Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Про любовь

• Автор теми Автор теми Гаити
  • Дата створення Дата створення
У меня траур :(
Ебан..е цыгане... в рамках реиновации/реконструкции инфраструктуры и дорог - спилили к х.ям все деревья. Так что не будет больше у нас наших добрых соседей - семьи гогуток с детками :( :( :(
***ха - ну все прямо как у нас. Я всегда говорил - болгары как были 16-й республикой Советского Союза, так в душе такими и остались.

1722603150050.png

1722603169554.png

Ну и чуток по теме ;)

1722604569414.webp

Останнє редагування:
Бедные гогудки летают над нашим балконом, смотрят на свой порушенный дом. :( Много лет рядом с нами жили, сейчас пытаются поселиться на соседский кондиционере.

Мы купили для Мими щеточку с холодным паром. Она просто балдеет ей вычесываться. Вот спит со своей любимой щеточкой.

IMG-2cc4b4b4f0f17b1aecb3a435d13f5ff1-V.webp

На озерних тропах Атанасовського озера зустріла пташеня. Він з переляку впав у воду, хотіла йому допомогти, але він сам виліз і побіг по тропі вперед)) Літати не вміє, але бігає добре. Не зразу зрозуміла, що це пташеня шпака.

1722871243995.png

Вперше побачила в Болгарії пташку Ремез звичайний. Побачила на Атанасовському озері, ото вчора за неї в таку спеку півдня просиділа в очеретах))
Населяє заплавні листяні ліси, береги повільних річок, водосховища, ****** з заростями верб, очерету, з порослю берези та вільхи. Відомі випадки гніздування в антропогенних ландшафтах — на зарослих берегах меліоративних каналів та заболочених кар'єрів.
"Гніздо ремез будує у вигляді рукавички з бічним входом у вигляді трубки. Гніздо будують разом самиця та самець з пуху тополі та очерету. На будівництво загалом витрачається близько 3-4 тижнів. Повну кладку із 6-8 білих яєць насиджує тільки самка, протягом 13-14 діб. Пташенята залишаються в гнізді 2-3 тижні. Після вильоту з гнізда пташенята тримаються з самкою 1-2 тижні, а потім виводок розпадається, формуються зграйки і починаються кочівлі."

1722871348469.webp
1722871360511.webp

Кулік-довгоніг чорнокрилий. Матуся ще наглядає за малюками, які встали на крило. Атанасовське озеро, Бургас 03.08.2024

1722871686198.webp

На Атанасовському озері зараз можно спостерігати велику популяцію Чоботарь синьоногий або Шилодзьобка або бг Саблеклюн.

1722871408034.webp

1722871430133.webp
1722871451447.webp

Это гениально ящитаю ;) О девушках от принцесс Диснея.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Рубрика "Это интересно".

1724007491636.webp

Эдуард Казарян с Армении
🇦🇲
изготовил точную копию инструмента А. Страдивари: миниатюрная скрипка имела длину четверть миллиметра и весила 0,003 грамма, при этом она, как и настоящая, состояла из 56 деталей разных пород дерева и размещалась в ушке.

В понеділок, 19 серпня, маєте нагоду побачити унікальне астрономічне явище — Блакитний супермісяць. Сьогодні відбудеться рідкісне поєднання трьох астрологічних феноменів: серпневий повний місяць, що також відомий як "Осетровий місяць" збігається з днем, коли місяць досягає своєї найближчої точки до Землі, а також з третім повним Місяцем цього літа, що надає йому статусу першого "блакитного супермісяця" 2024 року.
Чому цей повний Місяць називають Осетровим і блакитним?
Блакитний Місяць Осетровим назвали американські індіанці, адже саме в серпні найкращий час ловити осетрів, які населяють Великі озера та інші водойми у США. Окрім цього, повня цього місяця також є супермісяцем. Це явище виникає через те, що місячна орбіта Місяця навколо Землі не є ідеальним колом. Щомісяця Місяць досягає своєї найближчої точки до Землі, відомої як перигей. Коли перигей збігається з повним місяцем, настає супермісяць.
Однак цього року він також є «блакитним» через доволі рідкісне астрономічне явище. Існують два типи блакитних місяців: місячний блакитний місяць, коли два повних місяці припадають на один календарний місяць, і сезонний блакитний місяць, який є третім із чотирьох повних місяців в одному астрономічному сезоні. У серпні цього року блакитний Місяць є сезонним, оскільки це третій повний Місяць із чотирьох повнів у цьому сезоні. Блакитні Місяці трапляються нечасто — приблизно раз на два-три роки. Востаннє це астрологічне явище було зафіксовано у жовтні 2020 року, а наступний блакитний місяць очікується в травні 2027 року.
Середня відстань між Землею та Місяцем становить 384 400 км, але через еліптичну форму орбіти супутника ця відстань варіюється протягом року. Чим ближче Місяць підходить до Землі, тим більше і яскравіше він виглядає. Під час супермісяця його розмір збільшується на 7%, а яскравість – на 16% порівняно зі звичайним повним Місяцем.

1724098149180.webp

1724099281090.webp

В понеділок, 19 серпня, маєте нагоду побачити унікальне астрономічне явище — Блакитний супермісяць. Сьогодні відбудеться рідкісне поєднання трьох астрологічних феноменів: серпневий повний місяць, що також відомий як "Осетровий місяць" збігається з днем, коли місяць досягає своєї найближчої точки до Землі, а також з третім повним Місяцем цього літа, що надає йому статусу першого "блакитного супермісяця" 2024 року.
Чому цей повний Місяць називають Осетровим і блакитним?
Блакитний Місяць Осетровим назвали американські індіанці, адже саме в серпні найкращий час ловити осетрів, які населяють Великі озера та інші водойми у США. Окрім цього, повня цього місяця також є супермісяцем. Це явище виникає через те, що місячна орбіта Місяця навколо Землі не є ідеальним колом. Щомісяця Місяць досягає своєї найближчої точки до Землі, відомої як перигей. Коли перигей збігається з повним місяцем, настає супермісяць.
Однак цього року він також є «блакитним» через доволі рідкісне астрономічне явище. Існують два типи блакитних місяців: місячний блакитний місяць, коли два повних місяці припадають на один календарний місяць, і сезонний блакитний місяць, який є третім із чотирьох повних місяців в одному астрономічному сезоні. У серпні цього року блакитний Місяць є сезонним, оскільки це третій повний Місяць із чотирьох повнів у цьому сезоні. Блакитні Місяці трапляються нечасто — приблизно раз на два-три роки. Востаннє це астрологічне явище було зафіксовано у жовтні 2020 року, а наступний блакитний місяць очікується в травні 2027 року.
Середня відстань між Землею та Місяцем становить 384 400 км, але через еліптичну форму орбіти супутника ця відстань варіюється протягом року. Чим ближче Місяць підходить до Землі, тим більше і яскравіше він виглядає. Під час супермісяця його розмір збільшується на 7%, а яскравість – на 16% порівняно зі звичайним повним Місяцем.

1724098149180.webp

1724099281090.webp
Ждала именно от вас это.

Интересно, почему все кошки периодически меняют любимое место лежанки? Казалось бы, нашла себе самое удобное, ну и сиди всегда там, но нет - хочется разнообразия.
В прошлом году Мими на своём дереве всегда лезла на самый верх. В этом - туда ей вообще не интересно, все время забирается на гамачок.

IMG-2531d1b72f579aed7b9642aaa2f88817-V.webp

Бесподобные одностишья Ольги Арефьевой
1724434516808.webp

Я не сдурела. Я вообще такая.
*
Чего стесняешься? Ведь голая-то — я!
*
Чем хуже голос, тем короче юбка…
*
Люблю вас. Просто в очень редкой форме.
*
Любить Вас с Вами легче, чем без Вас…
*
Лежать, молчать! А то я растеряюсь…
*
И ты любви покорен? Это возраст…
*
Опять мы так бездарно артистичны…
*
Забыла. Мы чего уединились?
*
Я гений. Парадоксы — лишь прикрытье…
*
Как утомляет симулировать нормальность…
*
Приятно в голых фактах быть одетой.
*
Вы снились мне! Не смейте отпираться!
*
Ты смотришься на фоне идиотов.
*
Любимых и родных не выбирают…
*
Он даже сушки ест ножом и вилкой!
*
Мы — глубоко поверхностные люди!
*
Вам всем бы памятник! А то вас не упомнишь…
*
Противный, но в хорошем смысле слова…
*
Нормальность в этом мире неуместна.
*
Два звонаря на колокольнях: Созвонимся!
*
Со мною — ей? Ну, это не измена.
*
Не жертвуйте собой, когда не просят!
*
Чего хочу, то и не буду делать!
*
О, не мешайте мне побыть несчастной!
*
Уйди, я одинока не настолько!
*
Купил ты не того. И СЛИШКОМ МАЛО!!!
*
Как трудно делать вид, что мы знакомы…
*
Я всё могу — тогда, когда не надо.
*
Куда вы выходили из себя?

У визначника змій немає варіантів... Зустріла біля Атанасівського озера, не боїться і не поступилася, щоби я пройшла, чекала поки я її обійду... Ага , не на ту нарвалася, спершу фотосесія, а потім вже кусайся собі)) Думаю степна гадюка.

1724610578793.webp

1724610584067.webp

Щиглик. Бургас, біля Бургаске озеро.
Назва роду щигликів походить від латинської назви чортополоху. Ім'я було вибране невипадково, оскільки улюблена їжа щиглика - насіння саме цієї рослини. З червня по березень птах годується переважно насінням чортополоху. Щиглики належать до нечисленної групи птахів, здатних притримувати їжу ногами. Довгим і гострим дзьобом щиглик витягує насіння з недоступних іншим птахам складних суцвіть. Жорсткі пір'їни захищають голову птаха від уколів колючок чортополоху.

1724697521536.webp

На Атанасовському озері зараз можно спостерігати велику популяцію Чоботарь синьоногий або Шилодзьобка або бг Саблеклюн.
Я в детстве выписывал "Юный Натуралист".
Чем-то даже атмосферно сейчас видеть фото и подписи.
Спасибо.

Назад
Зверху Знизу