Статус: Офлайн
Повідом.: 3176
Повідом.: 3176
а я в маленьком городке Макон в Бургундии нормально обьясняла продавцу на английском, что мне надо и нашли взаимопонимание![]()
Макон, власне, не таке вже й маленьке селище. Річковий порт, здається, брендові магазини одягу (Cop Copine точно, дівчата розказували ще щось було). І він такий, більш сучасний, ніж розташовані неподалік Клуні, Буксі, яким віддав перевагу я.
І так, туристично-інформаційний центр є не те щоб у кожному містечку, але, скажімо, у сусідньому з вашим, у двох-трьох километрах, якщо не гори, буде напевне, з мапами і англомовними дівчатами. Багато з них - ще у будівлях залізничних станціях часів Наполеона III
І з французами я теж легко розумівся, французький countryside (узагальнено) - моє чи не найулюбленіше місце відпочинку у Європі.
Просто у Франції дуже контрастно: Париж мене дратує, Ніцца також, у Марсель з іншими великими містами я й не сунусь, а от дрібноту: Буксі, Хопіте-Ньоф, Корматін, Кастеллан, Мустьєрс-Сен-Марі я обожнюю. У середніх містах - Діжон, Шалон - просто затишно.
Якщо порівняти аналогічну дрібноту, про яку мало хто знає, повірте, у Честе (неподалік Валенсії) з англійською набагато краще, ніж у Сен-Вальє-де-Т’ї (неподалік Ніцци). Вигуглити французький автобусний розклад, у порівнянні з іспанцями- то "підписздесь", а навігаційні мапи.... OSM, вікімапію правив, мля, по Ніцці сам, тільки повернувся, і одразу надіслав мап репорт до Нокіа. По Франції сам раджу юзати форуми, спілкуватись з тими, хто вернувся
Останнє редагування:
, такого я навіть в Празі не відчула, хоча вона казкова зі своїми вузенькими вуличками...