Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Питання по оформленню спадщини по заповіту

• Автор теми Автор теми Nicksy71
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 180
Питання по оформленню спадщини по заповіту

Доброго дня. У мене запитання по отриманню спадщини за заповітом. У мене в місті склалася така ситуація що до 2013 року у нас функціонувало БТІ з сусіднього міста. В 2013 році почало працювати міське БТІ. Але архівів йому не передае БТІ з сусіднього міста. Зараз йдуть судові тяганини. Проблема в наступному. Для отримання спадщини по заповіту я звернувся до державного нотаріуса. Була написана заява на отримання спадщини. Далі необхідно зібрати певній перелік документів. серед комлекту необхідно було провести інвентаризацію та оцінку в БТІ. Нотаріус видав * Клопотання з нотаріальної контори* за 40грн. Після цього я звернувся в місцеве БТІ. Мені провели інвентаризацію та оцінку нерухомості. В техпаспорті будинку замінили титулку і ще щось. поставили печатки з підписами. Також видали Довідку-характеристику. ( Де є характеристика та оцінка всіх будівель. Також відомості про власника нерухомості та про документи, що підтверджують право власника). З зібраним пакетом документів приходжу до нотаріуса. А він починае вімагати: Довідку по належності будинку від БТІ з сусіднього міста. Я звертаюсь до БТІ сус.міста . Пишу замовлення на отримання цієї довідки. А вони мені відмовляють Ось їхня відповідь: На Вашу заяву від 25.07.2013 року, КП Охтирське міське бюро технічної інвентаризації повідомляє, що довідка про реєстрацію прав власності на нерухоме майно, видається після проведення поточної інвентаризації нерухомого майна. Для цього необхідно надати клопотання з нотаріальної контори.

Тобто отримаю я цю довідку коли вони і тільки вони проведуть інвентаризацію за суму в двічі більшу ніж в міськомі БТІ. ЩО мені робити в даній ситуації? Платити за їх інвентаризацію немає ні бажання ні змоги. Говорять ща начебто з нового року в нотаріусів є база власників нерухомості. І цю довідку отримує нотаріус з бази. И Всі його вимоги є не законними стосовно довідки належності будинку.

Вы исключительно на украинском ответ хотите получить?

З зібраним пакетом документів приходжу до нотаріуса. А він починае вімагати: Довідку по належності будинку від БТІ з сусіднього міста.

А почему сразу не дал запрос в "сусіднє місце"?
Чем поясняется дублирование запросов самим нотариусом?

А почему сразу не дал запрос в "сусіднє місце"?
Чем поясняется дублирование запросов самим нотариусом?
Он то сразу дал запрос в Охтырское БТИ. Но я не в то сдание зашол . Тростянецкое БТИ приняло этот запрос без проблем. Обьяснили что сейчас можно обращатся в БТИ даже без запроса. Так что запрос по сути и не нужен. так нотариус подогрел 40 грн. платил то я на руки ему :( Так как на прием попал уже в 17-00 :( банки не работают уже.
Требование справки с соседнего города БТИ обьясняет мол местному не доверяет.

Вообщем живу я в городе Тростянец Сумская обл.
А БТИ с соседнего города, это Охтырское БТИ.
Сразу не написал(( Сглупил(

Я еще написал в Тростянецкой прокуратуре завление на Охтырское БТИ. Мол отказуют в выдаче справки незаконно. Так как справка эта выдается и без инвентаризации. Да и отказ написан не по форме. Никаких законов для обоснования отказа не приводят. Ни инструкций.
Разве это ответ, мол справку выдадим после поточной инвентаризации. Почему так неясно. Можно подумать. Захотел так, значит закон.

География - не суть. Суть:
Он то сразу дал запрос в Охтырское БТИ. Но я не в то сдание зашол .

Будьте последовательным: ошиблись - исправьте. Сами и за свой счет.

С уважением,

Будьте последовательным: ошиблись - исправьте. Сами и за свой счет.

С уважением,
Исходя из вышесказанного, нотариус останется единственной обязательной инстанцией, которую нужно будет пройти при покупке недвижимости. У него будет компьютер с доступом к единому реестру недвижимого имущества и его отягощений, поэтому он сможет как проверить объект до продажи, так и обновить информацию в реестре после завершения сделки.

Вводится единый Государственный реестр вещных прав на недвижимое имущество.

Исходя с этого я так понял БТИ вообще теперь подобные справки по реестрации не выдает. Или я что то неверно понял?

...

Я еще написал в Тростянецкой прокуратуре завление на Охтырское БТИ. Мол отказуют в выдаче справки незаконно. Так как справка эта выдается и без инвентаризации. Да и отказ написан не по форме. Никаких законов для обоснования отказа не приводят. Ни инструкций.
Разве это ответ, мол справку выдадим после поточной инвентаризации. Почему так неясно. Можно подумать. Захотел так, значит закон.

:rolleyes: Собственно, изначально было невдомек- зачем именно тут Вы ищете понимания. Теперь вопрос отпал.
Если не трудно будет, любопытно будет реакцию прокуратуры на Ваше обращение (точнее, какие слова подберут ;)) увидеть.

Прошу прощения за задержку ответа на вдруг появившееся дополнение в Вашем посте - я долго не мог текст приличным сделать. Все какие-то обидные вещи получались

Удачи, ТС! ;)

Исходя из вышесказанного, нотариус останется единственной обязательной инстанцией, которую нужно будет пройти при покупке недвижимости. У него будет компьютер с доступом к единому реестру недвижимого имущества и его отягощений, поэтому он сможет как проверить объект до продажи, так и обновить информацию в реестре после завершения сделки.

Вводится единый Государственный реестр вещных прав на недвижимое имущество.

Исходя с этого я так понял БТИ вообще теперь подобные справки по реестрации не выдает. Или я что то неверно понял?

Неверно и неполно.
Прочтите внимательно тему в этом разделе - была довольно бурной и подробной.

Прошу прощения за задержку ответа на вдруг появившееся дополнение в Вашем посте - я долго не мог текст приличным сделать. Все какие-то обидные вещи получались

Удачи, ТС!
Спасибо! Обидные вещи в чью сторону получались если не секрет? :)

Прочтите внимательно тему в этом разделе - была довольно бурной и подробной.
дайте ссылочку пожалуста.

Останнє редагування:
.webp

Назад
Зверху Знизу