Російські окупанти зав'язли у вуличних боях у Вовчанську — Сирський

Статус: Offline
Реєстрація: 11.01.2007
Повідом.: 35602
Адреса: Харків
Російські окупанти зав'язли у вуличних боях у Вовчанську — Сирський

0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%202024-05-23%20160442.png


Російські окупанти зав'язли у вуличних боях у Вовчанську — Сирський Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

«Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно», — йдеться у дописі Сирського.

За його даними, в районі Липців російська армія також понесла істотні втрати, перейшла до активної оборони, проводить мінування та обстрілює позиції українських військ.


На Купʼянщині росіяни намагаються прорватися поблизу Кислівки.

«На Купʼянському напрямку продовжуються бої у лісовому масиві на північ від міста. Складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати нашу оборону та вийти до річки Оскіл», — розповів головнокомандувач.

Країні-агресору не вдалося досягти мети під час травневого наступу на Харківщині, повідомив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Ми не будемо зараз повністю давати оцінки й інформацію, бо це допоможе ворогу, зокрема, реагувати і скореговувати свої дії. Але можемо констатувати, що те, що він планував, не досяг навіть і близько. Завдяки, насамперед, діям українських Сил безпеки і оборони», — сказав Юсов.

За його інформацією, на півночі Харківської області росіяни мають угруповання в понад 50 тисяч військовослужбовців.

«Наразі ми бачимо саме прикордонну операцію, Те, що відбувається, не є наступом на Харків», — говорить Юсов.

Від 10 травня триває наступ окупаційної армії на півночі Харківщини.

Чільне фото: ілюстративне/cкриншот відео 82 бригади ЗСУ

Автор:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Назад
Зверху Знизу