Когда же этот цирк закончится?
Я саме сьогодні про це думала.
Справа в тому, що у внутрішній політиці України допущено ряд *****ських помилок - навіть не помилок,а я думаю, то все від байдужості правлячого класу до України як до держави. Тим покидькам важливо, аби бабло текло в їхні кишені, вони не нажеруться ніяк, на цвинтар би їх виносило всіх. І тому, з одного боку, ніхто не сформулював прийнятну для суспільства національну ідею,а з іншого боку - значна частина так званого культурного процесу була зав"язана на росію. Відповідно, частина українського суспільства через негаразди, безправ"я і неможливість пристосуватися до сучасних умов, застрягли в совку - особливо це стосується людей старшого віку (хоча й серед молоді повно тих, кому "бабушка рассказывала, что хлеб был 20 кеопеек и всё бесплатно"), з іншого боку українське культурне поле, значно інтегроване з росією, не пропонувало нічого іншого, а в останні 15 років росія, готуючись до війни, саме на святкуванні "перемоги" побудувала свою ідеологію. І тому оцей шабаш буде продовжуватись до того часу, доки не перемруть оті "совки", а цього чекати - просто якесь блюзнірство, або ж доти, доки український інформаційний простір не стане саме українським. Я говорю не за вишиванки й оселедці зараз, я говорю про спосіб подачі інформації.
Чому досі в Україні багато людей на питання про війну починає буровити щось на кшталт "я там нє бил і нє знаю", "дайтє людям жить так, как они хотят", "нє хочу гибнуть за олигархов" тощо? Тому що недостатнью є інформація. Наші ЗМІ, що належать олігархам, обслуговують саме інтереси олігархів.
Потрібно щодня пояснювати людям, що саме і чому відбувається, потрібні програми, в яких громадяни будуть бачити й чути очевидців - військових, населення, і обов"язково показувати полонених. Тоді істерика навколо "дня пабЄди" піде на спад.
І, звичайно ж, потрібно перестати грабувати людей, протрібні реформи і справжня, а не бутафорська, боротьба з корупцією. Тоді громадяни України знатимуть, що їх держава - це щось більше, ніж фіскальна служба й ненаситні олігархи.
Ну, ІМХО, звичайно.
шо то ви перейшли на українську я непонімаю шо случілось)
Таке в мене сьогодні натхнення,бач.