Все зависит от суммы. Если в пределах тысячи долларов, то достаточно расписки написанной под видеокамерой.
А еще бы хорошо собрать священников 3-4 концессий, дабы они зафиксировали этот факт. Объем дополнительной фигни, которую можно насоветовать, беспределен.
Пользуйтесь.
РОЗПИСКА
м. _____________________ «____» ____________201___ р.
Я, ____________________________________________________________________
прізвище, ім’я, по батькові
що проживаю за адресою________________________________________________________
паспорт серія __________ номер___________________ виданий _______________________ «____» ____________20_____ р., ідентифікаційний номер ____________________________ (далі боржник) своїм підписом під даною розпискою стверджую, що мною від _____________________________________________________________________________
прізвище, ім’я, по батькові
що проживає за адресою________________________________________________________
паспорт серія __________ номер___________________ виданий ______________________ «____» ____________20_____ р., (далі позикодавець) до складання даної розписки одержано в якості позики грошові кошти в сумі _____________________________________________________________________________
цифрами та прописом.
Керуючись нормами Цивільного кодексу України та правовою позицією Верховного Суду України в справі № 6-36цс14 сторони обумовили наступні умови позики:
Вищевказана грошова сума моє бути повернута позичальником не пізніше
«____» ___________________201____________________________________________ р.
цифрами та прописом.
Позикодавець має право вимагати дострокового повернення всієї суми, повідомивши про це боржника усно та направивши йому за вказаною в розписці адресою рекомендованого листа. Факт направлення рекомендованого листа, незалежно від отримання його боржником, є належним підтвердженням отримання боржником вимоги та його обов’язку протягом 7 (семи) днів повернути борг в повному обсязі.
За користування позикою щомісяця, до дня повернення позики, Боржник сплачує Позикодавцю проценти в розмірі _____________________________________________%
цифрами та прописом.
від суми боргу, отриманого за даною розпискою.
В разі несвоєчасного повернення позики Боржник окрім суми неповернутого боргу за період прострочення має сплатити три проценти рiчних вiд простроченої суми , обумовлені розпискою проценти за користування позикою та збитки від інфляції.
Вказана розписка _____________________________________________________
прочитана мною особисто або написана мною власноручно
і мій власноручний підпис під розпискою свідчить про повну згоду з даними умовами позики та отриманням в повному обсязі вказаної суми.
Боржник ___________________________________________________________________
«____» ____________201___ р.