чего там не будет и тд - надо смотреть через 3года после войны , но сейчас уже понятно, что область заминирована , *** куда на природу поедешь, про Старый Салтов и водохранилище можно забыть

Реально во Львове все строиться, много кранов стоит, много жилья делается. Город маленький, перенаселенный, неочень удобный, если чесно,
Можно выкрутиться как ТС - жить в Сокольниках ( типо нашей Малой Даниловки или Шатиловки) и тусоваться на Науковой (Типо Алексеевки), ехать немного и в той области все есть, Но это ж не жить во Львове)) это жить на 2х улицах))) для этого Львов не нужен подойдет Франковск или Мукачево
Кафе и туристы - реально мешают жить, меня центр скорее бесит, чем притягивает, куча народу, мало места, *** куда-то сядешь, все доррого
Я не знаю как вас, уважаемый ТС, но меня , как и жинку, несмотря на все минусы очевидные - тянет домой, мы хотим домой.( навереое просто есть куда возвращаться, есть родичи, друзья) Скорей всего для ребенка это будет не лучшая идея, но вседа можно приехать и снять квартиру еще раз . сижу и думаю, что меня тут ничего не держит
Знакомый из Ха живет тут уже лет 5 - ему уже правда уже все нравится. И дождь не бесит, и металитет норм, на дороги пофиг- работа недалеко от дома, войны нет, карпаты то-се.

Останнє редагування:
Добрый день, вот прожив во Львове уже больше года могу поделиться своими мыслями и опытом
1) меня не перестает удивлять почему "во Львове" или на укр так же "зi Львова" , а не "в Львове" , прям новое исключение из правил произношения какое-то. но это такое, типо "для затравочки"
2) Я жил в предместье https://www.google.com/maps/place/Konopnytsya,+Lviv+Oblast/@49.8565444,23.8484061,12.48z/data=!4m6!3m5!1s0x473ae10193359fc5:0x1ef7a5bae55c9b60!8m2!3d49.8144782!4d23.8614345!16s/m/0134887g в элитном-дачном поселочке типо Малой Даниловки и сейчас живу на Сыхове - место типо Алексеевки или СС - спальный район построенный в конце 80х , хорошо представляю себе что такое Сокольники , которые упоминает ТС
3) Я специально прочитал всю эту тему
Можливо будуть ще пункти , особливо з думками ? Ми покищо почекаємо .

Кум ти газда (с) The Beetles. Через 5 років у Львові я зрозумів , чому тут хати стоять як з рекламних буклетів, а в Харкові або навороване барокко , або сараї. Бо хата у западенців це основна стаття расходів. Навіть не дружина , або інша жінка . І не діти з хоббі. А хата . З'явилися грошікі - мерщій щось будувати . Альтанку, басейн, барбіку зону . Щоб воно було як у людей все . Тим і живе звичайний чоловік . Це процес через все життя. Це батьківська хата. Все одно , в горах , чи у Львові . Вони добротні , хороші , функціональні. Плюс клімат дуже сприяє різноманітній зелені . Особливо хвойним. Що казати , тільки в мене більше ніж 75 туй зараз. Доглянуті . Западенець бухає суто по святах, тому їх і багато . Не дуже любить роботу типу завод . І дуже любить проводити час вдома . А в Харкові як ?

как то мне это не нравится.
от того что она плохо ******а-я должен страдать...попахивает ситуацией ****ов на кубе.....

Ти дитину сиди бав мовчки, газда понаїхавший на жінчині харчі.
Витрат, а не расходів.
А у Харкові війна, якщо ти не в курсі. Смаж свої барбіку та не вдавись гляди. Смачного
поменьше ****и....война в стране а не конкретно в харькове....

Добрый день, вот прожив во Львове уже больше года , как коренной Харьковчанин (образованное-***** с Комсмической, 109й школы) могу поделиться своими мыслями и опытом
Бэкграунд такой
2) Я жил в предместье https://www.google.com/maps/place/Konopnytsya,+Lviv+Oblast/@49.8565444,23.8484061,12.48z/data=!4m6!3m5!1s0x473ae10193359fc5:0x1ef7a5bae55c9b60!8m2!3d49.8144782!4d23.8614345!16s/m/0134887g в элитном-дачном поселочке типо Малой Даниловки и сейчас живу на Сыхове - место типо Алексеевки или СС - спальный район построенный в конце 80х , хорошо представляю себе что такое Сокольники , которые упоминает ТС,
3) семья их 3х человек ,
4) Я специально прочитал всю эту тему

так вот,
Глобально, если вы - взрослый мужик, который ходит на работу, оторван от семьи, без недвиги, то в целом ,можно жить и там и там , вам вообше все-равно), только во Львове - дороже, по крайней мере сейчас
Сказать, что тут нет *****- не правда, есть, только другое, рагули с гор, а не пролетарское с заводов

если прям сравнивать в лоб, без политки и географии
из Львовских Смаколиков
1) Климат - тут не жара летом, редко больше +29, зимой нет морозов, мало снега
2) Рядом Карпаты, 80км до водопада Камянка или Сколе, там уже можно снять отель и зависнуть на выходных хоть летом, хоть зимой, грибы - походы- лыжи - мотик- велик
3) Евпропа рядом, проще улететь в куда-то, много польских товаров.
3) не знаю как описать - какой-то матриархат, религиозность, семейные-традиции, чувствуется менталитет(+)

из несмаколиков
1) расплата за мягкое лето/зиму - постоянные дожди, через день, (это не шутка), Осенью 22года было такое, что дождь шел 2 недели подряд, круглосуточно , медленно, монотонно сутками
2) Дорого, жить тут дорого, все дороже
3) менталитет(-) - местные гуцулы на праздники и выходные - не работают, бог отдыхает. Бесит жутко, Это касается и сервисов и обешаний тоже - опоздать с открытием магазина на полчаса-час - это норм,
мы как-то ждали хозяйку квартиры с 13 до 14, она пришла к 14 15 и была удивлена и недовольна, что мы ее не дождались и ушли в магаз
4) нет метро , все наверху, а там дороги - это просто *****, более неудобного я еще не видел, если надо ехать через центр - ****ец, брущатка плохо уложена, узкие улицы, постоянно вверх-вниз , высокие рельсы, бывают повороты 60 градусов , места для парковки мало, бывают большие пробки
в тоже время если жить на науковой и работать на ней - этого минуса нет, тебе просто не нужно ехать куда-то еще , тут все есть

дальше поток мыслей
Дальше если все-таки смотреть на географию и политику- к сожалению, мне не хочется этого признавать, но Ха был транспортным хабом на ****осию, сейчас это станет углом у стены и как мне кажется "неу дел" ( я не эксперт, просто мне так кажется), Львов станет большим хабом на Европу и перспектив в будующем у него больше. Не знаю что измениться если он перестанет быть хабом, чего там не будет и тд - надо смотреть через 3года после войны , но сейчас уже понятно, что область заминирована , *** куда на природу поедешь, про Старый Салтов и водохранилище можно забыть

Реально во Львове все строиться, много кранов стоит, много жилья делается. Город маленький, перенаселенный, неочень удобный, если чесно,
Можно выкрутиться как ТС - жить в Сокольниках ( типо нашей Малой Даниловки или Шатиловки) и тусоваться на Науковой (Типо Алексеевки), ехать немного и в той области все есть, Но это ж не жить во Львове)) это жить на 2х улицах))) для этого Львов не нужен подойдет Франковск или Мукачево
Кафе и туристы - реально мешают жить, меня центр скорее бесит, чем притягивает, куча народу, мало места, *** куда-то сядешь, все доррого
Я не знаю как вас, уважаемый ТС, но меня , как и жинку, несмотря на все минусы очевидные - тянет домой, мы хотим домой.( навереое просто есть куда возвращаться, есть родичи, друзья) Скорей всего для ребенка это будет не лучшая идея, но вседа можно приехать и снять квартиру еще раз . сижу и думаю, что меня тут ничего не держит
Знакомый из Ха живет тут уже лет 5 - ему уже правда уже все нравится. И дождь не бесит, и металитет норм, на дороги пофиг- работа недалеко от дома, войны нет, карпаты то-се.
Меня в Харків теж тягне , на травень 22 року я вже мав квитки . Дружина каже , що то на два дні , бо зустріну рідного бидляка і захочеться назад до рагуля . Є цікавий момент. Я вже казав . В Харкові немодно бути з села . Приїзди з Покотіловки на Леваду і ти вже місцевий і якби намагаєшся відповідати культурному місту . А Львові всі з сел , кожні вихідні додому і це робить в місті тривожну атмосферу . Ну типу він звик у себе в неділю в церкву їздити 30 км на годину со всіма вітаючись і так само всі ті традиції переносяться до Львова , що робить фльор периферії нестерпним . Вона всюди , але має і плюси . Все-таки западенське село то і чемна мова зі старшими , повага до традицій і багато ще чого.

Дороги - розв'язки. Після 5 років звикаєш, але спочатку просто хотілось вішатись після Харкова . Вчора з сином їздили за велокріслом. Сокільники - Мазепи. 4 години в машині . Можна було б до Житомира доїхати .

Дощі після Харкова любиш . Але я порахував сонячні дні - їх 115 . Чи щось таке. То мало звісно .

Сихів краще за Салтівку, або Олексіївку. Починаючи з Макдональдс і кфс і закінчуючи відсутністю 5 поверхівок. Все доглянуто на порядок краще .

До центру з Сокільників -15 хв. Я часто їздив з дітьми до стрийського парку гуляти, а потім в центр їсти .Два рази в мене забирали машину евакуатором . Десь під 3000 грн кожен раз. Ну то я багатий , всі знають.

Щодо перспектив .
Харків дуже зручне місто для життя , якби не сусіди. Сапронов каже що нас врятує конфедерація з Польщею .
Я думаю , та і роблю наступне . З 2016 р я вкладаю гроші в нерухомість тільки у Львові в надії на дешеві кредити і відкритий кордон і умови для поляків . Але , навіть зараз я бачу тенденцію. Всі наші працюють там , а тратять тут . Львів багате місто . Не таке звісно як Сокільники , але теж має пару гривнів . Так буде і далі .

Вірю , що скоро поїду в Харків , покажу це місто дружині , нас побьють , нафарширують хоботи в районі титаніків на ХТЗ, ми купимо солі з посилання на заборі на Танкопії, а потім в центрі нас приймуть мусора , дзюрящіми в саду Шевченка . Але за 170 гривнів хабаря відпустять . На тому все і закінчиться .

Дякую . Я інвестор !!!!!

Забув , соррі. На Західній після Гамаліївки значно смачніше . В рази . В мене скоро день народження. В жовтні . Чекаю від вас всіх цю книжку. Зараз просто знижки .Дякую!

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Останнє редагування:
Важко адаптуватися на заході, якщо ти з східного міста, а харків'янину найскладніше. Наскільки різне життя, що дратує все місцеве. Хоч і поважаєш всі наші традиції, але ця фанатична церковність просто вибішує. Все життя навколо церкви та кладовища. Просто жах якійсь. І головна мета це добудувати хату, яку ще почав будувати твій дід. Діти все одно кидають ті хати та їдуть або в міста, або в Європу. Цікаво, що продавати пусті хати не поспішають... і стоять вони пусті та зачинені та нікому не потрібні.... Нікуди не їздять, нічим не цікавляться більше, тільки своя оселя. Ну і що скажуть люди.... І так, москальску мову ненавидять, правда, тепер зрозуміло за що... Це мої враження, правда не про не Львів, а Франківська область.... А природа красива, навіть дуже. Тому, хто бажає тихого життя саме те.

А навіщо, дешево продавати свою спадщину? У випадку коли життя дало тріщину і закордоном пішло "щось не так " то можна повернутися.
Віра, традиції передаються з поколінь. Інакше, як відрізнити людину від інших народовостей? Жити пустому без мети? Важливо, передати своїм дітям в спадок щось. Люди рукасті та не ліниві. А що поганого щоб мати город, сад, поле та свою домашню їду?
Істина полягає в тому, що галичани найменше зазнали радянських репресій. У Центральній та Східній Україні радянська влада мала більше часу, щоб знищити національну самосвідомість українців, що вона і зробила. 8 млн. загиблих від Голодомору-це вам не жарти. На Заході, незважаючи на всі радянські репресії таких втрат не було. + відбиток сусідів теж є.
Про яку
Важко адаптуватися на заході, якщо ти з східного міста, а харків'янину найскладніше. Наскільки різне життя, що дратує все місцеве. Хоч і поважаєш всі наші традиції, але ця фанатична церковність просто вибішує. Все життя навколо церкви та кладовища. Просто жах якійсь. І головна мета це добудувати хату, яку ще почав будувати твій дід. Діти все одно кидають ті хати та їдуть або в міста, або в Європу. Цікаво, що продавати пусті хати не поспішають... і стоять вони пусті та зачинені та нікому не потрібні.... Нікуди не їздять, нічим не цікавляться більше, тільки своя оселя. Ну і що скажуть люди.... І так, москальску мову ненавидять, правда, тепер зрозуміло за що... Це мої враження, правда не про не Львів, а Франківська область.... А природа красива, навіть дуже. Тому, хто бажає тихого життя саме те.
Питання Церкви стає дедалі цікавіше , коли з роками розумієш , що так тебе ніде не наїбуть , як на Західній. Але не в неділю ,звісно . Моя дитина грає в футбола во дворі . Один на один з іншим 7 річним хлопчиком . Хлопчик забиває нам гола . Ми ідемо за м'ячом. Приносимо . Хочемо відігратись . Він каже : я іду до дому , віддайте м'яч . Ми - ок . Тримай. Він , отримавши м'яча , каже : я згадав , що тато дозволив ще побавитись. І забиває нам ще один гол . В тому всі львів'яни

Сихів краще за Салтівку, або Олексіївку. Починаючи з Макдональдс і кфс і закінчуючи відсутністю 5 поверхівок. Все доглянуто на порядок краще .
Много ты написал, на всю бессмыслицу я устал бы отвечать аргументированно, поэтому выделил это предложение (выше)
https://www.google.com/maps/@49.784...4!1soUIth41p2Vcnr_4qRmSZZA!2e0!7i13312!8i6656
Посчитай сколько этажей в этих домах, и, найди мне пятиэтажку на алексеевке (Клочковская - не алексеевка).
На Алексеевке вдоль проспектов чтоят двенадцатиэтажки, а в глубине девятиэтажки. А на Сихове вдоль проспектов девятиэтажкии, а внутри пятиэтажки.
Сихов - это порожняк, уже лучше Черновола\Мазепы по инфраструктуре и видосам. И как ты мог с Сокольников до Мазепы 4 часа на авто ехать, если гугл пешком предлагает 2 часа 16 минут
https://www.google.com/maps/dir/Сокільники/SPARTAK/@49.8655292,23.9699343,12.56z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x473ae6468db90539:0xea9cdabad101d0da!2m2!1d24.0050842!2d49.7830461!1m5!1m1!1s0x473add674659325d:0x8141c46848a7df76!2m2!1d24.022735!2d49.8699355!3e2

Останнє редагування:
Те що ви показали в Гугл мапі на Драгана , то 5 поверхівки 2000+ року побудови . Ясно що я мав на увазі старі хрущі . Яких безліч і більше на салтівці , наприклад .Не знаю чого ви раптом вирішили тут полемікою позайматися . Але виглядаєте максимально дивно .

Як я міг їхати ? Якби ви були більш уважним , то змогли би побачити що цей маршрут був контексті львівських корків і заторів позначений. Я міг би їхати ( а насправді стояти ) ще більше .

Хіба на Цілиноградській немає тих радянських убогих хрущів у вигляді гуртожитків ?

Останнє редагування:
Доречі , перший багатоповерховий будинок на Сихові зданий у 1981 році.
Ну то я у Вікіпедії підгледів . Зрозуміло , що то не хрущовка. І в типовій забудові їх немає .

Про яку

Питання Церкви стає дедалі цікавіше , коли з роками розумієш , що так тебе ніде не наїбуть , як на Західній. Але не в неділю ,звісно . Моя дитина грає в футбола во дворі . Один на один з іншим 7 річним хлопчиком . Хлопчик забиває нам гола . Ми ідемо за м'ячом. Приносимо . Хочемо відігратись . Він каже : я іду до дому , віддайте м'яч . Ми - ок . Тримай. Він , отримавши м'яча , каже : я згадав , що тато дозволив ще побавитись. І забиває нам ще один гол . В тому всі львів'яни
Не всі львів'яни, а один хлопчик.

Назад
Зверху Знизу