4000 грн на місяць
  • Автор теми Автор теми expialidociouz
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 91
Про магістерки

Чи відділена у вас магістерка від бакалаврату і як саме? Студенти "переходять" на магістерку чи відбувається повноцінний конкурс? Чи може вступити на вашу магістерку студент з іншого ВНЗ?

бредовые вопросы, первый вообще FAIL... есть
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
, который примерно определяет правила приема во все ВУЗы по стране. в другой вуз вы можете поступить сдав "екзамен за фахом" и английский. если специальность магистратуры сильно отличается от бакалаврской, то придется сдавать расхождения, если не сильно, либо магистерская специальность относится к специфической категории, то сдавать расхождения не нужно. ТС, юзайте гугл:123:

Для вступників на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра на основі базової вищої освіти обов’язковим є складання вступного екзамену з іноземної мови, програма та форма проведення якого (співбесіда або екзамен) затверджується керівником вищого навчального закладу.
Виходить, що у будь-якому ВНЗ:
1. Є обов'язковий іспит з іноземної мови.
2. Цей іспит відбувається у формі співбесіди чи екзамену (закреслено) іспиту
Я правильно зрозумів?

Виходить, що у будь-якому ВНЗ:
1. Є обов'язковий іспит з іноземної мови.
2. Цей іспит відбувається у формі співбесіди чи екзамену (закреслено) іспиту
Я правильно зрозумів?

да, английский язык везде обязателен даже для тех, кто заканчивал бакалавра по опр.специализации и продолжает обучение по этому-же направлению, на этой же кафедре в этом-же вузе. короче, для всех. формат такого экзамена в каждом вузе разный. причем в одном и том-же вузе в разные годы он также зачастую разный. как в голову стукнет зав.кафу кафедры, которая будет принимать такой экзамен, так и будет. уже сейчас информация в вузах по поводу формата такого экзамена и дат проведения должна (обязана) появиться

"Іноземна мова" в документі слід читати як "англійська"? Якась невизначеність. А у всіх ВНЗ студенти вивчають англійську? Вибачте, що багато питань. Ви дуже змістовно відповідаєте.

"Іноземна мова" в документі слід читати як "англійська"? Якась невизначеність. А у всіх ВНЗ студенти вивчають англійську? Вибачте, що багато питань. Ви дуже змістовно відповідаєте.

нет. иностранный язык следует читать как иностранный язык. в абсолютном большинстве вузов Украины это английский язык. в некоторых, особенно на ин.язах можно сдавать другой (обычно нем/франц). читайте правила приема того вуза куда вы поступаете там все написано. правила приема обязательно есть на оф.сайте вуза.

П.С. тот документ по ссылке это примерное положение о правилах приема. примерное это значит что все другие должны быть похожи на него, но не идентичны

Кумедно. Тобто їм все одно, якою саме мовою володіє абітурієнт? Аби іспит провести? Цю іноземну мову, певно, в подальшому навчанні в Каразіна і не використовують?

Кумедно. Тобто їм все одно, якою саме мовою володіє абітурієнт? Аби іспит провести? Цю іноземну мову, певно, в подальшому навчанні в Каразіна і не використовують?

Вы знаете, я проучился в ХНУРЭ и за 4 года там столько было барахла, которое нигде не используется...что уж там говорить об иностранных языках, которые куда полезнее

Але ж у нас унікальне міністерство. Посудіть самі: там, де англійську використовують в навчанні, вони забороняють її тестувати при вступі, зате її роблять обов'язковою там, де її майже точно не використовуватимуть.

Але ж у нас унікальне міністерство. Посудіть самі: там, де англійську використовують в навчанні, вони забороняють її тестувати при вступі, зате її роблять обов'язковою там, де її майже точно не використовуватимуть.

с чего вы это взяли?

Бо:

У зв’язку із цим прес-служба міністерства заявляє, що при перевірці правил прийому НаУКМА встановлено окремі позиції, що суперечать Умовам прийому до вищих навчальних закладів України.

У міністерстві наголошують, що зокрема це стосується:
визначення виключно англійської мови як конкурсного предмета, єдиної з іноземних мов (що позбавляє можливості абітурієнтів, які вивчали інші іноземні мови вступати до університету державного вищого навчального закладу);

Бо:

вы уверены, что поняли смысл публикации?;) там как раз наоборот все. к тому-же там речь идет о поступлении в вуз на базе среднего образования для получения степени бакалавра,а не магистра. в плане языкового экзамена это немного разные вещи. в последнее время, кстати, в министерстве стали наблюдаться здоровые тенденции. не знаю что там говорил Табачник ранее, но как министр не так уже он и плох

Так, звичайно. Там йдеться про вступ на бакалавра. До речі, що цікаво, проти визначення єдиної англійської мови для вступу на магістерку міністерство не має нічого проти ;) Я навів цей приклад, щоб показати, як щось реально використовуване можуть заборонити, при цьому вводячи вимогу іспиту з іноземної мови там, де її в навчанні не використовують.

У міністерстві наголошують, що зокрема це стосується:

визначення виключно англійської мови як конкурсного предмета, єдиної з іноземних мов (що позбавляє можливості абітурієнтів, які вивчали інші іноземні мови вступати до університету державного вищого навчального закладу);
та как раз наоборот має. Вы же сами привели цитату, где написано что МО нашло нарушения в могилянке. если нашло нарушения, значит против?

Це неправда:-) Хоча в публікації цього нема, але ви можете пересвідчитися на сайті. Іспити на магістерку були і будуть тільки з англійської (за винятком однієї німецькомовної програми), і міністерство тут жодних обмежень не встановлювало (і "порушень" не знаходило). Натомість іспит з англійської для бакалаврів, який проводили з 1992 року і на базі якого міністерство ж розробляло ЗНО, вони ліквідували. Міністерству в цьому випадку йшлося зовсім не про дотримання єдиних стандартів, але це предмет окремої дискусії.

ну о чем там речь шла в министерстве я не знаю, у меня там никаких личных источников нет)))) я лишь констатирую факт, что сейчас вопрос выбора языка остается за вузом

Так звичайно. Хоча, як на мене, вимоги у такому формулюванні є серйозним обмеженням свободи університетів, адже по перше, міністерство, а не ВНЗ визначило, які саме іспити потрібні. По друге, воно зобов'язало ВНЗ їх проводити. Це не дозволяє, скажімо, приймати результати TOEFL чи IELTS, адже ВНЗ згідно з положенням зобов'язаний проводити іспит (навіть за наявності спеціалізованих кваліфікованіших інституцій з об'єктивнішим результатом, які ці тести проводять).

Назад
Зверху Знизу