Російська армія посилила штурми на Куп'янському напрямку та накопичує сили на півночі: інформація ОВА

Статус: Offline
Реєстрація: 11.01.2007
Повідом.: 35292
Російська армія посилила штурми на Куп'янському напрямку та накопичує сили на півночі: інформація ОВА

photo_2022-09-07_17-48-38.jpg


Російська армія посилила штурми на Куп'янському напрямку та накопичує сили на півночі: інформація ОВА Про це, коментуючи ситуацію на фронті, 3 травня журналістам розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Ворог приступив знову до штурмових дій, які він проводив вже впродовж 10 місяців. І там наразі йдуть активні бойові дії... Періодично ворог змінює напрямки, акценти. Тобто шукає десь слабину наших оборонних можливостей і далі посилює свій наступ саме на цих напрямках. Наразі на Куп'янському — це Синьківський напрямок, це Табаївський напрямок, там йдуть активні бойові дії», — сказав Синєгубов.

За його словами, росіяни посилилися технікою.

«Це нові штурмові зведені загони, де в тому числі присутні ув'язнені. Для нас нічого абсолютно нового. Вони посилилися технікою. І знову-таки це не щось нове абсолютно. Це техніка, яка була розконсервована, стара. Проте вона стріляє. І несе небезпеку для наших військових. Тому нічого нового. Маємо вживати всіх необхідних заходів щодо протидії і стримування ворога», — пояснив начальник ОВА.

Російська армія стягує війська на півночі​


Збройні сили України спостерігають за діями російської армії на півночі.

«По тій території, дійсно, йде накопичення певних їх сил. Наразі, на цю хвилину, говорити про активізацію дій зарано. Щодо можливості відкриття нової лінії фронту, так само говорити зарано, тому що тих сил, які там є, недостатньо, якщо порівнювати із Куп'янським напрямком, де ворог проводить активні бойові дії.
Тому вживаємо всіх необхідних заходів щодо готовності і протидії тим викликам, які, можливо, у нас будуть», — сказав Синєгубов.

— Куди, можливо, підуть росіяни?

«У нас є по області умовний кордон. З ворогом — це північ, північно-східний напрямок і східний напрямок. По східному напрямку у нас йде лінія фронту — це Куп'янський напрямок. Нижче — це Лиманський напрямок, Ізюмсько-Лиманський напрямок, називаємо його так. У нас залишається лише північний напрямок. Ось і робимо висновки», — сказав начальник ОВА.

— Чи є у вас інформація, яка кількість зібрана російських військ на півночі?

«Щодо півночі наразі цифра близько 35 тисяч. Знову-таки цифра не нова. Ми це вже спостерігали. Далі будемо дивитися і робити висновки щодо місця дислокації, можливого їх наступного кроку. Можливо, це відкриття нової лінії фронту по півночі. Можливо, вони будуть передислоковані на Куп’янський напрямок. А, можливо, і на Донецький напрямок, що також вже було», — сказав Синєгубов.

Про те, що росія стягує війська на північ,
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Автор:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Назад
Зверху Знизу