Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Поделитесь опытом

• Автор теми Автор теми malyta
  • Дата створення Дата створення
а я в маленьком городке Макон в Бургундии нормально обьясняла продавцу на английском, что мне надо и нашли взаимопонимание :)

Макон, власне, не таке вже й маленьке селище. Річковий порт, здається, брендові магазини одягу (Cop Copine точно, дівчата розказували ще щось було). І він такий, більш сучасний, ніж розташовані неподалік Клуні, Буксі, яким віддав перевагу я.
І так, туристично-інформаційний центр є не те щоб у кожному містечку, але, скажімо, у сусідньому з вашим, у двох-трьох километрах, якщо не гори, буде напевне, з мапами і англомовними дівчатами. Багато з них - ще у будівлях залізничних станціях часів Наполеона III
І з французами я теж легко розумівся, французький countryside (узагальнено) - моє чи не найулюбленіше місце відпочинку у Європі.
Просто у Франції дуже контрастно: Париж мене дратує, Ніцца також, у Марсель з іншими великими містами я й не сунусь, а от дрібноту: Буксі, Хопіте-Ньоф, Корматін, Кастеллан, Мустьєрс-Сен-Марі я обожнюю. У середніх містах - Діжон, Шалон - просто затишно.
Якщо порівняти аналогічну дрібноту, про яку мало хто знає, повірте, у Честе (неподалік Валенсії) з англійською набагато краще, ніж у Сен-Вальє-де-Т’ї (неподалік Ніцци). Вигуглити французький автобусний розклад, у порівнянні з іспанцями- то "підписздесь", а навігаційні мапи.... OSM, вікімапію правив, мля, по Ніцці сам, тільки повернувся, і одразу надіслав мап репорт до Нокіа. По Франції сам раджу юзати форуми, спілкуватись з тими, хто вернувся

Останнє редагування:
Макон, власне, не таке вже й маленьке селище. Річковий порт, здається, брендові магазини одягу (Cop Copine точно, дівчата розказували ще щось було). І він такий, більш сучасний, ніж розташовані неподалік Клуні, Буксі, яким віддав перевагу я.
І так, туристично-інформаційний центр є не те щоб у кожному містечку, але, скажімо, у сусідньому з вашим, у двох-трьох километрах, якщо не гори, буде напевне, з мапами і англомовними дівчатами. Багато з них - ще у будівлях залізничних станціях часів Наполеона III
І з французами я теж легко розумівся, французький countryside (узагальнено) - моє чи ненайулюбленіше місце відпочинку у Європі.
Просто у Франції дуже контрастно: Париж мене дратує, Ніцца також, у Марсель з іншими великими містами я й не сунусь, а от дрібноту: Буксі, Хопіте-Ньоф, Корматін, Кастеллан, Мустьєрс-Сен-Марі я обожнюю. У середніх містах - Діжон, Шалон - просто затишно.
Якщо порівняти аналогічну дрібноту, про яку мало хто знає, повірте, у Честе (неподалік Валенсії) з англійською набагато краще, ніж у Сен-Вальє-де-Т’ї (неподалік Ніцци). Вигуглити французький автобусний розклад, у порівнянні з іспанцями- то "підписздесь", а навігаційні мапи.... OSM, вікімапію відреагував, мля, по Ніцці сам тільки повернувся і надіслав мап репорт до Нокіа. По Франції сам раджу юзати форуми, спілкуватись з тими, хто вернувся

ну "городок" все ж перекладається як містечко, а не селище :)... Клюні мені здався теж доволі сучасним, багато магазинів, хоча затишно... не зрозуміла, що мається на увазі під сусіднім з моїм містечком (про інфоцентри), але я якраз Кармантен і мала на увазі - от там якраз селище в півтори вулиці, але є не один кафетерій, 1 чи 2 готелі і той самий інфоцентр. у Клюні він навіть не один, не кажу вже про Шалон чи Діжон, хоча в Діжоні їх, здається, було 2 чи 3 на все містечко, але я вважаю, что це і так немало.
п.с. а мені Париж сподобався, можливо тому що було багато дощу в момент візиту. і ще в метро грала музика... така чудова :)... я не відчула захвату, але для мене однозначно Париж - це місто з настроєм :rolleyes: , такого я навіть в Празі не відчула, хоча вона казкова зі своїми вузенькими вуличками...

брендові магазини одягу (Cop Copine точно ...

я і бренди з різних частин галактики, тому про те, що це бренд, я дізналася щойно з гуглу :)... в момент перебування там я навіть не помітила такого магазину :rolleyes: хоча мені сподобався Філдер.

Просто у Франції дуже контрастно: Париж мене дратує, Ніцца також, у Марсель з іншими великими містами я й не сунусь, а от дрібноту: Буксі, Хопіте-Ньоф, Корматін, Кастеллан, Мустьєрс-Сен-Марі я обожнюю.

От що правда то правда :клас:
Ми з Ніцци потрапили до такого собі містечка Грас, де роблять парфуми - зовсім інша атмосфера: тиша та спокій, люди якісь незаклопотані. Ми вирішили перейти дорогу просто так, бо до переходу чапати було далеченько, аж раптом з-за рогу якась машина вискочила. Та й зупинилася перед нами і панянка за кермом нам посміхається та рукою показує, мовляв ідіть уже :D
До речі теж саме можу сказати і про Німеччину. На Октоберфест ми забронювали гестхаус в Інгольштадті і не пожалкували. Лише година від Мюнхена, але зовсім інша Німеччина: ні емігрантів, ні бруду. Чистеньке місто, охайні посміхнені люди, ніяких ****ів та арабів, казка :)
А такої накрахмаленої білизни яку нам міняли кожного дня в тому гестхаузі я навіть дома не тримаю ;)
Лише просто блукати тим містечком було одне задоволення. Хоча воно й не таке вже мале. Адже Ауді саме там розташошване. Та й славетний універститет де навчався Віктор Франкенштейн ;)

Останнє редагування:
ну "городок" все ж перекладається як містечко, а не селище :)...
То я іронічно, а не буквально. І здається, я здогадався, де ви гостювали що вивчили околиці Клюні, Омені, Корматіну. У якому році?
А новий рік у Римі, схоже, зустрічали з моїми знайомими.
PS Не те, щоб я багато подорожував Італією, але Комо, Белладжио, Бусто, Менаджио, Варенна - теж невеликі, і у кожному - туристичний центр

От що правда то правда :клас:

От доречі: росіяни мене і в Білорусі раззадорили ніби у французів достатньо лояльно штампують. Я знаю, що до росіян більш лояльне ставлення як до заможніших.
А у випадку українців - зібравши все, що зазвичай треба (тільки +страховку на рік), краще в анкеті просити туристичний мультик? Чи вони штампують мультик навіть якщо applicant просив single entry (у випадках коли доки виглядають "солідно")?

Ми з Ніцци потрапили до такого собі містечка Грас, де роблять парфуми
Угу. ;) Кульмінація романа Зюскінда там. "Who knows" - у тих навіть тамтешній брусок мила з завітними літерами лежить як реліквія.

Останнє редагування:
То я іронічно, а не буквально. І здається, я здогадався, де ви гостювали що вивчили околиці Клюні, Омені, Корматіну. У якому році?
А новий рік у Римі, схоже, зустрічали з моїми знайомими.

Думаю, Ви правильно здогадалися. Минулого року :) А на Новий Рік у Римі нас 50 тисяч було - і всі Ваші знайомі? ;)

От хто розповідав про поломку автобуса, майже на тиждень у горах, кілька років тому - тих напевне знаю

упевнена, то була інша група, бо у нас ніхто не розповідав. Україна в кількості 2 тисяч була, тобто це не менше 30 груп.

От доречі: росіяни мене і в Білорусі раззадорили ніби у французів достатньо лояльно штампують. Я знаю, що до росіян більш лояльне ставлення як до заможніших.
А у випадку українців - зібравши все, що зазвичай треба (тільки +страховку на рік), краще в анкеті просити туристичний мультик? Чи вони штампують мультик навіть якщо applicant просив single entry (у випадках коли доки виглядають "солідно")?
Півтора роки тому мультиків не давали. Ми просили одноразову і отримали ії. Але що було позитивного. Процес подання документів зайняв хвилин тридцять з усіма процедурами - очікування, проплата та таке. На відміну від багатьох консульств на 20 днів надали коридор в півтора місяці.

Процес подання документів зайняв хвилин тридцять з усіма процедурами - очікування, проплата та таке. На відміну від багатьох консульств на 20 днів надали коридор в півтора місяці.

У іспанців ті самі плюшки (9-35 зайшов, 9-47 вийшов) - тільки у Харкові. Всі три візи просив на 7-14 днів /Duration of stay/-дали тридцять. Бачу, це поширене явище, коли не хочеться міняти консульство.

У іспанців ті самі плюшки (9-35 зайшов, 9-47 вийшов) - тільки у Харкові. Всі три візи просив на 7-14 днів /Duration of stay/-дали тридцять. Бачу, це поширене явище, коли не хочеться міняти консульство.

До речі - придивляюсь до іспанського консульства бо наближається відпустка. Що вони вимагають стосовно бронювання житла зараз?

Що вони вимагають стосовно бронювання житла зараз?
Думаю, те саме, що вам не подобається. Це не проблема. Пишете в готель, і перша ж людина, що перевірить пошту без "aaaa! Ayudar!Es en ingles!" вирішить це у той самий день. Можу в приват дати свої скани як зразок. В Аліканте, так, мені довелось зателефонувати й іспанською попросити подивитись івідповісти на e-mail.

Думаю, те саме, що вам не подобається. Це не проблема. Пишете в готель, і перша ж людина, що перевірить пошту без "aaaa! Ayudar!Es en ingles!" вирішить це у той самий день. Можу в приват дати свої скани як зразок. В Аліканте, так, мені довелось зателефонувати й іспанською попросити подивитись івідповісти на e-mail.

Тобто консульству достатньо електронного листа? А Ви їздили лише по Іспанії? Маю на увазі якщо після Іспанії ви збираєтеся ще заїхати скажімо до Німеччини - в цьому випадку яке бронювання їи треба - букінгу буде достатньо?

Объясните, пожалуйста, ситуацию с покупкой авиабилетов австрийских авиалиний из Харькова.
Есть такая идея - пока только рассматриваю возможность такого путешествия - слетать из Харька на неделю в Рим.
Смотрю на tickets.ua, ecть интересный перелет Харьков- Вена - Рим (например на 21-28 октября туда обратно) за 3118 грн. Вылет из Харьква днем в 14:50, прилет в Вену в 16-25, вылет из Вены на следующий день 12-45, прилет в Рим 14-20. Цена сейчас такая, видела цены на другие даты меньше 3000 грн, думаю можно при определенной настойчивости найти ниже или дождаться какой- нибудь акции. Привлекает возможность одним махом посетить два города - Вену проездом вечером и утром следующего дня, забронировать на букинге две ночи туда- обратно, можно выбрать недорого и удобно, предложений много.
Но. Смотрю на сайте австрийских авиалиний, там нет вообще таких перелетов из Харькова, только с двумя пересадками и намного дороже. Чем это объясняется?
Просто провожу аналогию с Люфтганзой, нашли билеты из Киева на каком- то сайте поиска дешевых билетов, потом нашли этот же рейс на сайте Люфтганзы, цена такая же, купили там.
Теперь решили лететь из Харькова, вот и смотрим австрияков. На других сайтах поиска авиабилетов цены тоже намного больше, и такого симпатичного рейса с длительной стыковкой в Вене нет. Мне как человеку совсем неопытному в покупке авиабилетов самостоятельно ( Люфтганза это первая попытка, вроде удачная, но еще не летали, билеты покупали сильно заранее) это как- то странно.
Что скажут знатоки? Это нормальная ситуация? Можно брать на тикетс. уа и не переживать? А за что им такая привилегия от австрийских авиалиний?
Да, еще некоторые сайты поиска типа момондо перенаправляют на тот же тикетс, другие нет. В общем, странно это как- то мне кажется.

Объясните, пожалуйста, ситуацию с покупкой авиабилетов австрийских авиалиний из Харькова.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Куча контор выдает ваш рейс по 377 долларов и выше. Берите в любой, которая вам нравится, они там все надежные ;)

Я недавно звонила в Австрийские авиалинии почти с таким же вопросом, но по другому маршруту. Они объяснили, что на их сайте автоматом выдает маршрут с самым коротким временем стыковки. Если забить пункты маршрута не как Харьков-Рим, а как Харьков-Вена, Вена-Рим и обратно, то увидите ваш рейс и цену.

Спасибо всем за разъяснения.

ТС нам щось зовсім не заважає :D
Агов, пані! То може якісь книжки с картинками підкинути для більш предметної розмови? :ги:

Доречі, хто мене про іспанців розпитував (і не тільки. Умова така, щоб людину я в цьому розділі бачив давно) : я в декількох темах розписував "роумінг" з місцевою сімкою та переадресацією.
Можу позичити сімку та допомогти налаштувати переадресацію з українського номера, що дозволяє звідти телефонувати в Україну за ціною 8-13 євроцентів а приймати в Іспанії дзвінки що йдуть на ваш українській номер за ціною звичайного вихідного дзвінка в Іспанію, десь 70 коп.-2 грн.
Мені це цікаво бо не хочу щоб цей номер orange гавкнувся як попередній за 9 місяців без викликів.

Кто подскажет информативный форум о США?

Вопросов много.

Назад
Зверху Знизу