Думаю, їх в старому лісі теж багато. Але я туди не ходив і їх не шукав. Збирав маслюки в молодому лісі, а зеленух зустрів три галявинки між старим і молодим лісом. На перших двух набрав зі два десятка, а на третю натрапив вже коли з повним кошиком і повним пакетом йшов назад. То я їх навіть не став збирати - просто не було куди.
сегодня прошелся по лесам-холмам за Тимченками (если от Харькова считать). Грибы появились. Не массово, конечно, но в итоге несколько рыжиков, десяток маслят, пару десятков опят, зонтиков несколько.
Разные-всякие рядовки-сыроежки я не собираю
Была вчера в эсхаровском лесу. Массово пошли маслята, совсем молоденькие. Местами зонты, немного зеленушек. Белый один малюсенький, на солнечном месте. так что можно через неделю идти за белыми, а сейчас за маслятами. Но грибников много.
А який він на смак і на запах? Як на мене, то більше за все схожий на білий. В дубах я збирав білі з таким забарвленям. Якщо відкусити шматочок, білий легко розпізнати. Якщо є якийсь нестандартний запах, то може бути полубілий. Може і моховик якийсь, але такого розміру бувають хіба що зелені моховики, а цей на нього не дуже схожий. Моховик на смак теж легко розпізнати, він дуже смачний і трохи солодкуватий в сирому вигляді (також як і білий).
Серед неїстівних це може бути, хіба що, Боровик корінний (
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
), але це навряд чи. У того і запах неприємний, і смак. А ще він синіє. Коротше, я б взяв би. Спробував би тільки спочатку, якщо на смак і на запах приємний, то не сумнівався б.