Постійний збір на дрони FPV для ЗСУ
Закидуй дві гривні!
FPV-дрони змінюють хід війни
Змінюй хід війни!

Помогите найти

🔴 02:28 Повітряна тривога в Харків.обл.
Статус: Offline
Повідом.: 622
  • 🔴 02:28 Повітряна тривога в Харків.обл.
Помогите найти

Не могу найти лист Міністерства юстиції України до нотаріусів та бюро технічної інвентаризації № 19-32/319 від 21.02.2005 року
там о принятии наследства
В раде этого листа нету. В лиге должен быть 100%

До завтра потерпишь? гляну.

А нет такого в лиге

не гони. шо серьезно?

действительно в нете нет, а в основной базе есть?

А нету!:(

У Нотки спроси в личку. Может поможет.

А это тогда что?
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

№2–682/09

РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 грудня 2009 року Підволочиський районний суд Тернопільської області

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в смт. Підволочиськ справу за позовом ОСОБА_2 до Колодіївської сільської ради і про визнання права власності на спадкове майно, -
ВСТАНОВИВ:​
ОСОБА_2 Г звернувся до суду із позовною заявою до Колодіївської сільської ради в якій просив постановити рішення про визнання за ним права власності на житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами, що знаходиться по вулиці Затомчуки № 32 в селі Колодіївка Підволочиського району Тернопільської області та земельні частки ( паї ) у землі, які перебуває у колективній власності колективного сільськогосподарського підприємства ім. Ю. Гагаріна .

Так як він являється єдиним спадкоємцем після смерті батьків і брата, вирішив узаконити свої спадкові права, однак, у зв”язку з відсутністю документів про право власності на будинковолодіння, не може цього зробити в позасудовому порядку, а тому змушений звернутися з даним позовом в суд.

В даний час вирішив оформити свої спадкові права, але виявилося, що відсутні документи на право власності на житловий будинок з надвірними будівлями на ім.”я батька чи брата і йому порекомендували звернутися з даним позовом в суд.

Вислухавши пояснення позивача, дослідивши та оцінивши докази по справі, суд приходить до висновку, що позов слід задовольнити, виходячи з таких міркувань.

Позивач, який залишився єдиним спадкоємцем до майна померлих батьків і брата і фактично прийняв спадщину, у зв'язку з відсутністю документів про первинну реєстрацію будинковолодіння на ім.”я спадкодавців не може одержати свідоцтво про право власності на спадкове майно, так як згідно з вимогами “ Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно”, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 7 лютого 2002 року № 7/5 , зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 лютого 2002 року за № 157/16445, з наступними змінами, а також листа Міністерства юстиції України від 21.02.2005 року № 19-32/319 – у разі смерті власника нерухомого майна, первинна реєстрація права власності якого не була проведена, і правовстановлюючий документ відсутній, питання визначення належності цього майна попередньому власнику та наступного його власника (спадкоємця ) повинно вирішуватися в судовому порядку.

Відповідно до вимог ст.392 ЦК України – власник майна може пред”явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою.

Враховуючи наведене, керуючись ст. ст. 57, 64, 209, 212, 213 ЦПК України, ст. ст. ст.328, 392, 1223, 1268 ЦК України, суд, -

ВИРІШИВ:​

Позов задовольнити.
Визнати за ОСОБА_2 право власності на житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами,

Останнє редагування:
А шо тебе не ясно? Підволочь якась справу розглядала.

А шо тебе не ясно? Підволочь якась справу розглядала.

Ты прикинь я в реестре нашел более 500 решений в которых суд ссылаясь на этот лист выносил решения :)
Хотя такого листа нету в базе, сам искал всеми способами - нет и всё!

Я про основную имел ввиду которая стоит на частном компе. В нете там полная но так хотелось найти это лист :(

На сайте минюста тоже нет этого письма

Останнє редагування:
:)))))))))))))) А я то думаю! Текст до боли знакомый. Они эту хрень друг у друга передирают! Оказывается я это письмо тоже когда-то искал!

Так может подсунуть судье образец решения и сказать Такова судебная практика!? :D Пусть выносит.

А может у тебя и решение суда есть? :rolleyes:

Нету. Но, письма я тогда, точно, не нашёл.

Жаль. Его не существует.

У нотариуса знакомого поспрашивайте, неужели у них нет, или в БТИ. Чудеса....

Назад
Зверху Знизу