Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

помогите найти образцы заполнения бланков по годовым отчётам в П.Ф. и налоговую

🔴 15:09 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 15:09 Повітряна тривога в Харків.обл.
Доход за год 60 грн, плачу ЕСВ 60*34,7, а если показать только прибыльный январь, то плачу ЕСВ 100*34,7.
Гм... насколько я помню везде где прибыль ЕСВ платите
1147*34,7 :)
При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід (прибуток)
Так что лучше показывайте прибыль в одном месяце дешевле будет.
Но зависит от уровня прибыли конечно.

В целом о ЕСВ и предпринимательстве я писал здесь
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

ЗЫ. В прошлом году вы делали неправильно.

В прошлом году общую сумму дохода делила на количество прибыльных месяцев и так писала в отчет по ЕСВ.
Вообще-то так пишется декларация про майновый стан. А в ЕСВ показываются только прибыльные месяцы и в границах макс - мин сумм показываются/делаются начисления.
Здесь контроль не совсем по деке, а скорее по книге доходов-расходов.

Но откуда я это брала?
Не знаю.

ЗЫ. В прошлом году вы делали неправильно.
Может и так,но... 06.02.2013 была плановая проверка, проводилась Пенсионным фондом Червонозаводского (налоговая настучала) и вопросов не было, идеальный акт и ни копейки взятки.

В табл.1 дод 5 колонка 2 "Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації фізичної особи-підприємця", а в деларации про майновый дод.5, строка 01 "Розмір середньомісячного річного оподатковуваного доходу
(колонка 7 / кількість календарних місяців, протягом яких одержано такі доходи)"

Если делать как в прошлом году,тогда два отчета у меня сходятся:confused:

Останнє редагування:
Если делать как в прошлом году,тогда два отчета у меня сходятся

Но откуда я это брала?
Нашла. Как всегда, их инструкции и их рекомендации не совсем совпадают. ИМХО.
Питання

Яким чином заповнюється графа 2 таблиці 1 додатка 5 звіту щодо сум нарахованого ЄВ?

Відповідь

Коротка:
Значення рядка «Усього» графи 2 таблиці 1 додатка 5 звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску відповідає сумі значень рядків у розрізі календарних місяців, тобто сумі річного чистого доходу(прибутку), заявленого платником у податковій декларації фізичної особи підприємця.
В рядках календарних місяців зазначається середньомісячний оподатковуваний дохід, який визначається шляхом ділення річного чистого доходу (прибутку) на кількість місяців, протягом яких він отриманий. При цьому, в місяцях, коли дохід не отримувався (на підставі даних Книги обліку доходів та витрат) у графі 2 ставиться прочерк.

Повна:
Відповідно до п. 4.10 розділу ІV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України 09 вересня 2013 року № 454 (далі – Порядок № 454), фізичні особи підприємці, крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування, самі за себе формують та подають до органів доходів і зборів звіт згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку № 454.
Згідно із п. 177.5 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями фізичні особи – підприємці подають до органу державної податкової служби податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені цим Кодексом для річного звітного податкового періоду.
Податкова декларація про майновий стан і доходи формується платником на підставі даних Книги обліку доходів та витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність (далі – Книга), форма та порядок заповнення якої затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 16 вересня 2013 року № 481.
Так, форма Книги передбачає заповнення платником, зокрема, графи 1 «Період обліку (день, місяць, квартал, рік)» та графи 9 «Сума чистого оподатковуваного доходу».
Значення рядка «Усього» графи 2 таблиці 1 додатка 5 до Порядку № 454 відповідає сумі значень рядків у розрізі календарних місяців, тобто сумі річного чистого доходу(прибутку), заявленого платником у податковій декларації фізичної особи підприємця.
В рядках календарних місяців зазначається середньомісячний оподатковуваний дохід, який визначається шляхом ділення річного чистого доходу (прибутку) на кількість місяців, протягом яких він отриманий. При цьому, в місяцях, коли дохід не отримувався (на підставі даних Книги) у графі 2 ставиться прочерк.
Консультаія ЗІДР 301.06.02​

Мне так даже лучше. Меньше платить.

Останнє редагування:
Нашла. Как всегда, их инструкции и их рекомендации не совсем совпадают. ИМХО.
Оленька, Вы очень быстрая:) Я тоже только что звонила в справочную на 0-800 и мне указали на эту консультацию 301.06.02. Спасибо Вам огромное за ответы!!!!

Блин! барышня, вы блондинка или все же предприниматель?

раз в году отчет сдают все!!!! Почему - читаете Кодекс.

да я разве спрашиваю ПОЧЕМУ? я знаю, что все отчет сдают, я всего лишь туплю в вопросе с таблицей к додатку, почему Вы так нервничаете? я не предприниматель, если вам интересно, а бухгалтер склада, который должен обслуживать ФОП (бесплатно), вот и разбираюсь сижу, каждый раз когда нужно.

ну так темболее если бух, должны бы знать что хоть с деятельностью, хоть без - сдавать отчеты надо. И такое придумано не вчера и даже не позавчера.

я ни разу не спросила - нужно ли вообще отчеты сдавать или не нужно, вы что-то путаете

Подскажите, пожалуйста.
Я на общей без деятельности.
Сдал в налоговую отчет по ЕСВ - додаток 5 с таблицей 2.
Я так понял, я совершил ошибку и надо было сдавать с таблицей 1?

Что теперь делать? Просто сдать новый отчет с таблицей1?

подойти к своему инспектору по ЕСВ и пересдать отчет , прикрепить к нему объснительную и копию декларации о доходах которую Вы сдавали ( как подтверждение что Вы таки ошиблись)

у меня такое прокатывало:)

подойти к своему инспектору по ЕСВ и пересдать отчет , прикрепить к нему объснительную и копию декларации о доходах которую Вы сдавали ( как подтверждение что Вы таки ошиблись)

у меня такое прокатывало:)

Зачем? Отчетный период не закончен. Сдайте новый отчет с правильной таблицей.

Отправлено с моего GT-S7262 через Tapatalk

у них база может не сработать...хотя хз шо там и как они вносят

Назад
Зверху Знизу