Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

россия напала на Украину

Баба і кіт
Сторінка «Сатира» · 15 год ·
Херсонська обладміністрація
Херсонська обладміністрація після "евакуації".

Правда? Кто шарит?

Сомневаюсь. Период полураспада урана 4,5 млрд. лет, плутония где-то того же порядка. На этом фоне 30-40-50 лет - это мгновенье. А насчёт «Ельцын продал», тоже сомнительно, напомню- в Харькове в УФТИ хранилось некоторое количество обагащенного урана, достаточное для создания бомбы, при Кучме россия хотела забрать, не отдали, еще выступал директор УФТИ, говорил - «Отдать материал, значит закрыть целое направление в исследованиях, мы на это пойти не можем. И, даже если, Президент решит отдать, мы будем бороться, протестовать.» Но при януковиче, совершенно спокойно отдали… Как минимум, хотя бы этот уран у них есть.

Сомневаюсь. Период полураспада урана 4,5 млрд. лет, плутония где-то того же порядка. На этом фоне 30-40-50 лет - это мгновенье. А насчёт «Ельцын продал», тоже сомнительно, напомню- в Харькове в УФТИ хранилось некоторое количество обагащенного урана, достаточное для создания бомбы, при Кучме россия хотела забрать, не отдали, еще выступал директор УФТИ, говорил - «Отдать материал, значит закрыть целое направление в исследованиях, мы на это пойти не можем. И, даже если, Президент решит отдать, мы будем бороться, протестовать.» Но при януковиче, совершенно спокойно отдали… Как минимум, хотя бы этот уран у них есть.
Плутоній розпадається повільно, це правда. Але це не вся історія.
Альфа-розпад плутонію іде, і боєзаряд отруюється його продуктами (наскільки я пам'ятаю, це плутоній-232, але можу помилятися).
Навіть незначна кількість цих продуктів робить підрив заряду утрудненим або неможливим. Тому кожні 10 років заряд має переплавлятися і проходити чистку на суперцентрифузі, щоб ці продукти видалити.

Але. В сучасних зарядах плутоній відіграє роль ініціатора. Основна вибухова речовина - це тритій. У якого, як раз, період напіврозпаду дуже малий і напрацьовувати його треба постійно, витрачаючи десятки мільярдів доларів кожен рік.

Плутоній розпадається повільно, це правда. Але це не вся історія.
Альфа-розпад плутонію іде, і боєзаряд отруюється його продуктами (наскільки я пам'ятаю, це плутоній-232, але можу помилятися).
Навіть незначна кількість цих продуктів робить підрив заряду утрудненим або неможливим. Тому кожні 10 років заряд має переплавлятися і проходити чистку на суперцентрифузі, щоб ці продукти видалити.

Але. В сучасних зарядах плутоній відіграє роль ініціатора. Основна вибухова речовина - це тритій. У якого, як раз, період напіврозпаду дуже малий і напрацьовувати його треба постійно, витрачаючи десятки мільярдів доларів кожен рік.
Трітій, ізотоп водню, це вже зовсім інша історія.

Трітій, ізотоп водню, це вже зовсім інша історія.
Я не дивився оригінальне відео, але знаю, що отруєння збройного плутонію продуктами розпаду - це великий головний біль. Україна, не маючи суперцентрифуг для очищення зарядів, лишилася би з бовванками через 10-20 років.
Що зі своїми зарядами робили *****и, як їх обслуговували, особливо тактичні, артилерійські - це велике питання. Схоже, що ніяк.

Тритій - це вже в стратегічних зарядах, і там теж велике питання, скільки там його лишилося і чи лишився він взагалі. Ініціювати термоядерну реакцію з дейтерієм не вийде.

Через 10років вірогідність ланцюгової реакції в заряді - 70%
Чекати напіврозпаду не треба - воно проста перестане бути зарядом, перетворившись на важку болванку.
Напівпозпад це коли прореагує половина маси моноліта... а воно набагато раніше втратить бойові властивості.

Головне не центрифуги, а СТАТУС! Сам факт того що Україна має хоч один ядерний заряд зберігав би нашу безпеку.
Для цього треба, щоб була інфраструктура для підтримки. Так, навіть на один заряд. І це все, цю інфраструктуру, її будівництво і експлуатацію прекрасно видно.
І нам би за це в'їбали з обох боків.

Для цього треба, щоб була інфраструктура для підтримки. Так, навіть на один заряд. І це все, цю інфраструктуру, її будівництво і експлуатацію прекрасно видно.
І нам би за це в'їбали з обох боків.
Та невже? Нагадай, коли з *****ів зняли ядерний статус і звання "втарой армеі міра" якщо в них вся інфраструктура підтримки ЯЗ згнила ще при Черненку? Це ж було прекрасно видно!
І з яких боків в'ябують по Пакістану?

Вже, вже. Згадай дев'яності та двохтисячні.
Україна залежала повністю від доброї волі *****ії, яка постачала газ по 50 доларів. І доброї волі заходу, який давав кредити.

Це прибрати - і усьо, вася, 93-й тобі б раєм показався.

Но при януковиче, совершенно спокойно отдали…
Да, помню зимой 2003 г, когда я арендовал офис в ФТИНТе, видел фонтан кипятка во дворе, при минус 20 С. На мой вопрос, местный сотрудник ответил, охлаждаем реактор. А потом к власти прорвался януковощ и охлаждать уже было нечего....

Вже, вже. Згадай дев'яності та двохтисячні.
Україна залежала повністю від доброї волі *****ії, яка постачала газ по 50 доларів. І доброї волі заходу, який давав кредити.

Це прибрати - і усьо, вася, 93-й тобі б раєм показався.
Згадав - нічого страшного там не було, крім економічної кризи, досить нетривалої. Так, для бувших совків це здавалося катастрофою, але насправді нею не було. До чого тут добра воля? Що за маячня? По перше, тоді ціни на газ та нафту починалися від 30$ в усьому світі, і це була не добра воля, а біржові ціни. І по друге, *****ам з ядерною зброєю Захід давав окорочка Буша, а нам - залупу. Сам здогадаєшься чому так?

Був я в 93-му, ніхуя особливого, багато людей заробили мільйони долларів на розводі совків на бабки, тільки звідки в совків взялися ті мільйони, а?

Назад
Зверху Знизу