Статус: Офлайн
Повідом.: 447
Повідом.: 447
А до генерала, где он дослужился? В стройбате?
У 1995 році Смешко отримав перше генеральське звання: генерал-майора. Свідоцтвом дипломатичних заслуг генерала у розбудові україно-американських міждержавних відносин у воєнній сфері може слугувати непересічний лист заступника міністра оборони США Ештона Картера (міністр оборони США у 2015–2017 рр.) міністру оборони України Валерію Шмарову із проханням продовжити каденцію перебування Смешка у Вашінгтоні:
"…мій штаб і я зробили українсько-американські відносини в оборонній сфері пріоритетними у нашій діяльності. Вирішальний чинник нашого успіху базується передусім на одній людині, а саме – на Вашому військовому представнику у Вашингтоні, полковнику Ігорю Смешку. Професійна компетентність полковника Смешка, його дипломатична майстерність, а також надзвичайна відданість справі, розуміння важливості співпраці між нашими країнами, стали вирішальними факторами втілення програми наших контактів у життя. Ми на постійній основі звертаємося до полковника Смешка за його порадами, а також для вирішення проблем, коли вони виникають. Він є неоціненним засобом для вирішення проблем, тому що гарно знає обидві наші організації і ключових осіб, здатних вирішувати ці проблеми… Я сподіваюся, що з Вашою підтримкою полковник Смешко зможе і надалі залишатися у Вашингтоні, щоб продовжувати розширювати ті добрі відносини, які встановилися завдяки нашій важкій роботі. Ваш Ештон Картер" (В. Смєлов "Ігор Смешко. Незакінчене досьє генерала розвідки...", Київ, "Самміт – книга", 2012)
Рішення Києву було іншим. Молодому генералу було запропоновано очолити Комітет із питань розвідки при другому президентові України. На початку 1996 року він завершив свою каденцію у Вашингтоні і повернувся до Києва. Нове завдання – створити головний орган координування розвідслужб незалежної держави.
Биография Смешко здесь:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Букв много, но наберитесь терпения дочитайте до конца, это интересно.