Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Сравнение Харькова и Львова

🟢 10:24 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
  • 🟢 10:24 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Совершенно верно. Отличие от Харьковчан:
-зимой на лыжах не ездят,
- в выходные в парки не ходят,
- соревнования спортивные не проводят,
- велосипедами не пользуются;
- автомобилисты дорогу не уступают;

Только церковь, церковь, все больше церкви. Каждые выходные, как сектанты.
Там де я їздять, називають ровер, а не веломашина, як у нас. Ровер в кожній хаті, як і авто. Доречі, авто це бізнес яким тут барижуть, гоняють з Європи на продаж. Нема ні ланосів тут, ні тойот, ті кіа. Іздять фольксваген, опель, бмв та ауді.
Про Буковель окрема тема. Ненавидять відпочиваючих, особливо чомусь киян) дивляться на них тільки як на джерело заробітку. Дуже була здивована, коли в компанії сказала, що хочу в чан попасти, виявилося, що ніхто з місцевих ніколи в ньому не був. Питання було, а нАщо воно треба та ще й гроші витрачати??? Я відповіді не знайшла) Але в неділю працювати гріх, всі свята церковні святкують, а зараз просто жахливий час - будуть до трійці святкувати пасху - кожен день служба. Часовні на кожному кроці, як правило відчинені, що коли нема часу, а йдеш на роботу, зайшов помолитися... З алкоголем теж цікаво, п'ють, але дуже тихо, за зачиненими шторами, щоб сусіди нічо не чули та не бачили, не дай боже, бо треба вести себе як порядна та поважна людина. Але вони і воюють, в кожній родині практично є той, хто зараз на війні. Шанують загиблих, зустрічають на колінах бойців та оплакують їх громадою. До ВПО ставляться нормально, якщо говорити українською та не поводити себе як бидло. Допомогають, плітуть сітки та чекають перемоги.

Останнє редагування:
  • 🟢 10:24 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
на Буковель может и не ездят, но на другие менее пафосніе курорті очень даже.
Зазвичай, більшість місцевих, кордон розглядається лише як роботу, а не відпочинок. Заробив грошей привіз та вклав їх в будівництво хати.

Там де я їздять, називають ровер, а не веломашина, як у нас. Ровер в кожній хаті, як і авто. Доречі, авто це бізнес яким тут барижуть, гоняють з Європи на продаж. Нема ні ланосів тут, ні тойот, ті кіа. Іздять фольксваген, опель, бмв та ауді.
Про Буковель окрема тема. Ненавидять відпочиваючих, особливо киян)))) дивляться на них тільки як на джерело заробітку. Дуже була здивована, коли в компанії сказала, що хочу в чан попасти, виявилося, що ніхто з місцевих ніколи в ньому не був. Питання було, а нАщо воно треба та ще й гроші витрачати??? Я відповіді не знайшла))) Але в неділю працювати гріх, всі свята церковні святкують, а зараз просто жахливий час - будуть до трійці святкувати пасху - кожен день служба. Часовні на кожному кроці, як правило відчинені, що коли нема часу, а йдеш на роботу, зайшов помолитися... З алкоголем теж цікаво, п'ють, але дуже тихо, за зачиненими шторами, щоб сусіди нічо не чули та не бачили, не дай боже, бо треба вести себе як порядна та поважна людина. Але вони і воюють, в кожній родині практично є той, хто зараз на війні. Шанують загиблих, зустрічають на колінах бойців та оплакують їх громадою. До ВПО ставляться нормально, якщо говорити українською та не проводить себе як бидло. Допомогають, плітуть сітки та чекають перемоги.
Ну и на этом скажем - Слава Украине! :) Отдыхайте в Буковеле, кушайте украинское сало и борщ, ходите в УПЦ КП :)

Я вам не скажу за Львов, впрочем как и за Станислав - это совершенно особенные украинцы. В тех же Черновцах никакого шока для харьковчан нет. Более того - их тут до сих пор овердохуя. Из 40-50 автомобилей на парковке возле 3-х двухподъездных 9-ти этажек - штук 10-15 с номерами АХ. Меньше десятка точно никогда не бывает. Такое ощущение, что из Харькова и не выезжал.
Мои соседи по производству - крупная фирма тоннами перерабатывающая мусор ПВХ во всякие полезные пакеты, уже полностью перебралась в Черновцы. Открылысь они там еще пол-года назад, но часть производства держали здесь. Теперь все - напротив пустые окна. По ним же видно, что видать перебрались многие, поскольку их бизнес переработка именно ПРОМЫШЛЕННОГО мусора, значит его там много.

Зазвичай, більшість місцевих, кордон розглядається лише як роботу, а не відпочинок. Заробив грошей привіз та вклав їх в будівництво хати.
а у нас харків'яни разве не вкладывают в строительство/ремонт/дачу? - вкладывают, правда вложения ети оказались рискованными... )

Жила во Львове 2 мес.
Харьков чище, здания ухоженее,
Харьков новее и шире, транспорт ходит лучше.
Харьков солнечнее, теплее.

Львов меньше Харькова, красивые дома но неудобные улицы, транспорт ходит не всегда хорошо особенно в центре. Львов дороже во всем.

Мне во Львове только архитектурно понравилось очень. Я б пожила ещё где-то недолго в самом центре. А так, Харьков лучший город для жизни))

а у нас харків'яни разве не вкладывают в строительство/ремонт/дачу? - вкладывают, правда вложения ети оказались рискованными... )
Используя границу как основной источник доходов? Очень немногие.
Мы и зарабатывали другими способами хорошо и отдыхали неплохо. Сравнить хотя бы количество рейсов из Харькова и Львова. Не во время пандемии.

Жила во Львове 2 мес.
Харьков чище, здания ухоженее,
Харьков новее и шире, транспорт ходит лучше.
Харьков солнечнее, теплее.

Львов меньше Харькова, красивые дома но неудобные улицы, транспорт ходит не всегда хорошо особенно в центре. Львов дороже во всем.

Мне во Львове только архитектурно понравилось очень. Я б пожила ещё где-то недолго в самом центре. А так, Харьков лучший город для жизни))
це не надовго.
харків жив за рахунок співпраці з кацапами, а її об'єктивно не буде більше. А без цього виробляти щось так чи інакше краще в центрі та на заході.
Багато підприємств звідси звалило та логічно не повернуться вже.
Хто був на сході наших європейських сусідів, знає що буде з харковом та усім сходом. В ідеалі румунія та молдова - там була купа підприємств на сході, як у нас, на відміну від польші, словаччини, угорщини.

очень жалко, что из Ха выезжают предприятия . неясны перспективы, надо смотреть через года 2-3.
це не надовго.
харків жив за рахунок співпраці з кацапами, а її об'єктивно не буде більше. А без цього виробляти щось так чи інакше краще в центрі та на заході.
Багато підприємств звідси звалило та логічно не повернуться вже.
Хто був на сході наших європейських сусідів, знає що буде з харковом та усім сходом. В ідеалі румунія та молдова - там була купа підприємств на сході, як у нас, на відміну від польші, словаччини, угорщини.
и какие прогнозы? все, 1,2 млн человек, будут мести полы?

Я ще пам'ятаю часи , коли приїздив до Львова і дивувався порціям . Такі вони були величезні по харківським міркам . І суттєво дешевші . То відчуття , коли на 30 гривнів тобі несли гарячі баранячі мізки з кашею, салат і три по 50. А в Харкові на ті гроші ти міг тільки нахер піти. Потім зрівнялось , потім у Львові стало дорожче і я почав їздити до Мукачева і Ужгорода за тою атмосферою , де тобі на 200 грн несуть молоді вакханки по пояс голі , молочних поросят . Цицьки трясуться , поросята пахнуть , повні кишені вкраденої паприки і замок Паланок.
Ото були часи .

очень жалко, что из Ха выезжают предприятия . неясны перспективы, надо смотреть через года 2-3.

и какие прогнозы? все, 1,2 млн человек, будут мести полы?
Перспектива абсолютно зрозуміла, я її описав.
Все інше то деталі.

Вона й до війни була зрозуміла. Й навіть до безвізу.
З 14 року, коли стало зрозуміло, з ким нам не по дорозі, почався рух на захід та відповідно його розвиток. Харків продовжував жити за інерцією.
Львів за останні 9 років виріс ппц.

Останнє редагування:
Вашему треду от нашего. :)

Сегодня неудачно пошутил, предложив переехать навсегда из Ха на Запад Украины.....
На меня посмотрели как на врага, а дети даже есть перестали.
Так что разговоры, что в Ха многие не вернуться - это отчасти пустые вопли.

:) :пиво:

А меня "подбросило" на тезе "теперь - Харьков тупик!" :рл: Захотелось подержаться за горло вещателя :D

После года в Франковске выводы такие: 50/50.
Мне и сыну оказалось похер, где живёшь, там и живёшь. Можно нормально тусовать. Карпаты, грибы, речки, такое. Городок маленький, всё близко. И до Днестра минут 15-20 машиной. Красота.
Жена и дочь сказали, что лучше они свинарники чистить пойдут на зачепиливщине, чем снова окажутся на Галичине. Жена ещё нецензурно кое-чего говорит, не буду повторять тут. Не понравилось, в общем.
Аргументи за зрозумілі . Плюс у Франківську дешевше ніж у Львові , мінус - майже немає австрійської архітектури.

А що дружині не сподобалося з донькою?Зроблю припущення , що " село ".

Перспектива абсолютно зрозуміла, я її описав.
Все інше то деталі.

Вона й до війни була зрозуміла. Й навіть до безвізу.
З 14 року, коли стало зрозуміло, з ким нам не по дорозі, почався рух на захід та відповідно його розвиток. Харків продовжував жити за інерцією.
Львів за останні 9 років виріс ппц.
Харків мегакомфортне місто з усіх точок зору . Бізнес , студенти , торгівля . Він знайде шлях. Я би зараз там купував би . Но це вже спекуляції.

неочень понятно как эта самая "переехавшая промышленность" касалась меня лично, и как мне без нее будет плохо жить
+ Ха был транспортным хабом на рашку, шас этого не будет, и что? я лично, как и мои знакомые, ниче туда не транспортировали, мне от этого хуже станет, что этого не будет?
опишите подроно пожалуйста, чем же хуже будет

Останнє редагування:
неочень понятно как эта самая "переехавшая промышленность" касалась меня лично, и как мне без нее будет плохо жить
+ Ха был транспортным хабом на рашку, шас этого не будет, и что? я лично, как и мои знакомые, ниче туда не транспортировали, мне от этого хуже станет, что этого не будет?
опишите подроно пожалуйста, чем же хуже будет
Село від міста відрізняється кількістю податків збираємих. Чим їх менше тим ближче до села .

Харків мегакомфортне місто з усіх точок зору . Бізнес , студенти , торгівля . Він знайде шлях. Я би зараз там купував би . Но це вже спекуляції.
ще раз - він був зручним для бізнесу та виробництва за рахунок близькості хуйляндії. Зараз ніхто нічого не виробляє для хуйляндії, не купує в неї, не транзитує нічого туди-сюди. Й цього не буде після війни - по-перше, бо кацапи тупо токсичні сильно, а по-друге, бо купа підприємств знищені або поїхали, а переміщувати назад ніхто нічого не буде.
Щось тут буде, але воно явно буде гірше, ніж було. А у львові буде більше й краще. Навіть до війни там вже грошей було більше.

ну й ще раз - воно й до війни було вже дофіга років.
Питання не в тому, як зараз, а в тенденціях.
Зараз харків кращий за львів, я згоден.

Прожив год на Иванофранковщіні я понял что у очень многих западнян есть странная черта - наебалово. Меня пітаются наебать тут каждій второй - продавці, кассирі на новой почте, подруга седня рассказівала как ее пітались разводить при доставке товара и тд. Причем наебалово тупое и бесхитростное - не додать 200 гр, обсчитать в магазе, привезти товар и попітаться взять денег за оплаченную доставку. Что интересно, єто совершенно замечательно сочиается с набожностью, воскресними походами в церковь и тд. После Харькова мне как то непривично с таким сталкиваться. Седня на рінке видел как чел спиздил у продавщици скумбрию, а ей подсказали и она отобрала рібу и отпиздила ею вора. Я понял почему с львовянина, франковца или чела с луцка почти невозможно вітягуть предоплату. Они просто привікли к тому что везде наебуют. И тут значит наебут. Они видать не понимают как можно взять деньги и не наебать. В моей харьковской годове такие тупіе схемі не укладіваются. А тут так привіклі жить. Менталитетс...

Прожив год на Иванофранковщіні я понял что у очень многих западнян есть странная черта - наебалово. Меня пітаются наебать тут каждій второй - продавці, кассирі на новой почте, подруга седня рассказівала как ее пітались разводить при доставке товара и тд. Причем наебалово тупое и бесхитростное - не додать 200 гр, обсчитать в магазе, привезти товар и попітаться взять денег за оплаченную доставку. Что интересно, єто совершенно замечательно сочиается с набожностью, воскресними походами в церковь и тд. После Харькова мне как то непривично с таким сталкиваться. Седня на рінке видел как чел спиздил у продавщици скумбрию, а ей подсказали и она отобрала рібу и отпиздила ею вора. Я понял почему с львовянина, франковца или чела с луцка почти невозможно вітягуть предоплату. Они просто привікли к тому что везде наебуют. И тут значит наебут. Они видать не понимают как можно взять деньги и не наебать. В моей харьковской годове такие тупіе схемі не укладіваются. А тут так привіклі жить. Менталитетс...
Це неправда

Назад
Зверху Знизу