Збір на FPV для «Птахів Мадяра»

ПРО НАЦІОНАЛЬНУ ІДЕЮ

• Автор теми Автор теми sindikat777
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 83
ПРО НАЦІОНАЛЬНУ ІДЕЮ

У чому, по-вашому, полягає українська національна ідея і чи потрібна вона взагалі?
Коли ми говоримо про національну ідею, ми маємо на увазі як мінімум дві різні речі. Перша річ дуже проста: у всіх націй націо¬нальні ідеї однакові - як було б добре, якби моя нація була найкра¬щою і найсильнішою. Друге значення цього виразу: національна ідея - це те, що нація пропонує світу. Скажемо, британська націо¬нальна ідея часів імперії: «Ми, британці, маємо панувати заради місії білої людини, для того, щоб принести цивілізацію готентотам». Американська національна ідея: «Ми, американці, маємо панувати заради того, щоб у готентотів відбулися прямі таємні демократичні вибори». Тобто - ми несемо свободу. Це наша уні¬кальна пропозиція світу.
Безумовно, Україні потрібна своя унікальна пропозиція світу. Яка? Посилання видалено

У чому, по-вашому, полягає українська національна ідея і чи потрібна вона взагалі?
Коли ми говоримо про національну ідею, ми маємо на увазі як мінімум дві різні речі. Перша річ дуже проста: у всіх націй націо¬нальні ідеї однакові - як було б добре, якби моя нація була найкра¬щою і найсильнішою. Друге значення цього виразу: національна ідея - це те, що нація пропонує світу. Скажемо, британська націо¬нальна ідея часів імперії: «Ми, британці, маємо панувати заради місії білої людини, для того, щоб принести цивілізацію готентотам». Американська національна ідея: «Ми, американці, маємо панувати заради того, щоб у готентотів відбулися прямі таємні демократичні вибори». Тобто - ми несемо свободу. Це наша уні¬кальна пропозиція світу.
Безумовно, Україні потрібна своя унікальна пропозиція світу. Яка? Посилання видалено

Ну москалів ми вже навчили писати та говорити, що самі потім пожалкували, якщо так і надалі буде, то краще вже нічого не робити!!!

А що є Свобода для Вас (запитання до топікстартера)? Чи не вже ось це: Геть демократію! Хай живе свобода!
???

Свобода це коли - Україна через свого посла в США проводить "чесні", "демократичні" вибори президента та конгреса США. Це коли Україна створює Слов'янський Союз та вирішує, кого туди пускати, а кого не пускати. Це коли Україна створює військовий блок та вирішує на кого нападати, а на кого ні.

sindikat777 сказав(ла):
Свобода це коли - Україна через свого посла в США проводить "чесні", "демократичні" вибори президента та конгреса США. Це коли Україна створює Слов'янський Союз та вирішує, кого туди пускати, а кого не пускати. Це коли Україна створює військовий блок та вирішує на кого нападати, а на кого ні.
По-перше. Хто то є такий Україна?

По-друге. Радянський Союз теж мав можливості, вплив; але, повторюю питання, хто то є такий Радянський Союз? Чи були ці можливості у цього явища, або явище з ціма можливостями - Свободою???

По-третє. Я так розумію що говорячи о бажаних вами: можливостях, впливу на світ - України як держави, ви маєте на увазі можливості деяких країн, чи країни.
То чому ви не говорите - Свобода це коли деяка країна має можливість через своїх послів проводить "чесні", "демократичні" вибори президента та парламентів в інших країнах. Це коли деяка країна створює якийсь Союз та вирішує, кого туди пускати, а кого не пускати. Це коли деяка країна створює військовий блок та вирішує на кого нападати, а на кого ні.

Тобто іншими словами, кажучи, що свобода це є те, чого у такого явища як Україна (а хто то є такий нам треба ще відповісти) не має. Ви, зрозуміло, стверджуєте що вона відсутня, для України. При чому чи є вона взагалі у когось, зовсім не зрозуміло... натяки все...
Що є Свобода для вас, персонально?

Дивимось приведену вами статтю:
Корчинський сказав(ла):
В України, крім свободи, нічого ніколи не було.
??? Цікаво, шо він мав на увазі? Особливо по-вашому визначенню Свободи %))))
Від себе додам комент стосовно
Корчинський сказав(ла):
Ми - балбєси, на цьому треба і будувати себе.
О да, дмитро, це так, ви натуральний балбєс, раджу вам голосно додавати це на початку, наприкінці, та з невеликим інтервалом, під час, ваших виступів. Будувати легше буде себе.

Останнє редагування:
Коли ми говоримо про національну ідею, ми маємо на увазі як мінімум дві різні речі. Перша річ дуже проста: у всіх націй націо¬нальні ідеї однакові - як було б добре, якби моя нація була найкра¬щою і найсильнішою. Друге значення цього виразу: національна ідея - це те, що нація пропонує світу.

Третье значение, и, кстати, основное - национальная идея должна объединять нацию. У нас в стране или две национальных идеи (восточная и западная) или ни одной. :)

Судя по всем историческим событиям, начиная с становления Киевской Руси, Украинская идея - ныть, что все хреново; стонать от усталости, лишь бы не работать; спхивать ответственность за все на других, говоря "а почему я?" так и продолжая жить хреново.
Я патриот Украины, украинского народа, но иногда задумаешся - и становиться противно и стыдно за свою страну.
Еще Гитлер называл нас рабами! И он был прав! На богатейших чернозёмах Европпы мы - бомжи по сравнению с другими народами!!!

Мабуть offtop, але...
Назва - "чухраїнцi" (i про це ми знаємо) - постала вiд того, що нарiд
той завжди чухався...
...
Чухраїнцiв було чимало i щось понад тридцять мiльйонiв,- хоч здебiльша
вони й самi не знали, хто вони такi суть...
Як запитають було їх:
- Якої ви, лорди, нацiї?
Вони, почухавшись, одповiдають:
- Та хто й зна?! Живемо в Шенгерiєвцi. Православнi.
...
Мали чухраїнцi цiлих аж п'ять глибоко нацiональних рис. Цi риси
настiльки були для них характернi, що, коли б котрийсь iз них загубився в
мiльйоновiй юрбi собi подiбних iстот, кожний, хто хоч недовго жив серед
чухраїнцiв, вгадає:
- Це - чухраїнець.
I нiколи не помилиться...
Його (чухраїнця) постать, його рухи, вираз, сказать би, всього його
корпуса - все це так i випирає отi п'ять голiвних рис його симпатичної
вдачi.
Риси цi, як на ту старовинну термiнологiю, звалися так:
_1. Якби ж знаття?_
_2. Забув._
_3. Спiзнивсь._
_4. Якось то воно буде!_
_5. Я так i знав._
Розглянемо поодинцi всi цi п'ять характерних для чухраїнця рис...
...
_Якби ж знаття_
...
От будують чухраїнцi яку-небудь будiвлю громадську. Збудували. А вона
взяла i упала. I зразу:
- Якби ж знаття, що вона впаде, ми б її не сюди, а туди будували.
Є серед матерiалiв характерний запис, як попервах чухраїнцi свою
культуру будували. Узялися дуже ретельно... А потiм за щось завелись,
зразу за голоблi (була в них така зброя, на манiр лицарських
середньовiчних списiв) та як зчепились полемiзувати...
Полемiзували-полемiзували, аж дивляться - у всiх кров тече... Тодi
повставали й стогнуть:
- Якби ж знаття, що один одному голови попровалюємо, не бились би.
...
_Якось-то воно буде. Я так i знав._
З цiєю головною рисою тiсно з'єднанi четверта й п'ята риси в
чухраїнцiв, а саме: _"якось-то воно буде"_ та _"я так i знав"._
Коли чухраїнцi було починають якусь роботу, хоч би в якiй галузi
їхнього життя та робота виникла, i коли хто-небудь чи збоку, чи, може,
трохи прозорливiший зауважив:
- А чи так ви робите?
Чухраїнець обов'язково подумає трiшки, почухається i не швидко прокаже:
- Таї Якось-то вже буде!
I починає робити...
Коли ж побачить, що наробив, аж пальцi знати, тодi:
- Я так i знав!
- Що ви знали?
- Та що отак буде!
- Так навiщо ж ви робили?
- Якби ж знаття...
- Так ви ж кажете, що знали?
- Так я думав, що якось-то воно буде!
Один iндiйський мудрець, коли йому про це тодi розповiдали, сказав:
- Дивне якесь perpetuum mobile.
...
ПIСЛЯМОВА
Читав я оцi всi матерiали, дуже сумно хитаючи головою. Прочитавши,
замислився i зiтхнув важко, а з зiтханням тим само по собi вилетiло:
- Нiчого. Якось-то воно буде. Тьху!

(с) Посилання видалено

Останнє редагування:
Национальная идея, как всегда и у всех, будет выкристаллизовываться из противопоставлений. Мы – не такие, мы – лучше. Будет найден АНТИПОД и объявлен врагом. Например: Виноваты либо москали, либо бендеры.
Есть фраза: Если тебе не нравится собственная страна, подмети хоть бы у себя в квартире.( В этом то тебе ни москали, не бендеры точно не помешают)
Свой дом! Это всякий любит и облагораживает. И, по цепочке. Это мой дом – это моя улица – это мой город – это моя страна.
Нужно, что бы было что то личное, почему ты живешь именно здесь. И не валить на президентов и премьеров. Лично тебе до них не дотянуться. Так что это как материть дождь. Возьми зонтик, в конце концов.
ПЫ.СЫ Статья Кушнарева от 12 февраля мне понравилась

Назад
Зверху Знизу