Допомагаємо ЗСУ!

Разглашение информации

🟠 20:37 Загроза ударних БпЛА Загроза БпЛА типу «Шахед»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Статус: Offline
Повідом.: 2075
  • 🟠 20:37 Загроза ударних БпЛА Загроза БпЛА типу «Шахед»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Разглашение информации

Я написал заявление в милицию на человека, который меня кинул. Имею ли я право выставить это заявление на всеобщее обозрение?

• 🟠 20:37 Загроза ударних БпЛА Загроза БпЛА типу «Шахед»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Я написал заявление в милицию на человека, который меня кинул. Имею ли я право выставить это заявление на всеобщее обозрение?
не в коем случаи.опозорит его можно только после того как его действия вы докажите в суде

а почему нельзя? какие законы нарушаю?

Если уверены 100%, что докажете в суде - хоть на заборе пишите (хотя за это Кернес вас по головке не погладит).

а почему нельзя? какие законы нарушаю?
Если не докажете - будете возмещать и извиняться.

В первую очередь есть ЗУ "Об информации", в котором четко определено понятие конфидициальной информации. Но четкого понятия чети и достинства ни один нормативно-правовой акт не даёт. Это, как бы так сказать, абстрактные понятия, вытекающие из общих принципов морали и права.
Так вот, считаю, что Вы имеете право "выставлять заявление на общее обозрение", если в нём вы не унижаете честь и достоинство того, на кого заявляете. С другой стороны, заявление "на кого-то" само по себе уже портит репутацию этого "кого-то". Поэтому рекомендую в опубликованной версии заявления для общественности удержаться от указания фамилии Вашего обидчика - заменить ее вымышленной (с указанием на это) либо обозначить буквами.

Поэтому рекомендую в опубликованной версии заявления для общественности удержаться от указания фамилии Вашего обидчика - заменить ее вымышленной (с указанием на это) либо обозначить буквами.

А почему бы не исключить из текста заявления информацию, которая идентифицирует заявителя?

Тогда я думаю не будет такого эффекта.

Стаття 277. Спростування недостовірної інформації

1. Фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім'ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації.

2. Право на відповідь, а також на спростування недостовірної інформації щодо особи, яка померла, належить членам її сім'ї, близьким родичам та іншим заінтересованим особам.

3. Негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного.

4. Спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію.

Поширювачем інформації, яку подає посадова чи службова особа при виконанні своїх посадових (службових) обов'язків, вважається юридична особа, у якій вона працює.

Якщо особа, яка поширила недостовірну інформацію, невідома, фізична особа, право якої порушено, може звернутися до суду із заявою про встановлення факту недостовірності цієї інформації та її спростування.

5. Якщо недостовірна інформація міститься у документі, який прийняла (видала) юридична особа, цей документ має бути відкликаний.

6. Фізична особа, особисті немайнові права якої порушено у друкованих або інших засобах масової інформації, має право на відповідь, а також на спростування недостовірної інформації у тому ж засобі масової інформації в порядку, встановленому законом.

Якщо відповідь та спростування у тому ж засобі масової інформації є неможливими у зв'язку з його припиненням, така відповідь та спростування мають бути оприлюднені в іншому засобі масової інформації, за рахунок особи, яка поширила недостовірну інформацію.

Спростування недостовірної інформації здійснюється незалежно від вини особи, яка її поширила.

7. Спростування недостовірної інформації здійснюється у такий же спосіб, у який вона була поширена.

Стаття 280. Право фізичної особи, особисте немайнове право якої порушено, на відшкодування шкоди

1. Якщо фізичній особі внаслідок порушення її особистого немайнового права завдано майнової та (або) моральної шкоди, ця шкода підлягає відшкодуванню.

Назад
Зверху Знизу