Порядок, розмір та строки сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2016 році

Это удостоверение члена выборного органа адвокатского самоуправления.
Адвокатские делает Киев. Полностью.
Скоро будут.

скоро...Если по человечески, то не надо было обещать в конце 2012, начала 2013 года.

До уваги адвокатів, бажючим отримати посвідчення!


Шановні колеги!


Всім, хто подав документи, необхідні для отримання посвідчення адвоката та станом на сьогодняшній день, не сплатили щорічний внесок адвоката на реалізацію адвокатського самоврядування за 14 днів 2012 року, 2013 рік, 2014 рік- велике прохання сплатити зазначений внесок строго до 5-го серпня 2014 року!
В іншому разі відповідні матеріали будуть направлені до КДКА Харківської областідля вирішення питання про накладання дисциплінарного стягнення і посвідчення цим адвокатам видаватись не будуть.
Копії квитанцій про сплату щорічних внесків просимо негайно приносити до Ради адвокатів Харківської області, або надсилати в електронному вигляді на адресу керуючої справами Ради адвокатів Харківської обзитиласті Таран Катерини Сергіївни: Katerinka.taran@****** За всіма вищезазначеними питаннями звертатися за телефоном 095 771 14 74
 
Уважаемые адвокаты! У кого в практике было привлечение к админ.ответственности?

ПРОГРАМА
Семінару «Адвокат і адвокатура: гарантії та відповідальність»​

Організатори заходу: Рада адвокатів Харківської області, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України»

Дата та час проведення: 23 жовтня 2014, 16:00 – 18:00
Місце проведення: Актова зала Академії управління при Президентові України
Тема: Адвокат і адвокатура: гарантії та відповідальність
Запланована кількість учасників: 250
Дані щодо платності участі: Безплатно

Відсоток, участі адвокатів на безкоштовній основі: 100 відсотків
Методика та НТЗ що застосовується: послідовне викладення матеріалу доповідачами, з обговоренням проблемних питань. Представлення та показ презентацій. Під час заходу будуть застосовуватись роздруковані матеріали та презентації доповідачів в PowerPoint.
15:30 – 16:00
Реєстрація.
16:00 – 16:30
Експерт Хряпинська С.С.
Тема доповіді: Підстави та порядок складання протоколів про адміністративне правопорушення, передбачені ст.212-3 КУпАП (неправомірна відмова про надання інформації на адвокатський запит)
16:30 – 16:40
Запитання та дискусія
16:40 – 17:10
Експерт Шевердін М.М.
Тема доповіді: Дисциплінарна відповідальність адвоката – один з елементів статусу адвоката як спеціаліста в галузі права
17:10 – 17:20
Запитання та дискусія
17:20 – 17:50
Експерт Дроздов О.М.
Тема доповіді: Практика ЄСПЛ із захисту прав адвокатів
17:50 – 18:00
Запитання та дискусія

Доповідачі:
1) Хряпинська Світлана Степанівна, член Ради адвокатів Харківської області. Загальний стаж роботи 37 років. З 1976 по 1982р. працювала в Харківському юридичному інституті ім. Ф.Е. Дзержинського. В 1982 році була розподілена в Харківську обласну колегію адвокатів. З серпня 1982 року по лютий 1983 — стажист адвоката. З лютого 1983 року займається адвокатською діяльністю, член Харківської обласної колегії адвокатів. На даний час завідуюча АТ «Юридична консультація Московського району м. Харкова». Спеціалізується в області сімейного та цивільного законодавства, має досвід роботи в галузі господарського, адміністративного та кримінального права. Приймала участь у резонансних справах. Має виправдовувальні вироки. Неодноразово нагороджувалася Грамотами Харківської обласної ради, Подяками Харківського міського голови, Почесними грамотами Харківської обласної колегії адвокатів та нагороджувалася Дипломом Спілки адвокатів України в номінації "За кращий захист".
2) Шевердін Максим Михайлович, к.ю.н., член дисциплінарної палати КДКА Харківської області, член Асоціації правників України. Практикує право з 2002 року. З 2004 року займається адвокатською діяльністю. У квітні 2011 року увійшов до складу партнерів ЮФ «Кібенко, Оніка і партнери». Спеціалізація - захист у кримінальних справах, судова практика (цивільний, адміністративний, господарський процес). Є доцентом національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Активно брав участь в роботі адвокатської спільноти Харківщини, входив до складу організаторів та доповідачів заходів, що проводилися Асоціацією правників України: ІІ Східноукраїнський юридичний форум, Круглий стіл "Розвиток медичного права в Україні: колізійні питання сурогатного материнства" , ІІІ Західноукраїнський юридичний форум, Спільний Круглий стіл Комітету з цивільного, сімейного та спадкового права та Відділення АПУ в Харківській області «Актуальні питання цивільного права: особливості правового регулювання спадщини та судова практика визнання батьківства», III Східноукраїнський юридичний форум, тощо. Є автором наукових праць.
3) Дроздов Олександр Михайлович, к.ю.н., секретар ради адвокатів Харківської області, голова Науково — консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України. Автор понад 70 наукових робіт з питань кримінального процесу, опублікованих, зокрема, в журналах «Вісник Верховного Суду України», «Бюлетень Міністерства юстиції України», «Адвокат», «Вісник прокуратури», «Юридичний вісник України», «Юридичний журнал»,«Право України», а також більше 150 публікацій у ЗМІ. Автор та телеведучий програми «Поради адвоката» на «7-му каналі» (близько 120 програм), постійний ведучий рубрики з правових питань в газеті Харківської міськради «Харківські Вісті», учасник всеукраїнських та міжнародних наукових конференцій, частий гість харківських
 
Так, тут опять собрание адвокатов неожиданно. Обратите внимание:

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Срочно (в течение месяца, как это предусмотрено в Законе "О прокуратуре") нужно избрать представителя адвокатуры в постоянно действующем органе - КДК прокуратуры - поэтому и съезд.
Вместо Резникова нужно избрать представителя в Вищу Раду юстиції
Кроме того, вместо С. Веприцкого нужно избрать представителя в Раду адвокатов Украины.

Коллеги! Если кто-то не заплатил ежегодный взнос, пожалуйста, сделайте это.
Или в Раде решите вопрос, чтобы в отношении Вас не инициировали вопрос
о привлечении к дисответственности.
Кто не заплатит - будет "привлечен" в соответствии с Положением.
А там, с учетом периода просрочки, наказание одно: приостановление адв. деят-ти.
 
Срочно (в течение месяца, как это предусмотрено в Законе "О прокуратуре") нужно избрать представителя адвокатуры в постоянно действующем органе - КДК прокуратуры - поэтому и съезд.
Вместо Резникова нужно избрать представителя в Вищу Раду юстиції
Кроме того, вместо С. Веприцкого нужно избрать представителя в Раду адвокатов Украины.

Коллеги! Если кто-то не заплатил ежегодный взнос, пожалуйста, сделайте это.
Или в Раде решите вопрос, чтобы в отношении Вас не инициировали вопрос
о привлечении к дисответственности.
Кто не заплатит - будет "привлечен" в соответствии с Положением.
А там, с учетом периода просрочки, наказание одно: приостановление адв. деят-ти.


У меня в районе Харьковской области три адвоката (в том числе я), никогда не ездила на съезды. Понимаю, что кто-то из них всегда представлял район. Моё присутствие ничего не изменит.
 
Внески 2015. Як сплачувати???

№ 1. Шановні адвокати Харківщини!

Рада адвокатів Харківської області оприлюднює інформацію, щодо необхідності сплати щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування

Зосереджуємо Вашу увагу, щодо необхідності провести оплату до 31січня 2015 року. В разі не своєчасної сплати Рада адвокатів Харківської області, буде вимушена ставити питання про про притягнення адвокатів, які не сплатили внески, до дисциплінарної відповідальності.

Реквізити для сплати щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування за 2015р

Реквізити для сплати :
Рада а двокатів Харківської області
Ідентифікаційний код : 38494160
Банківські реквізити : П р №26007432641200 в ПАТ « УкрСиббанк » МФО 351005
Сумма 1218,00 грн.
Призначення платежу : Щорічні внески адвоката ( П . І . Б .) на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування за 2015 р .

джерело:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


№ 2. Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 58 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (далі – Закон) розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України і є однаковим для всіх адвокатів.

На підставі абзацу 2 пункту 8 частини 7 статті 54 Закону Установчим з’їздом адвокатів України встановлені щорічні внески адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування та рекомендований розмір такого внеску не більше однієї мінімальної заробітної плати на рік станом на 1 січня поточного року, у якому такий внесок сплачується. А відповідно до рішення Ради адвокатів України № 24 від 17 грудня 2012 року розмір щорічного внеску на рікзакріплений на рівні однієї мінімальної заробітної плати.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» мінімальназаробітна платау місячному розмірі з 1 січня 2015 року складає 1218 гривень 00 копійок.

Тобто, щорічний внесок адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2015 році складає 1218 гривень 00 копійок.

Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування (нова редакція), затвердженим рішенням Ради адвокатів України від 16 лютого 2013 року № 72, із подальшими змінами та доповненнями, встановлено, що адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року двома платежами згідно наступного розподілу:
Шляхом перерахування 70% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону;
Шляхом перерахування 30% від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України.


Відповідно до вказаного Положення, щорічний внесок вважається сплаченим з моменту надходження коштів на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування. Обов’язок по сплаті щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування не вважається виконаним адвокатом, якщо його внесено не в повному розмірі (крім випадків розстрочки платежу) чи на рахунок лише одного із двох органів адвокатського самоврядування: ради адвокатів регіону чи Національної асоціації адвокатів України.

Для Вашої зручності на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску. Для цього Вам необхідно перейти за посиланням.

джерело:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
В местной Раде сказали можно платить и так и так. Как кому удобно:D Они сами потом перечислят излишки.
 
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

24 грудня 2014 року м. Київ № 826/20265/14


Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Данилишин В.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України, третя особа: Президент України Порошенко Петро Олексійович, про визнання протиправними дій відповідача та зобов'язання його вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва 22 грудня 2014 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Міністерства юстиції України (далі - відповідач), третя особа: Президент України Порошенко Петро Олексійович, про визнання протиправними дій відповідача та зобов'язання його вчинити певні дії.

Так, згідно з п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст. 106 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України, до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Згідно з пп. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру справляється судовий збір у розмірі 0,06 розміру мінімальної заробітної плати.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" з 01 січня 2014 року установлено мінімальну заробітну плату у розмірі 1218,00 грн.

Однак, у ході ознайомлення із позовною заявою та доданими до неї документами судом виявлено, що до позовної заяви додано документ про сплату судового збору не на рахунок Окружного адміністративного суду міста Києва.

Крім того, суд зазначає, що згідно зі ст. 15 КАС України, мова адміністративного судочинства визначається ст. 14 Закону України "Про засади державної мовної політики".

Відповідно до ч. 1 ст. 14 Закону України "Про засади державної мовної політики", судочинство в Україні у цивільних, господарських, адміністративних і кримінальних справах здійснюється державною мовою.

Разом з тим, позовну заяву позивачем складено російською мовою.

Згідно з ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі вище викладених норм та з'ясованих обставин суд прийшов до висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви без руху із встановленням позивачу строку для усунення виявлених недоліків шляхом надання до суду: 1) оригіналу документу про сплату судового збору у належному розмірі на рахунок Окружного адміністративного суду міста Києва за наступними платіжними реквізитами: отримувач коштів - УДКСУ у Печерському районі міста Києва, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38004897, банк отримувача - ГУ ДКСУ у місті Києві, код банку отримувача (МФО) 820019, рахунок отримувача 31218206784007, код класифікації доходів бюджету 22030001, призначення платежу "Судовий збір, за позовом __ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Окружний адміністративний суд міста Києва, код ЄДРПОУ 34414689"; 2) позовної заяви (у трьох примірниках), складеної державною мовою.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 106, 107, 108, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України, третя особа: Президент України Порошенко Петро Олексійович, про визнання протиправними дій відповідача та зобов'язання його вчинити певні дії.


Копію ухвали направити (вручити) позивачу (його уповноваженому представнику) та надати йому для усунення виявлених недоліків п'ятиденний строк із дня одержання копії ухвали, роз'яснивши, що позовна заява повертається позивачу, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.


Ухвала може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені ст.ст. 185-187 КАС України, та набирає законної сили у порядку та строки, встановлені ст. 254 КАС України.

Суддя В.М. Данилишин

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі​


22 січня 2015 року м. Київ № 826/20265/14

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Данилишин В.М., розглянувши позов ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України, третя особа: Президент України Порошенко Петро Олексійович, про визнання протиправними дій відповідача та зобов'язання його вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва 22 грудня 2014 року надійшов позов ОСОБА_1 (далі - позивач) до Міністерства юстиції України (далі - відповідач), третя особа: Президент України Порошенко Петро Олексійович, про визнання протиправними дій відповідача та зобов'язання його вчинити певні дії.

У ході ознайомлення із позовом та доданими до нього документами судом виявлено, що його подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у зв'язку з чим 24 грудня 2014 року судом прийнято ухвалу про залишення позову без руху із зазначенням недоліків, способу та строку їх усунення.

До суду 19 січня 2015 року через канцелярію від позивача надійшла письмові докази усунення недоліків позову.

У ході подальшого ознайомлення із позовом та доданими до нього документами судом виявлено, що він відповідає вимогам, встановленим ст. 106 КАС України. Позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Підстави для повернення позову чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Разом з тим, під час підготовки справи до розгляду суд прийшов до висновку про відсутність підстав для залучення до участі у справі як третю особу без самостійних вимог Президента України Порошенка Петра Олексійовича, оскільки у позові не обґрунтовано, яким чином рішення у справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки Президента України.

Необхідності проведення попереднього судового засідання немає.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 24, 69, 71, 79, 106-108, 122, 160, 165, 254 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства юстиції України про визнання протиправними дій відповідача та зобов'язання його вчинити певні дії.

2. Питання щодо залучення до участі у справі Президента України Порошенка Петра Олексійовича розглянути та вирішити після надходження від осіб, які братимуть участь у справі, додаткових письмових доказів на обґрунтування даного питання.

3. Призначити справу до судового розгляду колегією суддів під головуванням судді Данилишина В.М. у судовому засіданні, яке відбудеться 11 лютого 2015 року о 14 год. 00 хв. в Окружному адміністративному суді міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Командарма Каменєва, 8, корпус 1, зал № 37.

4. У судове засідання викликати сторін (їх уповноважених представників).

5. Запропонувати позивачу надати у судове засідання, у тому числі через уповноваженого представника: 1) власне письмове підтвердження того, що у провадженні інших судів України або органів, які у межах своєї компетенції вирішують спори, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет, з тих же підстав та не має рішень інших судів та органів з такого спору; 2) засвідчені копії наявних додаткових письмових доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовується позов (крім тих, які долучено до позову як додатки); 3) письмові пояснення із зазначенням причин неможливості надання таких доказів для сприяння у витребуванні їх судом.

6. Витребувати у відповідача та зобов'язати його надати у судове засідання через уповноваженого представника: 1) письмові заперечення проти позову (два примірники) разом із засвідченими копіями наявних письмових доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються такі заперечення (у разі заперечення проти позову); 2) засвідчені копії документів, які були або мали бути взяті відповідачем до уваги при вчиненні дій, з приводу чого подано позов (крім тих, які долучено до позову як додатки); 3) письмові пояснення із зазначенням причин неможливості надання таких доказів для сприяння у витребуванні їх судом.

7. Роз'яснити, що згідно з ч. 6 ст. 71, ч. 4 ст. 128 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, а також у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час та місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися та справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

8. Копії ухвали разом з витягом про процесуальні права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі, встановлені ст.ст. 49, 51, 53 КАС України, направити (вручити) сторонам (їх уповноваженим представникам) у порядку та спосіб, встановлені ст.ст. 33, 35, 38 КАС України, роз'яснивши, що вони мають право заявити клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідачу (його уповноваженому представнику) також направити (вручити) копії позову та доданих до нього документів.


Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту ухвалення.

Відповідно до ч. 1 ст. 255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб та підлягає виконанню на всій території України.


Суддя В.М. Данилишин
 
Назад
Зверху Знизу