Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Пришел иск от Жилкомсервиса - будем воевать! БФ

🟢 13:16 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
  • 🟢 13:16 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
И чем больше сумма долга, тем охотнее согласятся ( лично я так бы поступила).
Сумма долга особо и не вырастет, из-за исковой давности.
Кстати, всех с Новым годом и трехлетием с основания Жилкомсервиса!

• 🟢 13:16 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
У меня сумму долга ЖКС увеличил: они подавали иск еще в начале года 2009 и сумма задолженности была за 2 года, добавили еще 9 месяцев.
Я ,в принципе,и оплатить то не против часть услуг - лифт(когда работал), вывоз мусора и освещение мест общего пользования, за остальные услуги платить не хочу.
В первую очередь не хочу платить за содержание труб (водопровод и канализация).
Недавно в одной квартире тек стояк, так перекрыли горячую воду во всем доме на 4 дня, а ведь можно было перекрыть только этот стояк - вентиль там есть но он не работает. И вообще не понимаю, почему я должен платить за содержание труб, я хочу оплачивать только воду. А то за одну услугу берут 2 раза. Причем за воду и водоотведение мы платим за кубометры воды, а за содержание труб с квадратного метра жилплощади - где логика???

Причем за воду и водоотведение мы платим за кубометры воды, а за содержание труб с квадратного метра жилплощади - где логика???

Вот это сюжет для скандала по тарифам!!!!!
Нарочно я такого аргумента не придумал.
Спасибо за готовую гранату!
Как же это я раньше не догадывался, что износ труб зависит от площади прикрепленного к трубе помещения. Попрошу юриста ЖКС разьяснить задачку из сопромата..

Останнє редагування:
Вот это сюжет для скандала по тарифам!!!!!
Нарочно я такого аргумента не придумал.
Спасибо за готовую гранату!
Как же это я раньше не догадывался, что износ труб зависит от площади прикрепленного к трубе помещения. Попрошу юриста ЖКС разьяснить задачку из сопромата..

Ну раз понравилось, то ловите еще.
Почему за лифт и вывоз мусора с нас берут с кв.метра жилплощади, а не по количеству проживаемых в квартире людей. Ведь очевидно что 3 человека из 1 -комнатной квартиры и поездок на лифте совершат больше и мурора от них будет поболе , чем от 1-го человека из 3-х комнатной.
Просто ЖКС удобней так считать, ведь число жильцов может и поменяться, а кв. метры они постоянны.

Почему за лифт и вывоз мусора с нас берут с кв.метра жилплощади, а не по количеству проживаемых в квартире людей. Ведь очевидно что 3 человека из 1 -комнатной квартиры и поездок на лифте совершат больше и мурора от них будет поболе , чем от 1-го человека из 3-х комнатной.

По данному пункту у меня ва-а-аще анекдот:
Второй этаж. Лифт лет десять назад заблокирован на вызов и остановку на втором этаже.
В счетах - полный ажур: плати за квадратный метр. Как в истории с нищим, чайханщиком, и Ходжой Насреддином - я слышал как ездит их лифт, пусть понюхают, как пахнут мои деньги.
Так что, всем жертвам обдираловки совет: поищите в своих счетах "услуги", которые вы ФИЗИЧЕСКИ не могли получить!

Останнє редагування:
Всем привет и с наступающим!!!
apella, как прошло заседание?

Сегодня попросила мужа какинуть в канцелярию 2 ходатайства и ознакомиться, наконец-то с делом. Муж нафоткал кучу договоров. Постепенно планирую их сдесь выложить, если вам всем интересно.

Заглянула в "конкурирующую" ветку на Первом Юридическом и обнаружила тексты решений апеляционных судов. Почти расстроилась. Все желающие могут ознакомиться тут
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

дякую за надане посилання.
Дійсно, невесело стало. Бачу дирки в наших спробах захиститися.
Єдине, на що бачу можливість спиратися в суді: ЖКС не має з нами договору управителя чи балансоутримувача.

Для тех, кому интересно. Вчера состоялось еще одно заседание Киевского районного суда по иску Жилкомсервиса к гражданину З. (судья Попрас В.А.). Также, как и в случае, описанном в "Пятнице", было заявлено, что исковое заявление ЖКС не соответствует п.6 ч.1 ст.119 ГПК Украины (ниже - текст ходатайства)

КЛОПОТАННЯ

Відповідно до п. 6 ч.2 ст.119 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування.
Як випливає з тексту позовної заяви КП "Жилкомсервіс", позивач обґрунтовує свої вимоги такими обставинами:
- що позивач нібито надає відповідачу якісь (незрозуміло, які) комунальні послуги,
- що відповідач нібито отримує ці послуги.
Але жодних посилань на докази, якими доводяться ці обставини, позовна заява не містить.
Також відсутні посилання на докази при викладенні інших обставин, зокрема:
- докази того, що позивач є Управителем будинку, в якому мешкає відповідач,
- докази того, що "про наявність заборгованості Відповідач щомісяця повідомляється шляхом вручення йому письмового розрахунку наданих послуг, їх вартості та суми заборгованості (квитанції)".
Отже, як виявляється, провадження відкрито за позовною заявою, яка не відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України.
Відповідно до п.8 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, та не було сплачено судовий збір чи не було оплачено витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк.
Ураховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 27, 119, 121, 207 ЦПК України, прошу суд:
1) Відкласти судове засідання.
2) Зобов'язати позивача усунути недоліки позовної заяви, а саме – доповнити позовну заяву посиланнями на докази, які підтверджують кожну обставину, на яку посилається позивач..
3) Забезпечити надсилання на справжню адресу відповідача копії уточненої позовної заяви та доданих документів.

Несмотря на то, что ЖКС предоставил суду некий дополнительный пакет документов (весьма любопытный, причем содержащий множество нестыковок), суд постановил:
иск КП "Жилкомсервис" оставить без движения, дать срок до 22.01.2010 на исправление недостатков, а именно - отредактировать исковое заявление таким образом, чтобы в нем содержались ссылки на доказательства по каждому обстоятельству, на которое ссылается Жилкомсервис.

заседание отложили на 10 февраля, но судья успела принять мое ходатайтсво:
КЛОПОТАННЯ ВІДПОВІДАЧА

У зв’язку з тим, що позивач не надав доказів, що підтверджують викладені у позовній заяві обставини, відповідач, керуючись ст. ст.27, 57-60, 64, 130-132 ЦПК України, просить суд витребувати у позивача наступні документи:
1. Докладний розрахунок частки Відповідача як власника квартири у витратах на утримання будинку №1-Б та прибудинкової теріторії по вулиці ххххххх
2. Документи, що підтверджують фактичні витрати на утримання будинку № та прибудинкової теріторії по вулиці ххххх за період з 01 січня 2007 року по жовтень 2009 року.
3. Документи, що підтверджують факт отримання Відповідачем послуг, за які Позивач вимагає оплату.
Зазначені документи необхідні для визначення достовірності розрахунків та наведених в них посилань на тарифи та об’єми нібито наданих послуг.
Не знаю как они докажут пункт 3, но возражений от юриста ЖКС не было. А вообще новый судья и все по новой. Но мне лично судья, которая ведет дело сейчас нравится больше, все как-то более обстоятельно проводится. Но это только мое личное мнение, не особо подкрепленное фактами, так взгляд со стороны.
К примеру, когда истец стала предъявлять ей документы, судья сразу порпосила предоставить копии для ответчика, предидущий судья на подобные вещи внимания не обращал.

Останнє редагування:
apella!
Ну, как говорится - мелочь, но приятно ( в том смысле, что новая судья хоть видимость правильности поведения создает). Будем ждать.....

Договір з обслуговування димових та вентиляційних каналів, прибирання підвалів, технічних поверхнів і покрівель житлових будинків.

Вкладення

• IMG_0290а.jpg
    IMG_0290а.jpg
    229.1 КБ · Перегляди: 108
  • IMG_0289а.jpg
    IMG_0289а.jpg
    229.9 КБ · Перегляди: 138
  • IMG_0291а.jpg
    IMG_0291а.jpg
    224.1 КБ · Перегляди: 103
  • IMG_0292а.jpg
    IMG_0292а.jpg
    216.3 КБ · Перегляди: 103
  • IMG_0293а.jpg
    IMG_0293а.jpg
    176 КБ · Перегляди: 108
  • IMG_0294а.jpg
    IMG_0294а.jpg
    182.6 КБ · Перегляди: 101
  • IMG_0295а.jpg
    IMG_0295а.jpg
    145 КБ · Перегляди: 97
  • IMG_0296а.jpg
    IMG_0296а.jpg
    169.4 КБ · Перегляди: 102
  • IMG_0297а.jpg
    IMG_0297а.jpg
    139.2 КБ · Перегляди: 89
  • IMG_0298а.jpg
    IMG_0298а.jpg
    93 КБ · Перегляди: 98
  • IMG_0299а.jpg
    IMG_0299а.jpg
    171.4 КБ · Перегляди: 111
  • IMG_0300а.jpg
    IMG_0300а.jpg
    146.3 КБ · Перегляди: 101
Останнє редагування:
Первое, что бросается в глаза:договор заключен с 5 апреля 2007 года, ЖКС выставляет счета с 1 января 2007г. Почему в счета с января по март включали данные услуги, если договора не было?
И все равно, не понятно, какое имеет отношение всевозможные договора ЖКС со сторонними организациями, если с жильцами тот же ЖКС договора не заключал.

Выкладываю для того, чтобы всем миром проанализировать и попытаться понять, почему судья решила их затребовать и как правильно на них реагировать.

Договір про надання послуг з освітлення місць загального користування у будинках місцевих рад Комінтернівського, Киівського, Московського, Орджонікідзевського, Дзержинського, Червонозаводського, Фрунзенського районів

Вкладення

• IMG_0275а.jpg
    IMG_0275а.jpg
    171.4 КБ · Перегляди: 125
  • IMG_0276а.jpg
    IMG_0276а.jpg
    200.6 КБ · Перегляди: 88
  • IMG_0277а.jpg
    IMG_0277а.jpg
    170.9 КБ · Перегляди: 100
  • IMG_0280а.jpg
    IMG_0280а.jpg
    172.9 КБ · Перегляди: 99
  • IMG_0281а.jpg
    IMG_0281а.jpg
    120.6 КБ · Перегляди: 113
  • IMG_0282а.jpg
    IMG_0282а.jpg
    118.2 КБ · Перегляди: 91
  • IMG_0283а.jpg
    IMG_0283а.jpg
    115.5 КБ · Перегляди: 90
  • IMG_0284а.jpg
    IMG_0284а.jpg
    171.2 КБ · Перегляди: 95
  • IMG_0285а.jpg
    IMG_0285а.jpg
    110.2 КБ · Перегляди: 97
Останнє редагування:
Дт Кт Содержание операции
31 92 Возврат банком излишне списанной со счёта суммы за обслуживание.
75 15 Списано разрушенное стихией капитальное строительство после начисления суммы страхового возмещения (закрытие сальдо). Ну, не провели через 79 – сократили количество записей.
30 20 Отпуск материалов на сторону за наличный расчёт.
Неопытный бухгалтер отразил такой проводкой. Ай-ай-ай, конечно. Ну, не смертельно же. И вполне реально.
64442 12 Корректировочная проводка. НМА был ошибочно оприходован вместе с НДС.
361 66 Согласен. Чистый бред. Не могу представить такую ситуацию.
471 132 Характер 47 счёта таков, что вполне позволяет эту проводку. Если для обеспечения будущих расходов и платежей приобретали ОС , туда они и амортизируются. Обратите внимание на возможные корреспонденции этого счёт по дебету со счетами второго класса согласно Инструкции №291.
105 69 Частной школе в июне месяце община подарила школьный автобус. Угу?
108 93 С Вашим «хи-хи» вполне согласен!
22 6415 Не знаю, что Вы подразумевали под 6415 (такая глубокая аналитика у каждого своя). Хотя не такой уж и бред, если вспомнить марки гербового сбора. Припустим, что Юляша стала Первым Лицом. Вот тут и могут навязать Указом Президента предприятию приобретение гербовой туалетной бумаги. Вот как раз проводочка и пригодится. .

Искренни улыбнуло :)

Господа, а какие на ваш взгляд перспективы иска о расторжении публичного договора или признании его ничтожным?

Договір про надання послуг між КВЖРЕП Комінтернівського району та КП "Жилкомсервіс"

Вкладення

• догКВЖРЕП2а.jpg
    догКВЖРЕП2а.jpg
    161.7 КБ · Перегляди: 96
  • догКВЖРЕП1а.jpg
    догКВЖРЕП1а.jpg
    178.1 КБ · Перегляди: 114
  • догКВЖРЕП3а.jpg
    догКВЖРЕП3а.jpg
    177.5 КБ · Перегляди: 95
  • додУгКВЖРЕП1а.jpg
    додУгКВЖРЕП1а.jpg
    198.4 КБ · Перегляди: 88
  • додУгКВЖРЕП2а.jpg
    додУгКВЖРЕП2а.jpg
    199.2 КБ · Перегляди: 102
Договір про надання послуг між КВЖРЕП Комінтернівського району та КП "Жилкомсервіс":
я бачу чисте перекладання обов'язків управління ЖЕКами до ЖКС. За це ми, споживачі, отримали тарифи на 10% вищими ніж було б без ЖКС. ЖКС фактично є посередником.

Згідно рішення виконокму міськ. ради так воно й є: ЖКС - це управитель.
Питання лише в одному: чи законно ЖКС є управителем наших будинків?

1) Управителем може стати лише та особа, яка отримала на це згоду власника чи балансоутримувача, про що складається договір.
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про житлово-комунальні послуги

Стаття 1. Визначення термінів

управитель - особа, яка за договором з власником чи балансоутримувачем здійснює управління будинком, спорудою,
житловим комплексом або комплексом будинків і споруд (далі - управління будинком) і забезпечує його належну експлуатацію
відповідно до закону та умов договору;

2) ЖКС є управителем комунальної власності міста згідно рішення міськради.

УКРАЇНА
ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

Від 20.12.2006 № 1186
Про визначення виконавців послуг в житловому фонді міста Харкова

...виконавчий комітет Харківської міської ради
ВИРІШИВ:
1. Визначити виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді комунальної власності територіальної громади міста Харкова:
1.1. З управління будинком, спорудою або групою будинків:
1.1.1. КП «Жилкомсервіс»
...

3) Якщо власник квартири і одночасно співвласник будинку, в якому знаходиться ця квартира, (я, наприклад) не укладав договору з ЖКС на те, що він буде моїм управителем, то залишаються варіанти, що міськрада назначила ЖКС управителем, бо вона (міськ.рада) є:
а) власником наших будинків і квартир
б) балансоутримувачем наших будинків і квартир
При цьому наш будинок знаходиться у комунальній власності міста.

Варіант а) я відкидаю, бо в мене є документ на право володіння квартирою. Отже я є і співвласником будинку (згідно рішення Конституційного суду України...не пам'ятаю номер).

4) Залишається лише варіант б) - балансоутримувач ...

З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про житлово-комунальні послуги

Стаття 1. Визначення термінів

балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) - власник
або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну
та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і
поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з
законом;

Я не укладав договору з міськрадою про передачу будинку їм на баланс.

5) тепер залишилося лише перевірити умову про відношення мого будинку до комунальної власності територіальної громади міста Харкова
в мене поки що нема аргументації положеннями Законів...але логічно, що одна і та ж квартира не може одночасно знаходитись у більше ніж одній формі власності. Якщо в мене є документ на право приватної власності, то комунальна власність відпадає.

Почитав ще раз рішення міськ. ради.
є деяка гра термінів у визначенні статусу ЖКС.
Фактично (дослівно) ЖКС є "виконавцем житлово-комунальних послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків"
І мені не зрозуміло, як це розуміти: ЖКС - виконавець, чи ЖКС - управитель.

Всі ці мої роздуми навіяли рішення судів, що показані на форумі, посилання на який надала шановна maklen трохи вище (повідомлення №456). В цих рішеннях йде гра на тому, що ЖКС - це управитель, а згідно Закону про житлово-комунальні послуги, управитель має право укладати договори зі споживачами на надання житлово-комунальних послуг, але не зобов'язаний цього робити (Стаття 25).

Останнє редагування:
Договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання житлових будинків

Вкладення

• IMG_0230а.jpg
    IMG_0230а.jpg
    193.1 КБ · Перегляди: 111
  • IMG_0231а.jpg
    IMG_0231а.jpg
    124.1 КБ · Перегляди: 102
  • IMG_0232а.jpg
    IMG_0232а.jpg
    198.5 КБ · Перегляди: 93
  • IMG_0233а.jpg
    IMG_0233а.jpg
    195.9 КБ · Перегляди: 94
  • IMG_0234а.jpg
    IMG_0234а.jpg
    184.2 КБ · Перегляди: 100
  • IMG_0235а.jpg
    IMG_0235а.jpg
    160.6 КБ · Перегляди: 98
  • IMG_0237а.jpg
    IMG_0237а.jpg
    132.5 КБ · Перегляди: 96
  • IMG_0238а.jpg
    IMG_0238а.jpg
    172.6 КБ · Перегляди: 113
  • IMG_0236а.jpg
    IMG_0236а.jpg
    175.7 КБ · Перегляди: 100
  • IMG_0239а.jpg
    IMG_0239а.jpg
    109.9 КБ · Перегляди: 103
  • IMG_0240а.jpg
    IMG_0240а.jpg
    81.5 КБ · Перегляди: 99
  • IMG_0241а.jpg
    IMG_0241а.jpg
    101.7 КБ · Перегляди: 96
  • IMG_0244а.jpg
    IMG_0244а.jpg
    154.3 КБ · Перегляди: 109
  • IMG_0245а.jpg
    IMG_0245а.jpg
    110.1 КБ · Перегляди: 96
  • IMG_0250а.jpg
    IMG_0250а.jpg
    126.5 КБ · Перегляди: 95
Останнє редагування:
Договір на надання послуг з вивезення твердих побутових та негабаритних відходів, що утворюються в будинках комунальної власності м. Харкова

Вкладення

• IMG_0286а.jpg
    IMG_0286а.jpg
    194.2 КБ · Перегляди: 125
  • IMG_0287а.jpg
    IMG_0287а.jpg
    205.5 КБ · Перегляди: 108
  • IMG_0288а.jpg
    IMG_0288а.jpg
    186.8 КБ · Перегляди: 98
ну есть договора и что из того, а услуг то не оказывалось. Ведь уборку техэтажей и подвалов они уже и сами не считают, поскольку видно замучались перерасчеты делать. А вот убрать чистку дымовентканалов видно нельзя, иначе к ним пожарники придерутся. Но каналы то они не чистят все равно.

Ч
если услуги не оказывались сторонними организациями, то это проблема ЖКС, они не имели право включать эти услуги в тарифы.

честно говоря, мне кажется, что и договора задним числом со сторонними организациями для них не проблема:(

Назад
Зверху Знизу