Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Пишуть, що у СРСР з 1982 по 1989 роки брали до армії студентів

• Автор теми Автор теми Мальдивский принц
  • Дата створення Дата створення

Мальдивский принц

М
Навчався у ці роки, такого не памʼятаю.

Ще таке - беруть до армії наркозалежних?
Хоча у Афгані мабуть з обох боків воювали саме такі.

в 80-ті роки до армії підпадали під призов практично всі студенти ВНЗ, я особисто маю знайомих, яких загребли після першого курсу.
З 1989 року настало суттєве пом'якшення й студентам дозволили закінчувати навчання, після чого призов відбувався лише на один рік.
Студенти ВНЗ з військовою кафедрою закінчували навчання з отриманням звання лейтенанта запасу та до армії вже не призовались.

в 80-ті роки до армії підпадали під призов практично всі студенти ВНЗ, я особисто маю знайомих, яких загребли після першого курсу.
З 1989 року настало суттєве пом'якшення й студентам дозволили закінчувати навчання, після чого призов відбувався лише на один рік.
Студенти ВНЗ з військовою кафедрою закінчували навчання з отриманням звання лейтенанта запасу та до армії вже не призовались.
Взагалі, повинні були на 3 місяці іти на казарму, підтверджувати звання. але, пішла така тема, що і солдат кормити часто було цема чим, то на тих недолєтьох забили хєр.
от вони тепер здивовані... і в нас і в кацапів - людина колись, хуйзнаколи, закосила армію на ВК, а тут її "пішли давай, ти офіцер запасу".

у меня знакомый зав военкафедрой нах... послал и его забрали:D,отслужил,потом доучился это в 87 было.

У ХПІ я навчався, на тій кафедрі, яку розбомбили за старими картами, хоча її там вже сто років не було, а перед начальником я так карбував крок, що він навіть похвалив мене.

Я тоді (80-86 роки) абсолютно не памʼятаю такого, щоб когось забирали. Я на військовій кафедрі був у взводі КГБ.

Я тоді (80-86 роки) абсолютно не памʼятаю такого, щоб когось забирали. Я на військовій кафедрі був у взводі КГБ.
Училась в 1987, никого не забирали.
А на второй курс к нам пришли отслужившие студенты, кого до 1987 призывали с первого курса.

Брали с дневного обучения. Недавно уже обсуждали этот вопрос. Нагугливали, когда именно - временные границы.
С концом Афгана эта практика прекратилась.

Емнип в Харькове был один год, когда студентов призвали.

То что ты не помнишь,не значит,что не забирали.Я поступал в 85.Два мес проучился и забрали.Короче,у нас забрали всех пацанов из группы.Наверное,специально так скомплектовали группу.А девок пораспихивали в другие группы.Самое интересное,что в 84 была военная кафедра,в 85 отменили,и в 86 обратно была.Не повезло:ги:Со многими одногруппниками попали служить в одно место

⚡️У Білорусі студентів можуть почати призивати до армії

Держсекретар Ради безпеки Білорусі генерал-лейтенант Олександр Вольфович запропонував розглянути можливість повернення до практики призову студентів до армії.

Top News

ХАДИ 1981-86 экономический факультет с военной кафедрой с потока никого не забирали

Я учился в ХПИ 81-87
За этот период никого из однокурсников не забирали в армию.
Более того, не знаю никого кто бы брал академотпуск и продолжал учиться потом через год-два чтобы их забирали.
И даже по окончании института знаю только пару человек которые служили в армии, но они пошли туда добровольно чтобы не получать распределения на трудоустройство.
Но это в Харькове. За другие города тогдашнего СССР не скажу

До 89-го, но не с 82-го. Попозже начали. Как бы даже не при Горбачёве.
Гребли и в середине 70-х.
Батю забрили со второго курса меда.
Но он мажор был, дед вернулся с командировки, поднял кипиш и его вернули.

Гребли и в середине 70-х.
Батю забрили со второго курса меда.
Но он мажор был, дед вернулся с командировки, поднял кипиш и его вернули.
А ты чего не программиста пошел? Был бы докторишкой, ставил бы спокойно клизмы и не переживал

Назад
Зверху Знизу