Тут могла бути ваша реклама

Помогите с гарантией

• Автор теми Автор теми vitekua
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 13793
Помогите с гарантией

Купил в Фокстроте телефон. Поюзал 2 дня и он отказался работать. Суть отказа следующая: купил телефн. Поигрался им до вечера - он сел. Зарядил. 2 дня попользовался им и он опят сел. Ставлю на зарядку - белым цветом горит экран. Телефон перезагружается и все. Больше не включается. Почитал внимательно инструкцию. К ней прилагается вкладыш как вести себя в случае, если телефон не заряжается. Все проделал. Результат прежний

Взял телефон понес в магазин. Так как 14 дней не прошло решил, что надо забирать деньги. При покупке спросил продавца как телефон ведет себя. Проблем с ними не было. В ответ сказали, что не одого обращения. Когда принес и говорю, что так и так такая проблема и показываю телефон мне сходу реплика опять этот телефон!!! Уже ен весело. Привели мне человека, который отвечает за это. Я описываю ситуацию и говорю, что давайте буду я забирать деньги за него. Мне сказали, что не возможно этого сделать, т.к. он не рабочий. Я ответил, что купил у вас товар, только начал пользоваться им и тут такое. Явный брак на лицо. В 14 дневный срок я могу забрать свои деньги. Верните их. На что получил ответ, что я брежу. Тут я вспомнил про закон о защите прав потребителей. Тут же мне его принесли и ткнули в статью 9. Привожу ее. Закон кстати у них на русском языке......

Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної
якості

1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної
якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо
товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном,
кольором, розміром або з інших причин не може бути ним
використаний за призначенням.

Споживач має право на обмін товару належної якості протягом
чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі.

Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не
використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі
властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ,
виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню) з
підстав, зазначених у цій статті, затверджується Кабінетом
Міністрів України.

2. Якщо на момент обміну аналогічного товару немає у продажу,
споживач має право або придбати будь-які інші товари з наявного
асортименту з відповідним перерахуванням вартості, або розірвати
договір та одержати назад гроші у розмірі вартості повернутого
товару, або здійснити обмін товару на аналогічний при першому ж
надходженні відповідного товару в продаж. Продавець зобов'язаний у
день надходження товару в продаж повідомити про це споживача, який
вимагає обміну товару.

3. При розірванні договору купівлі-продажу розрахунки із
споживачем провадяться виходячи з вартості товару на час його
купівлі. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день
розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день
розірвання договору - в інший строк за домовленістю сторін, але не
пізніше ніж протягом семи днів.

И сказали что читайте пункт 1. Вы под него не попадаите - только гарантийный ремонт. Я сказал постой вот же написано "або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням." Я его не могу пользовать по назначению. Все как написано. Тут мне сказали, что допустим так и есть. Вот посмотрите сюда. Открыли быстренько Статью 8 и там написано, что обмен товара возможен только после проведения экспертизы в сервисном центре. Отделный обзац. Он у них прямо подчеркнут. Я сказал, что допустим. Дайте мне направление на эту экспертизу, на что мне сказали, что никакого направления нету. Идите туда там с вами разберуться.

Прийдя домой открыл закон с сайта Посилання видалено и начал прозревать. Пункта отдельно в формулировка как у них в статье 8 вообще нет!!! Понял что начинается лохотрон....

Что делать и как поступать? Может кто сталкивался с подобным? Даже если пойду в СЦ, то он фоктротовский и не значится в СЦ производителя. Насколько такая экспертиза вообще будет адекватной. Посоветуйте как себя вести. 9 дней до 14 осталось. С телефоном этим больше не хочу иметь дело. Боюсь, что другие тоже себя так поведут и только и буду гарантию делать.....

Мобила. 1100 стоила. Думаю это клиника. Не спроста ж памятка прямо в инструкцию вложена. Значит патология. Не хочу по СЦ бегать потом каждый месяц. Может кто что конкретное посоветует как действовать?

Я могу только такой привести пример - купили с мужем ДВД-плеер. В первую неделю пользования он перестал читать диски - муж позвонил в магазин, там сказали, что обменяюи или вернут деньги при заключении из сервис-центра. Принесли в сервис-центр, он падлюка работает как новый.... Короче, дали 10 грн, написали нам заключение, мы его поменяли. А Фокстрот - козлы, менять или забирать деньги любым путем однозначно!!!

Я могу только такой привести пример - купили с мужем ДВД-плеер. В первую неделю пользования он перестал читать диски - муж позвонил в магазин, там сказали, что обменяюи или вернут деньги при заключении из сервис-центра. Принесли в сервис-центр, он падлюка работает как новый.... Короче, дали 10 грн, написали нам заключение, мы его поменяли. А Фокстрот - козлы, менять или забирать деньги любым путем однозначно!!!

Да в том и прикол, что говорят идите в наш сервисный. Я чего-то не хочу в их идти :) тем более он не представлен в списке СЦ производителя! Далее как это в сарвисном должно быти оформнленно в виде заявления с датой или каким-то другим образом? Можно его проверять 2 нелели, потом сказать, что таки поломка, но уже 2 недели с покупки прошли - только ремонт.....

А ранеше был? Просто я ж написал, что закон у них на русском и отличается от того, что на сайте рады .Там про экспертизу ни слова!

Ну так распечатай новый закон, прийди и ткни носом + попроси книгу жалоб.

Ну так распечатай новый закон, прийди и ткни носом + попроси книгу жалоб.

Нет такого юридического поняти тыкать носом.... в таких случаях надо уже какие-то заявления писать... не понятно только на чье имя, что они должны содержать, как регестрироваться и в скольких экземплярах.... :)

Да в том и прикол, что говорят идите в наш сервисный. Я чего-то не хочу в их идти :) тем более он не представлен в списке СЦ производителя! Далее как это в сарвисном должно быти оформнленно в виде заявления с датой или каким-то другим образом? Можно его проверять 2 нелели, потом сказать, что таки поломка, но уже 2 недели с покупки прошли - только ремонт.....

Это типа заявления с печатью сервисного центра, а рассмотреть его должны сразу же. Никаких двух недель.

А ранеше был? Просто я ж написал, что закон у них на русском и отличается от того, что на сайте рады .Там про экспертизу ни слова!

КАКОЙ НАХ ЗАКОН НА РУССКОМ?
купи в магазине книгу с этим законом и иди к ним.
есть еще общество по защите прав потребителя....

закон на русском меня веселит до сиз пор

Вчитался в закон...

Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару
неналежної якості

1. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного
строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені
законодавством, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни;

2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку
істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця,
виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за
необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у
строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових
для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати
від продавця або виробника:

1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар
грошової суми;

2) вимагати заміни товару на такий же товар або на
аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

..................

Написано, что необходима экспертиза по требованию, только вот я не пойму кто ее от меня требует и в какой форме. Завтра таки куплю закон и пойду еще раз уже буду заяву катать на возвращение денег. Пусть отписуют и дают направление бумажное

Всё это,конечно, неприятно. Это я про покупки, которые потом отказываются работать. Но, в той статье, что вы привели идёт речь о правах потребителя в случае приобретения им товара НАДЛЕЖАЩЕГО качества. Если бы телефон работал, вы бы имели право сказать: "Не хочу его, не удовлетворяет размером и не подходит по цвету к обоям. Поменяйте на такой же, но поменьше и сиреневенького цвета." В природе такого телефона не окажется и вам обязаны будут вернуть деньги не позднее, чем 7 дней от момента расторжения договора.
К вашему случаю подходит статья о "правах потребителя в случае приобретения товара НЕНАДЛЕЖАЩЕГО кач-ва", по-моему 8-я. Если этот телефон имеет недостаток, вы можете потребовать его бесплатного устранения в разумный срок (2 недели). Если недостаток СУЩЕСТВЕННЫЙ, то имеете право
1. расторгнуть договор и забрать деньги,
2. заменить товар на аналогичный или другой марки с перерасчётом стоимости.
Определяют, какой это недостаток-просто недостаток или существенный в СЦ.
Кстати, теперь потребитель имеет не только права, но и обязанности. Там в частности говорится, что обязательно надо читать инструкцию или если всё равно неясно, как пользоваться товаром, уточнить у продавца. Т.к в случае, если вы скажете, что всё знаете и заявите "а нах надо читать инструкцию", вполне могут послать подальше, заявив, что товар испортился по вашей вине.
Кстати, если будете отдавать тел. в СЦ имеете право потребовать в письменном виде, чтобы на время ремонта вам предоставили во временное пользовние телефон аналогичной марки или сходный по параметрам. Надо только глянуть список товаров, для которых д.б установлен обменный фонд, согластно постановлению нашего доблестного каб. мина.
Удачи!

Продавець (виробник) зобов’язаний передати споживачу (покупцю) продукцію належної якості і надати документи, які підтверджують її належну якість. Виробник (виконавець) зобов’язаний забезпечити використання продукції за призначенням протягом строку її служби, передбаченого нормативним документом або встановленого ним за домовленістю із споживачем, а в разі відсутності такого строку - протягом десяти років.

Неналежна якість продукції передбачає наявність в ній недоліків.

Товари неналежної якості можна розділити на умовні три групи:

товари, які мають недоліки;
товари, які мають істотні недоліки;
фальсифіковані товари.

Істотні недоліки, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікація товару підтверджуються за необхідності висновком експертизи.

Продавець (виконавець, виробник) зобов’язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи товару (продукції), яка проводиться за рахунок продавця (виконавця, виробника).

Зауважуємо, що недоліком є будь-яка невідповідність продукції вимогам нормативно-правових актів і нормативних документів, умовам договорів або вимогам, що пред’являються до неї, а також інформації про продукцію, наданій виробником (виконавцем, продавцем).

Якщо ж, недолік робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак:

- він взагалі не може бути усунутий;

- його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів;

- він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором, то це є істотний недолік товару.

Що стосується продукції виготовленої з порушенням технології або неправомірне використання знака для товарів та послуг, чи копіюванням форми, упаковки, зовнішнього оформлення, а так само неправомірне відтворення товару іншої особи, то це фальсифікована продукція.

Отже, у разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни;

2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов’язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

Споживач має право пред’явити одну із зазначених вимог, а в разі її невиконання заявити іншу вимогу.

Слід пам’ятати, що вимоги пред’являються протягом встановленого гарантійного строку - строк, протягом якого виробник (продавець, виконавець або будь-яка третя особа) бере на себе зобов’язання про здійснення безоплатного ремонту або заміни відповідної продукції у зв’язку з введенням її в обіг.

Гарантійний строк зазначається в паспорті на продукцію або на етикетці чи в будь-якому іншому документі, що додається до продукції.

Для продукції, споживчі властивості якої можуть з часом погіршуватися і становити небезпеку для життя, здоров’я, майна споживачів і навколишнього природного середовища, встановлюється строк придатності, який зазначається на етикетках, упаковці або в інших документах, що додаються до неї при продажу, і який вважається гарантійним строком.

Строк придатності обчислюється починаючи від дати виготовлення, яка також зазначається на етикетці або в інших документах, і визначається або часом, протягом якого товар є придатним для використання, або датою, до настання якої товар є придатним для використання.

Забороняється продаж продукції (товарів), на яку не зазначено або зазначено з порушенням вимог нормативних документів строк (термін) придатності, а також строк (термін) придатності який минув.

Посилання видалено

Если заберут в ремонт и в теч. 2-х недель не отремонтируют, то это можно приравнять к существенному недостатку,-тогда уже полное ваше право забрать деньги. Нервы и время, конечно, будут потрачены, но тем не менее...

Назад
Зверху Знизу