Тут могла бути ваша реклама

Представительство в суде

• Автор теми Автор теми Zaytar123
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 884
Представительство в суде

В каких судах имеет право представитель осуществлять интересы представляемого, на основании каких документов он осуществляет свою деятельность, и как на практике это бывает,мот кто то имеет опыт.

В каких судах имеет право представитель осуществлять интересы представляемого, на основании каких документов он осуществляет свою деятельность, и как на практике это бывает,мот кто то имеет опыт.
Доверенность, во всех судах.

В каких судах имеет право представитель осуществлять интересы представляемого,

в любых

на основании каких документов он осуществляет свою деятельность

на основании документов указанных в соответсвующем процессуальном кодексе

к примеру административное дело,доверенность заверяется нотариусом или достаточно заверить только представляемому.Да типо задачи по праву.В уголовном производстве представительство запрещено, договор только с адвокатом и только он имеет право представлять интересы.Какие полномочия у представителя,имеет л он право ознакамливаться с материалами дела на основани заявления в суд?

Стаття 58. Документи, що підтверджують повноваження представників

1. Повноваження представників, які беруть участь в адміністративному процесі на основі договору, на здійснення представництва в суді повинні бути підтверджені довіреністю. Оригінали довіреностей або засвідчені підписом судді копії з них приєднуються судом до справи.
{ Частина перша статті 58 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 }

2. Повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють. Засвідчені підписом судді копії цих документів приєднуються до справи.

3. Довіреності від імені органу, підприємства, установи, організації видаються за підписом керівника або іншої уповноваженої на те законом, положенням, статутом особи і засвідчуються печаткою цього органу, підприємства, установи, організації.

4. Довіреність фізичної особи на ведення справи в адміністративному суді посвідчується нотаріусом або посадовою особою, якій відповідно до закону надано право посвідчувати довіреності.
{ Частина четверта статті 58 в редакції Закону N 4054-VI ( 4054-17 ) від 17.11.2011 }

5. Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватися ордером, дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги, або договором про надання правової допомоги. До ордера обов'язково додається витяг із договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін.
{ Частина п'ята статті 58 із змінами, внесеними згідно із Законами N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010, N 5076-VI ( 5076-17 ) від 05.07.2012 }

6. Довіреності або інші документи, які підтверджують повноваження представника і були посвідчені в інших державах, повинні бути легалізовані в установленому законодавством порядку, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

к примеру административное дело,доверенность заверяется нотариусом или достаточно заверить только представляемому.Да типо задачи по праву.В уголовном производстве представительство запрещено, договор только с адвокатом и только он имеет право представлять интересы.Какие полномочия у представителя,имеет л он право ознакамливаться с материалами дела на основани заявления в суд?

Почему? В уголовном представительство на основании доверенности тоже разрешено, например, если потерпевший юридическое лицо. По "старому" УПК представителем потерпевшего по доверенности могло быть любое физлицо - не адвокат.

подскажите пожалуйста,хочу защитить друга в гражданском суде, в одном из вопросов я очень хорошо разбираюсь.как мне действовать что бы я мог вместо него в суде выступить,пожалуйста по подробнее,очень нужно

подскажите пожалуйста,хочу защитить друга в гражданском суде, в одном из вопросов я очень хорошо разбираюсь.как мне действовать что бы я мог вместо него в суде выступить,пожалуйста по подробнее,очень нужно

Вы определитесь.. какой процесс у Вас....

в гражданском процессе гражданский процессуальный кодекс

Стаття 42. Документи, що посвідчують повноваження представників

1. Повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами:

1) довіреністю фізичної особи;

2) довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника;

3) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна.

2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання.

Довіреність фізичної особи, яка є суб'єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, за зверненням якої прийнято рішення про надання такої допомоги, може бути посвідчена посадовою особою органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

3. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом посадової особи, уповноваженої на це законом, статутом або положенням, з прикладенням печатки юридичної особи.

4. Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватись ордером, дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги, або договором. До ордера обов'язково додається витяг із договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору.

5. Оригінали документів, зазначених у цій статті, або копії з них, посвідчені суддею, приєднуються до справи.

спасибо всем кто отвечает.к примеру мы заверили доверенность у нотариуса, имею ли я право ознакамливаться на ее основании с материалами дела в суде по заявлению, и какая доверенность должна быть что бы я мог вести дело к примеру если будет не одно судебное заседание?

спасибо всем кто отвечает.к примеру мы заверили доверенность у нотариуса, имею ли я право ознакамливаться на ее основании с материалами дела в суде по заявлению, и какая доверенность должна быть что бы я мог вести дело к примеру если будет не одно судебное заседание?

Приходите к нотариусу и говорите - нужна доверенность для представительства в суде по гражданскому делу. Потом с доверенностью и заявлением об ознакомлении с материалами дела в суд.

приблизительно с таким текстом:

".... цією довіреністю уповноважує:

бути моїм представником в усіх органах влади та управління, інших установах та організаціях, незалежно від підпорядкування, форм власності та галузевої належності, органах нотаріату, в КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації", в органах прокуратури та правоохоронних органах, в органах місцевого самоврядування, органах Державної виконавчої служби України, в судах всіх інстанцій,
вести мої справи в усіх судових установах за всіма питаннями, з усіма правами, наданими законом позивачеві, відповідачеві, третім особам, в тому числі з правом повної або часткової відмови від позовних вимог, визнання позову, зміни предмета та/або підстав позову, укладання мирової угоди, оскарження рішень суду, пред'явлення виконавчого листа до виконання, з правом подання від мого імені необхідних документів, заяв, позовів, скарг, клопотань, одержання судових рішень, дозволів, актів, довідок та інше, одержувати будь – які документи від громадян та юридичних осіб, пов’язаних з виконанням цієї довіреності.
Для цього надаю йому право: посвідчувати копії документів, надавати та одержувати необхідні довідки та документи, в тому числі рішення суду, виконавчий лист, подавати від мого імені різного роду документи, заяви, скарги, клопотання, претензій, позовні заяви, апеляційні та касаційні скарги, вести від мого імені переговори та попередньо узгоджувати всі процедурні питання, представляти докази, приймати участь у судових засіданнях, заявляти відводи, подавати скарги на дії осіб, які проводять дізнання, слідчого, прокурора та суду."

имеете. доверенность делается стандартная, она все это позволяет.

к примеру административное дело,доверенность заверяется нотариусом или достаточно заверить только представляемому.Да типо задачи по правууголовном производстве представительство запрещено
,хочу защитить друга в гражданском суде
Гм... Странно как-то...

Как Вы собираетесь защищать своего друга в суде - если Вы не знаете элементарных вещей ? Это как сесть в истребитель с пилотом - который первый раз самолет в глаза видит ))) - не завидую Вашему другу )))

Как Вы собираетесь защищать своего друга в суде - если Вы не знаете элементарных вещей ? Это как сесть в истребитель с пилотом - который первый раз самолет в глаза видит ))) - не завидую Вашему другу )))
Немного жестковато, но в целом так. Процедурное право ЦПК (регламентирует вопрос) -один из инструментов,и далеко не последний. Процедуры строго регламентированы, и их незнание или неумение им пользоваться существенно усложняет ведение дела, примеры выдумывать не надо- трудно вести дело не зная как войти в дело, как ознакомиться с материалами и сформировать позицию, разъяснить представляемому и понять для себя когда в процессе и что можно делать, задавать вопросы или давать пояснения, чем отличается статус например свидетеля и стороны, и пр. а заявление о защите в гражданском суде... Защита возможна лишь в уголовном провадженни, в гражданском-представительство по договору, по доверенности, судья быстро поймет квалификацию, и максимально усложнит участие даже не напрягаясь. Такие ошибки чреваты даже для адвокатов ... "В адвокатском искусстве… столь многое зависит от «игры», что неопытный человек может сбросить лучшие карты и потом удивляться, как мог проиграть." Р.Гаррис

Назад
Зверху Знизу