Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Платежі за опалення/воду у Харкові. Обговорюємо КП ХТМ та КП Харківводоканал

Что-то ты хреново экономил. Там по тарифам на одного человека вроде 6 или 9 кубов рассчитано (без счётчика), У нас по счётчикам на 4 человека выходит не больше 8 кубов в месяц. Как ты один 6 кубов мог потратить - не понятно.

сам удивлен.

Чому ***?

Є бажання - встановлюй хоч на кожний радіатор. Є у продажу сертифіковані лічильники для встановлення на радіатор, вимірюють об'єм теплоносія, що проходить через радіатор та різницю температур подачі-зворотки.
Це для старих будинків, де у квартирі є по кілька стояків опалення.
У новобудівлях все частіше роблять один вхід на квартиру, що одразу полегшує встановлення індивідуального лічильника.

Тож які проблеми? :незнаю:
Проблема не в державі, а у необізнанності наших громадян.

Конкретно, скока стоит как оформить?

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Андрей Павлишин приводит первый пример в Украине, когда квартира была продана за долги по ЖКХ. Так, в Одессе 6 февраля 2017 года на сайте СЭТАМ была выставлена и реализована 3 комнатная квартира, площадью 146,6 кв. м за 2,8 млн грн. При этом долг по ЖКХ составлял всего 60 тыс. грн. Собственник оспаривает действия госисполнителя и результат торгов, тем временем 2,8 млн гривен, подлежащих переводу на счет собственника, так и остаются на счету исполнительной службе

Чому ***?

Є бажання - встановлюй хоч на кожний радіатор. Є у продажу сертифіковані лічильники для встановлення на радіатор, вимірюють об'єм теплоносія, що проходить через радіатор та різницю температур подачі-зворотки.
Це для старих будинків, де у квартирі є по кілька стояків опалення.
У новобудівлях все частіше роблять один вхід на квартиру, що одразу полегшує встановлення індивідуального лічильника.

Тож які проблеми? :незнаю:
Проблема не в державі, а у необізнанності наших громадян.

Не решает это проблемы, вот статья сходу

"...Стремясь упростить запуск нового типа учета для жильцов, они установили слишком низкую «планку согласия» — в законе «О коммерческом учете тепловой энергии» прописали, что для запуска системы достаточно оборудовать датчиками половину квартир.
«Чиновники сказали, хватит 50%, но непонятно, на основании чего они принимали такое решение. При таком проценте система не дает должной точности, а люди, купившие приборы, будут просто переплачивать. В свое время я даже пытался объяснить это замминистра: необходимо оборудовать распределителями как минимум 75% квартир в доме. И это не выдумка продавцов — таковы техрегламенты заводов-изготовителей», — считает Сергей Емец.

Кроме того, система никак не спасает кошельки жильцов от разбитых окон в подъезде. Поскольку в расчет принимаются не только индивидуальные показатели, но и данные общедомового счетчика."

Т.е. мне надо полдома уговорить на постановку этих счетчиков и не факт, что за вторую я не буду доплачивать

Может потому что с Января новые тарифы на тепло ввели? И за вывоз мусора тоже в 2 раза подняли цену в Январе.

Тариф поднялся на 18%, платеж - более чем в два раза. Счетчик насчитал почти в два раза больше, почему неясно, ХТС считает что все в порядке

Конкретно, скока стоит как оформить?

Можеш самостійно, можеш через фірми.
Якщо в тебе вертикальна система (старий будинок), то дорожче суттево, бо доведеться ставити лічильник на кожний радіатор.
Якщо горизонтальна система - один лічильник.

Сам лічильник з двома датчиками температури коштує від 2000 грн.
Встановити можеш самостійно, або домовитися із сантехніками з вашої комунальної установи.
Якщо гроші дозволяють - під ключ фірми роблять від 4000 грн. за лічильник (сам прилад, встановлення, постанова на облік).
Подаєш заяву у теплові мережі до заяви додаєш копію паспорту на кожний прилад, що буде встановлено. Після встановлення до тебе приходять представники компанії теплопостачальника та реєструють встановлені прилади.

Ну а далі є сенс зробити квартиру максимально єнергоефективною, зробивши якісну теплоізоляцію.
Кількість тепла, що подається у батареї буде регулюватися термостатичними головками, встановленими на радіаторах.

таааак, лучше бы я эту тему не читал...
зашел на теплосети - за январь только за тепло, без горводы, 3522... В декабре было 1410....
какие-то странные 18%
Да, и еще - в квартире 29 градусов...

таааак, лучше бы я эту тему не читал...
зашел на теплосети - за январь только за тепло, без горводы, 3522... В декабре было 1410....
какие-то странные 18%
Да, и еще - в квартире 29 градусов...

:пиво:, буду писать заявление начальнику своего района, требовать проверки счетчика и перерасчета. Не факт, что поможет, но ничего не делать не поможет точно

Можеш самостійно, можеш через фірми.
Якщо в тебе вертикальна система (старий будинок), то дорожче суттево, бо доведеться ставити лічильник на кожний радіатор.
Якщо горизонтальна система - один лічильник.

Сам лічильник з двома датчиками температури коштує від 2000 грн.
Встановити можеш самостійно, або домовитися із сантехніками з вашої комунальної установи.
Якщо гроші дозволяють - під ключ фірми роблять від 4000 грн. за лічильник (сам прилад, встановлення, постанова на облік).
Подаєш заяву у теплові мережі до заяви додаєш копію паспорту на кожний прилад, що буде встановлено. Після встановлення до тебе приходять представники компанії теплопостачальника та реєструють встановлені прилади.

Ну а далі є сенс зробити квартиру максимально єнергоефективною, зробивши якісну теплоізоляцію.
Кількість тепла, що подається у батареї буде регулюватися термостатичними головками, встановленими на радіаторах.

а, если вам не трудно, можно какие- нибудь пруфы на инфу? Какие фирмы занимаются, сколько времени уйдет и т.п.

а, если вам не трудно, можно какие- нибудь пруфы на инфу? Какие фирмы занимаются, сколько времени уйдет и т.п.

Вы лучше это прочтите

все не так радужно

:пиво: наш клиент, а сколько квадратов квартира, и сколько Г.калорий накрутили?
и сколько нас ещё таких?

квартира 55 квадратов, хрущевка
накрутили больше 2 гкалорий, в декабре чуток за 1.
нихрена не понятно - нахера так топить - полдома с открытыми окнами. Счетчик на дом стоит - теплосети его опломбировали, сказали что если кто-то попробует уменьшить подачу на дом - то составят акт о повреждении счетчика и будут считать по нормативам.... может пора его повреждать...
55 * 40 = 2200 грн, лучше чем 3522....

Не решает это проблемы, вот статья сходу

Ця стаття для того, щоб менше людей починали рухатися, бо індивідуальний облік дуже невигідний для компаній - теплопостачальників.
Такі статті вважаю замовними.

У нас є лічильник на будинок, але будинок на 6 під'їздів і подача з останнього, тож до першого під'їзду тепло надходило за остаточним принципом, а сплачували за площу однаково. Тож кілька років тому люди домоглися встановлення окремого лічильника на під'їзд. Сплачувати стали значно менше.
Але мене це не влаштовує, бо в мене квартира утеплена максимально і я можу сплачувати ще менше, тож розглядаю зараз питання встановлення індивідуальних лічильників. Поки що збираю інформацію і ніяких перепон не помітив, подивимося, коли дійде до справи.

Блин,, да зависит от дома... просчитайте. При таком расходе, действительно получается 2,4.
Мои родители живут в 16рике, со счетчиком.. они платят намного больше чем я (при этом площадь у них меньше), и все потому-что вытраты на квадрат там больше.
А ТС, таки явно наврал про 9ку.

В декабре у меня по дому было 101 Гкал, в январе 198 Гкал. Дом, этажность, счетчик, все те же. Почему расход по счетчику прыгнул в два раза?

Ця стаття для того, щоб менше людей починали рухатися, бо індивідуальний облік дуже невигідний для компаній - теплопостачальників.
Такі статті вважаю замовними.

У нас є лічильник на будинок, але будинок на 6 під'їздів і подача з останнього, тож до першого під'їзду тепло надходило за остаточним принципом, а сплачували за площу однаково. Тож кілька років тому люди домоглися встановлення окремого лічильника на під'їзд. Сплачувати стали значно менше.
Але мене це не влаштовує, бо в мене квартира утеплена максимально і я можу сплачувати ще менше, тож розглядаю зараз питання встановлення індивідуальних лічильників. Поки що збираю інформацію і ніяких перепон не помітив, подивимося, коли дійде до справи.

Вот когда поставите поделитесь ,очень надо :) Потому что они пишут, что поставить то без проблем, а вот запуск в эксплуатацию ,только если у 50% жильцов тоже поставит. А эксперт вообще считает, что 50% мало, надо 75%, а иначе, те кто поставил будет платить и за себя и за остальных, так что профит очень сомнительный. Тем более меряют они температуру батареи и температуру в комнате.

Зараз поки лище збираю інфу. Звертався за консультацією до Київенерго, нібито ніяких проблем, хочете - встановлюйте. Питав, чи можуть це зробити вони, щоб все, так би мовити, одним пакетом послуг - сказали, що вони лише ставлять на облік, а всі монтажні роботи замовляти самостійно на фірмах, які цим займаються.

Ще трошки про гарячу воду скажу - минулого року встановив 4-х тарифний лічильник. Також спочатку читав нібито іх не хочуть реєструвати... ні, все просто, подав заяву і все. Поставили на облік і зараз за оте непорозуміння, що зветься "гарячою" водою сплачую як за холодну.

Тепер актуальне питання і з опаленням.

По поводу слесаря, я образно говорю что правильно будет что бы слесарь регулировал тепло. Не кто ко мне не приходил не слесарь не работники ХТС. я выше в теме спрашивал кто регулирует тепло в доме или подьезде, ну как по мне эта работа слесаря,ЖКХ потому что ключи только у них. Если мне дали бы ключи я бы бесплатно ходил каждый вечер и понижал температуру в трубах, крутя вендель ну мне ключи не кто не даст! это факт.

Нажаль ніхто не буде ходити і постійно регулювати подачу теплоносія у систему.
Це якщо жителі будинку змогли би домовитися, та за власні кошти встановити електропривід на вентиль, який буде працювати від термостату із датчиком температури повітря у приміщенні (наприклад у найхолодніших квартирах будинку). То така система автоматично буде регулювати подачу тепла залежно від температури і ніяких походів сантехніків до підвалу не треба буде.
Доречі, така система відносно недорога, але її дуже неполюбляють тепловики і намагаються як можуть ставити палки у коліса.

Назад
Зверху Знизу