Миргороды сегодня: грибов нет совсем, как китайцев на улицах Уханя в первые дни пандемии, одни мухоморы ....
Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Вчора в Тимченках ))Товариш приїзджав в гості, привіз багато, красиві. В неділю підемо за опеньками, але не в Тимченках.
Цікаво що я під Тимченками в різні роки в різних місцях два рази знаходив багато опеньок. І були вони в кожному з тих місць тільки один рік. В наступні роки скільки туди не заходив - не було нічого.Вчора в Тимченках ))
На тому місці, що на фото, знаходжу опеньки в тій чи іншій кількості точно більше 10 років. Розміри грибниці приблизно 100х30 м. В тимченківському лісі в мене таких місць всього два. Тимченки так, це не про опеньки.Цікаво що я під Тимченками в різні роки в різних місцях два рази знаходив багато опеньок. І були вони в кожному з тих місць тільки один рік. В наступні роки скільки туди не заходив - не було нічого.
Я кстати, до випіливания моего акка пару лет назад, викладивал тут фотки реальніх мухоморов..Мухоморов - валом, и половина - срезаны шляпки (Васищево и Бабаи), ощущение такое, что заготовляют их в промышленный масштабахю

Це може бути отруйний опеньок сірчано-жовтий, а може і їстівний опеньок сіропластинчатий. А може ще якась фігня. Я б таке не брав.Якбя щось в ось цому розумів..
Но виглядае файно.![]()
Як можна таку красу їстиЯкбя щось в ось цому розумів..
Но виглядае файно.![]()

Ні, не можеЦе може бути отруйний опеньок сірчано-жовтий, а може і їстівний опеньок сіропластинчатий. А може ще якась фігня. Я б таке не брав.
Gymnopus luxurians ось хто цеЯкбя щось в ось цому розумів..
Но виглядае файно.![]()
Перше - я не знаю що це за гриби. І точно їх не взяв би. Але...Ні, не може
Ясно що форма у них точно не така, і я це бачив. Але є в мережі фотографії де форма більш наближена до нашого фото. От, наприклад:Ось сірчано жовтий.
Схожий, вибачте, як свиня на коня (без образСхожий на лисичку
).Він хоч і ложний, але все одно їстівний. Давайте абстрагуємось від форми капелюшків і подивимось на інші признаки.І ще, опеньок сіропластинчатий (або маковий) - теж ложний
Судячи по фотогріфіям в мережі - не дуже схожий. Знову ж таки, як на мене. А втім, хто зна. (Посилання видалено).Gymnopus luxurians ось хто це
Вчора в Тимченках ))
Йопсель мопсель, такого ще не бачив)) опеньки в сосні) та я не гуру що до... але вражен)) Здивували) Тимченкі більш як 10 років ненавиджу за їх "популізм", але за рідчай туди та завітаю, бо "рядом"... по старій любові... звісно, не по опеньки)На тому місці, що на фото, знаходжу опеньки в тій чи іншій кількості точно більше 10 років. Розміри грибниці приблизно 100х30 м. В тимченківському лісі в мене таких місць всього два. Тимченки так, це не про опеньки.
На цьому місці колись спиляли потужні дуби, а пеньки залишили. Потім висадили сосну. Так що опеньки там не в сосні, а скоріше на залишках дубового гаю. Правду сказати таких місць там чимало, але опеньків нема. Гриби - то загадкове явище))Йопсель мопсель, такого ще не бачив)) опеньки в сосні) та я не гуру що до... але вражен)) Здивували) Тимченкі більш як 10 років ненавиджу за їх "популізм", але за рідчай туди та завітаю, бо "рядом"... по старій любові... звісно, не по опеньки)