Советское прошлое

• Автор теми Автор теми White Rabbit
  • Дата створення Дата створення
Милая несказочка про квартирный вопрос в совке от сказочника Лирныка:
Милі спогади про совок.

Я був представником від "молодих спеціалістів" (була така категорія працівників – випускники ВУЗів на виробництві) в комісії по розподілу житла на заводі.

Ну, щоб ви зрозуміли – житло виділялося безкоштовно.Але його не було. Ну в сенсі було, але не було. Складно пояснити. Коротше черга на житло була років на двадцять. При чому було кілька черг. Черга для пільговиків, черга для ветеранів, черга для багатодітних, черга для мамів-одиначок, черга для інвалідів, черга для...

Коротше їх було багато, а квартир було мало. І всі ті черги химерно перепліталися і множилися. І, коли виділялася квартира на завод, то відбувалися драми і трагедії, про які можна писати і знімати жахливе кіно. Як там билися за те житло представники всіх пільгових і решти черг. Ну та менше з тим. Мова не про те.

Для того, щоб попасти в пільгову чергу, або перескочити хоча б на одну позицію ближче до квартири, робились карколомні трюки і діставалися дивовижні документи про те, що родина багатодітної матері-одиначки-інваліда-ветерана-молодого спеціаліста, складається із десяти чоловік і всі вагітні. Ну щось таке. Фантазії вистачало.

Найпоширенішою була практика фіктивних розлучень, коли в одній квартирі опинялися дві родини (після розлучення) і треба було поставити їх без черги. Ну то довга історія, але суть ви зрозуміли.

І періодично влаштовувались перевірки цих заяв. Збиралася комісія і обходила будинки з перевіркою.

Запам'яталося, як ми приперлися до родини, яка надала документи про розлучення, і про те, що батько не може проживати із колишньою родиною в одній квартирі, бо у нього нова сім'я.

Приходимо – звичайна добра сімейна обстановка.Тато з мамою збираються вкладати дітей спати, самі в піжамах дивляться телевізор і їдять смажену картоплю із сковорідки. Ну ідилія.І тут – тиць гриць комісія із рідного заводу!

Бідні люди перелякалися. Це ж на кону пільгова черга на квартиру!

Починається театральна постановка. Дружина перелякано белькоче, що "колишній чоловік" випадково заскочив забрати свої старі шкарпетки, і зараз піде.

Бідний дядько скидає піжаму, одягається, натягає валянки і замість лягати спати збирається йти на вулицю, ніби він дійсно щойно прийшов на хвильку. А там мороз мінус 27 градусів. Діти плачуть "папа ти куди!".

Ну кінець світу.

Ми заспокоюємно, що не треба нікуди йти і що ми люди підневільні і нічого нікому не скажемо, бо самі такі і все розуміємо. Ледве запобігли смерті людини від холоду.

Сміх сміхом, але таке було життя... Не хочу назад туди...

Я хочу на самолёт, а через час ем шашлык у друзей в Тбилиси. Я хочу нормального мяса ням-ням
Тбилиси снесли, бараны не рОдят, или просто друзья прохавали твою гнилую натуру и перестали быть таковыми?

за Юрмалу и шприцы на Кресте у тебя вопросов нет?
А чё (нет)? Кастрюля давит?:)

В Юрмале ты точно *** не нужна, а Кресты это шо такое? Твое любимое питерское СИЗО, в котором тебе довелось посидеть при совке?

в совейском кинематографе демонстрировать ляжки - было совсем не обычным кадром....поэтому только за одно это ставим Гайдаю и Наташе Варлей жирный плюс.....:пиво:
PS: рассказывают, что берия был на концерте в какой то зоне и вот там танцевальный номер, Берия говорит-"павтарыть"
Девки сплясали еще раз, он снова.....
Тогда начальник зоны, так заискивающе, -"Тов нарком, хорошо наши девчата к концерту подоготовились?"
а берия-"да просто ляжки хорошо видно....."

А мне вот блевануть захотелось. Приехало такое партийно-номенклатурное *** и все в позе "шо изволите". И не потому, шо хочется булки раздвинуть, а потому, шо это жирное *** реально может тебя отправить на тот свет. Та шо там тебя - всю эту зону, вместе с начальником и ляжками. И хорошо - если быстро и относительно безболезненно... Одним своим словом, без судов и прочей либерастии.

ты не был в Ташкенте?:confused: И что, в Баку не был тоже?
Так вот, ***ня твой ибипет в сравнении. Но ты ехай:):)

Я вообще мало где был. Домосед-с.
Зато жить не могу без новых технологий.
В совке мне точно было бы скушно, даже при наличии прямых авиарейсов в разные голожопые провинции.

Милая несказочка про квартирный вопрос в совке от сказочника Лирныка:
Сказка заключается в том, что в СССР нужно было 20 лет в очереди стоять, чтобы квартиру получить. Но вот, что интересно - неужели сейчас, в Украине очередь на получение жилья короче?

Сказка заключается в том, что в СССР нужно было 20 лет в очереди стоять, чтобы квартиру получить. Но вот, что интересно - неужели сейчас, в Украине очередь на получение жилья короче?

Какая ***** очередь?:рл:

я хочу.
Я хочу гулять ночью по Кресту и чтоб шприцы не путалися под ногами
Я хочу вжик-вжик - и в Юрмале
Я хочу на самолёт и в Ташкент на экзотику
Я хочу на самолёт, а через час ем шашлык у друзей в Тбилиси. Я хочу нормального мяса ням-ням
Зачем мне ваш интернет и мобилы:незнаю: А ибиптошмурция мне ваша зачем:незнаю:
Офигеть.
А кто щаз мешает сесть в самоль или поезд, вжик-вжик - и в Юрмале. Или новость про безвиз до вашего аула еще не дошла?
Кто мешает сесть на поезд-самоль - и вжик-вжик в Ташкент. С СНГ у нас тоже безвиз - это для танкистов по жизни.
Кто мешает сеть в самоль - и вжик-вжик к друзьям в Тбилисо. Там щаз офигенно, совок нервно курит в сторонке.
за мясом - на Конячий велкам. Там того мяса и офигенного качества стока, скока вы за всю вашу жизнь в совке не видели. И даже получая минималку вы этого мяса сможете купить в 2 раза больше, чем в СССР на минимальную зряплату.

Про интернет и мобилы: ну в одной бывшей империи и газетой Правда подтирались и щитали, шо это норма. Тут дело вкуса.

Чего ж короче. Просто *** заработаешь и всё. Не короче. Вообще никак просто )))))
Та, заработать и купить и в СССР можно было. А вот нахаляву получить - тогда надо было 20 лет стоять, а сейчас сколько? 100? 200?

Та, заработать и купить и в СССР можно было. А вот нахаляву получить - тогда надо было 20 лет стоять, а сейчас сколько? 100? 200?

Купить? Ну ка, сколько стоила в сэсэсэрэ трехкомнатная хата, например?

Назад
Зверху Знизу