Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Про мобілізацію суспільства , практична утопія..(БФ)

Вячеслав Р

Куратор теми
Статус: Офлайн
Повідом.: 10480
Багато разів чув, що воювати доведеться всім, але не дуже зрозуміло, як це зробити, коли йде війна технологій... Зрозуміло так само, що тих, хто воює, треба забезпечувати багатьо чим- зброєю, обслуговуванням, лікуванням, відпочинком, реабілітацією... Використав слово утопія ще й для того, щоб спробувати намалювати яким би мало бути суспільство у 2022 році, якби воно мало вже нинішній наш досвід.
Розумію, що тут багато хто шукає спосіб відволіктися від обстрілів, тривожних думок тощо, тож давайте спробуємо зробити це з користю або хоча б без посилення депресії... Тому прошу Дімокса дати мені права модерації, хоча я розумію, що зовсім без флуду тема буде не цікавою для більшості.

До речі , подібна мобілізація суспільства необхідна не тільки під час війни, а й під час епідемій, катастроф техногенних чи природних та іншого лиха..

Останнє редагування:
Зрозуміло, що тут немає професіоналів, тому немає надії на одразу послідовний, чіткий і несуперечливий виклад ідей. Нехай буде так, як виходить, аби всерйоз.

Що було не так на самому початку, 24 лютого? Виявилося, що за рідкісним винятком волонтерів, активістів більшість українців були кожен сам по собі, а начебто має бути не так. Кожен має знати своє місце на випадок війни, епідемії, масштабної аварії чи стихійного лиха. У кожному багатоквартирному будинку має бути організація з цього приводу, яка хоча б гарантує надійну інформацію про те, що відбувається і дії влади. У нас було так, що днями і тижнями нічого не було зрозуміло, є влада в місті чи ні. Зв'язку немає, сарафанне радіо навіть не використовується або якісь регулярні паперові оголошення від влади в спеціальних місцях відомих усім.

Це не докір, а як висновки з досвіду...

Останнє редагування:
Про нашу демократію. Мені здається, що вона якась занадто демократична, недолуга та безладна. Читав я що колись, що партія Порошенка майже розробила законопроект про заборону політреклами. Я так пам'ятаю що це про те, що на виборах кандидати тільки про програми повинні розмовляти, а не про те кто хороший , а хто поганий. !! Мені сподобався такий підхід.
О, та про це є в інтернеті!! Заодно перевірю , як в мене пам'ять працює..

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Славусьо! Ты когда-нибудь спишь?
Флуд. Ось читай про заборону реклами
"
Україна на сьогодні має одні з найбільш ліберальних законів щодо права кандидатів та партій на виборах розміщувати платну передвиборчу агітацію в ЗМІ та практично не містить норм щодо обмеження політичних партій в рекламуванні їхньої діяльності в аудіовізуальних засобах масової інформації поза виборчим процесом. Закон містить лише загальну норму, яка встановлює заборону будь-якого прямого або опосередкованого фінансування телерадіоорганізацій політичними партіями (
), однак відсутність спеціальних норм у законах про вибори призводить до того, що фінансові ресурси політичних партій через оплату передвиборчої агітації стають одним з основних джерел фінансування телерадіокомпаній. Для прикладу, за офіційними даними фінансових звітів партій, оприлюднених на офіційному сайті ЦВК, на останніх парламентських виборах близько 90 % (600 млн. грн.) усіх витрат виборчих фондів партій були використані саме на оплату політичної реклами на телебаченні та радіо. На президентських виборах 2014 року аналогічні витрати складали близько 70 % загалом по всіх кандидатах, а в окремих кандидатів - до 85 - 95 % витрат виборчого фонду.
Водночас, у більшості країн Західної Європи (зокрема, у Франції, Данії, Великобританії, Ірландії, Норвегії, Швейцарії, Бельгії, Мальті, Нідерландах, Німеччині та ін.) платна передвиборча агітація на телебаченні та радіо повністю заборонена. Крім того, в багатьох країнах реклама політичних партій та окремих політиків заборонена і в міжвиборчий період. Таке суворе обмеження покликане, в першу чергу, унеможливити надмірний вплив на ЗМІ та результати виборів в цілому з боку тих, хто має більші фінансові ресурси, та по-суті формування залежності політиків від їх "спонсорів".
Саме відсутність у національному законодавстві ефективних обмежень фінансових витрат кандидатів на передвиборчу агітацію в ЗМІ та зовнішню політичну рекламу призводить до порушення одного з ключових принципів виборчого процесу - рівності кандидатів, адже більш забезпечені кандидати можуть дозволити собі придбати пропорційно більше ефірного часу для агітації в ефірі, розмістити більше білбордів, і як результат - отримати ширшу підтримку суспільства, не докладаючи зусиль до змістовного роз'яснення своєї передвиборчої програми."

Нужно подумать, а що таке реклама? Дозволена законом брехня..Всі повинні знати, розуміти, що то брехня, перебільшення, але купуємо

Останнє редагування:
"Іншою проблемою, пов'язаною з відсутністю ефективних обмежень обсягів політичної реклами, є зниження інформаційного навантаження агітаційних матеріалів. Політична реклама в аудіовізуальних ЗМІ найчастіше зводиться до коротких інформаційних повідомлень, де вирішальна роль відводиться не змісту програми чи оцінці діяльності кандидатів, а влучності рекламних засобів, яскравості політичних гасел та харизми кандидатів.
Таким чином, заборона політичної реклами за рахунок партійних фондів на радіо, телебаченні та засобах зовнішньої реклами необхідна, в першу чергу, для зменшення розмірів виборчих фондів кандидатів. Це сприятиме вирівнюванню умов у проведенні передвиборчої агітації незалежно від обсягів фінансування, допоможе послабити залежність кандидатів від олігархічних груп, а також забезпечить підвищення якості агітації як такої."

"Варто зауважити, що, крім заборони платної передвиборчої агітації (політичної реклами) на телебаченні, радіо та зовнішньої політичної реклами, вдосконалення потребує регулювання передвиборчої агітації у друкованих засобах масової інформації. Оскільки друковані медіа не такі впливові, як аудіовізуальні, через що вартість реклами в них суттєво нижча, а також зважаючи на те, що преса володіє суттєво більшою редакційною свободою, у тому числі правом підтримувати певних кандидатів, і маніпулятивні можливості друкованих медіа суттєво менші, заборона платної політичної реклами кандидатів в таких ЗМІ не була би виправданою. Натомість, важливо встановити запобіжники проти прихованої передвиборчої агітації шляхом доповнення закону вимогою вказувати замовника кожного матеріалу передвиборної агітації (політичної реклами), що розміщується у пресі, та встановлення чіткої заборони розміщувати такі матеріали в інших розділах, змішуючи їх із комерційною, соціальною рекламою чи редакційними матеріалами."

!!Так є в мене пам'ять на серйозну інформацію! Sefida, це звичайно не цитати з "Собачого серця" , але не менш цінне.:ги: Я читав про цей проект статтю тогочасного голови ВРУ Парубія, а тут серед авторів(?) Ляшко, що трохи смішно, це той ще рекламіст..

В названии про всеобщую мобилизацию без флуда.
Предвыборная агитация -реклама - причём здесь мобилизация, уже непонятно...
Тут про те, чому в нас таке відношення до мобілізації, про пояснення причин..

В смысле почему все не идут добровольцами или о какой утопии пойдёт речь?
Так, не про добровольців навіть, а щоб не розбігались від ТЦК. Життя завжди було таким, що не завжди була гарантія, що помреш своєю смертю - війни, епідемії, урагани.. Це нам дуже повезло, що великої війни не було так довго. А про утопію - не дуже розраховую я , що тут ця тема отримає потужну підтримку..:рл::рл:

Думаю не в этом причина.
Причин безліч, про це далі. Якщо вистачить в мене наснаги..:збентежений:

От початок можна побачити в тому, що немає довіри до виборів влади та тих, кого вибрали. Бо на виборах відвертий цирк реклами. Хіба не так???

Так, не про добровольців навіть, а щоб не розбігались від ТЦК. Життя завжди було таким, що не завжди була гарантія, що помреш своєю смертю, війни, епідемії, урагани.. Це нам дуже повезло, що великої війни не було так довго. А про утопію - не дуже розраховую я , що тут ця тема отримає потужну підтримку..:рл::рл:
Я раньше тоже думала, что проживу жизнь без войны, читая мемуары и воспоминания на тему войн и революций...Нет, не проскочили и мы....

а що таке реклама? Дозволена законом брехня.
ну ок, объединим таки тему положением по мобилизации и рекламы.
не могу сказать за все города, но, например, Полтава завешана рекламными баннерами с призывом вступать в ряды в ВСУ как вообще, так и в конкретные подразделения, также мы видим рекламу с призывами донатить на самые разные нужды армии.
так шо, надо понимать, что это брехня? о_О
ну судя по процитированному ...

ну ок, объединим таки тему положением по мобилизации и рекламы.
не могу сказать за все города, но, например, Полтава завешана рекламными баннерами с призывом вступать в ряды в ВСУ как вообще, так и в конкретные подразделения, также мы видим рекламу с призывами донатить на самые разные нужды армии.
так шо, надо понимать, что это брехня? о_О
ну судя по процитированному ...
Ні, реклама політична - це про вибори влади. А заклик вступати до ВСУ ніякого відношення не має до виборів , це соціальна реклама. І між іншим недолуга, як мені здається, бо реклама в тому сенсі, що я писав. І дозволена законом брехня не значить зобов'язана!!

Останнє редагування:
Ні, реклама політична - це про вибори влади. А заклик вступати до ВСУ ніякого відношення не має до виборів , це соціальна реклама. І між іншим недолуга, як мені здається, бо реклама в тому сенсі, що я писав.
ну так при чём в этой теме БФ, которая строго про мобилизацию, реклама политических партий?
ты хоть сам свяжи воедино, а то первый не по теме и стал писать.
мы ж не обязаны догадываться, что у тебя в голове, что так всё связал.

Так напиши хоч два слова про те чому
Потому что реклама выборов тут не причём! Как это связать? Идти умирать на фронт или идти на выборы. Тебе с телека рассказывают, что ты должен государство защищать,а не депутатов, и не смотри даже на них!!!! А если ты не хочешь воевать за родину ,ты ухылянт . А если ты депутат и спиздил пол страны ты не корупционер. И ты не пойдёшь на фронт или в тюрьму. Причём тут реклама ?
Тут дело в другом, человек должен психологически быть уже настроен убивать, видеть много крови и тому подобное.
Я знаю двух людей ,которые пошли воевать не готовы к тому ,что можно увидеть на войне. В итоге после пару боёвок в сзч.

ну так при чём в этой теме БФ, которая строго про мобилизацию, реклама политических партий?
ты хоть сам свяжи воедино, а то первый не по теме и стал писать.
мы ж не обязаны догадываться, что у тебя в голове, что так всё связал.
Ніколи один заголовок не забезпечує розуміння всього тексту, це утопія!! Я чесно написав про мобілізацію суспільства, а не тільки мобілізацію в ЗСУ.. Але завдяки твоїй критиці я добавлю в старпост пояснення про те, що така мобілізація суспільства потрібна не тільки під час війни, а й під час епідемії, та інших стихійних лих..

Потому что реклама выборов тут не причём! Как это связать? Идти умирать на фронт или идти на выборы. Тебе с телека рассказывают, что ты должен государство защищать,а не депутатов, и не смотри даже на них!!!! А если ты не хочешь воевать за родину ,ты ухылянт . А если ты депутат и спиздил пол страны ты не корупционер. И ты не пойдёшь на фронт или в тюрьму. Причём тут реклама ?
Тут дело в другом, человек должен психологически быть уже настроен убивать, видеть много крови и тому подобное.
Я знаю двух людей ,которые пошли воевать не готовы к тому ,что можно увидеть на войне. В итоге после пару боёвок в сзч.
Вірно, якраз ти написав про недовіру до влади, депутатів, тобто про результат виборів до Верховної Ради.

І хто ж повинен грамотно та коректно психологічно підготувати населення вбивати ворога , що нападає, як не правильно вибрана влада??? Тут потрібні зміни в системі освіти починаючи майже з першого класу, хоча й дуже делікатно. не факт, що депутати будуть це обіцяти в рекламі..

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу