Солов'їна проти какцапурської

Статус: Офлайн
Повідом.: 544
Зустрів учора біля дому жіночку-переселенку.
Поспілкувалися.
Зміст бесіди пам'ятаю чьотко і ясно.
(не склєротік :) )
А якою мовою спілкувались, чи українською, чи какцапурською???
Вбийте мене, не пам'ятаю.
Таке буває часто.
Побачу щось в соцмережах, зміст пам'ятаю.
А якою мовою, не пам'ятаю!!!

То це й є найкраща відповідь для російських провокаторів: коли пам’ятаєш лише зміст, значить люди нормально порозумілись.

Ти зрозумів що вона говорила?

Я взагалі до того, що спілкуйтеся на чьом хочете!!!
Хоч на івриті, хоч на санскриті. :)
Але державна мова повинна буть одна!!!!

Є перелік місць і справ, в яких спілкування державною обов'язкове . Маю дуже великий сумнів, що вештання біля домівки входить в цей перелік.
Я взагалі до того, що спілкуйтеся на чьом хочете!!!
Хоч на івриті, хоч на санскриті. :)
Але державна мова повинна буть одна!!!!
Що сказати хотів?
Доречі, до української входить певна кількість слів з санскриту.

Мовнюк звичайний місцевого походження.
Фу, ну хоч ти цю *****ську блювотину не повторюй.
Я, до речі, зрозумів, про що йдеться. Ще з дитинства читав книжки українською і часто, дійсно, не міг пригадати, якою мовою конкретна книга була. Це нормально, коли приблизно однаково володієш обома.

Фу, ну хоч ти цю *****ську блювотину не повторюй.
Я, до речі, зрозумів, про що йдеться. Ще з дитинства читав книжки українською і часто, дійсно, не міг пригадати, якою мовою конкретна книга була. Це нормально, коли приблизно однаково володієш обома.
Я ніколи не загострюю питання, доки це не починає робити опонент. І якщо на вулиці мені хтось почне робити зауваження з цього приводу ( а вулиця - не ХФ), то, залежно від наполегливості та форми вираження думок, може бути не дуже приємно для мовнюка,. Але у Харкові поки що такого не буває.
ТС захотів показати свій патріотизм? Молодець, тут можна.

Мовнюк - це словесний маркер неукраїнця.
Як чуєш це слово, знай, з ким справу маєш.
Якщо людина судить про іншу, незнайому їй людину тільки з мови, якою та спілкувалася, то це такий самий мовний ******, як у *****ів. Мономовна щелепа - явище не виключно російське.
Враження треба складати по справах.
А "патріотів", які вдягають вишиванки, спілкуються солов'їною і ****ять мільйонами, вже усі бачили достатньо.
Хоч із штанів вискакуйте, але у Харкові кількість російськомовних достатньо велика, навіть із урахуванням переселенців, які розмовляють на суржику.
P.S. Пані Нужно подумать (нік російською, ганьба яка!) теж тут спілкується не виключно солов'їною, хоча періодично таскає сюди діалектизми з польської, німецько-польської та угорської, називаючи це давньослов'янським.

Хоч із штанів вискакуйте, але у Харкові кількість російськомовних достатньо велика, навіть із урахуванням переселенців, які розмовляють на суржику.
Чого там - переважаюча, завдяки пошанувальникам слова "мовнюк".

Чого там - переважаюча, завдяки пошанувальникам слова "мовнюк".
То що, розбомбити місто, яке не бажає тут чути львівську говірку?
Ще раз кажу - не треба поновлювати розбрат між українцями, які говорять різними мовами.
Якщо довго казати українцю, який півсторіччя розмовляв здебільшого (не виключно, але здебільшого!) російською, що він людина другого сорту, це закінчиться дуже погано.

Назад
Зверху Знизу